29 / 04 / 2024

inşaat sektörünün işsizliğe etkisi

inşaat sektörünün işsizliğe etkisi

TÜİK nisan dönemi işsizlik verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre işsiz sayısı nisanda geçen yıla oranla 242 bin kişilik daha artarak 2 milyon 821 bin kişiye yükseldi. İnşaat sektöründe istihdam, yüzde 7,2 olarak gerçekleşti.

İnşaatın istihdamdaki oranı yüzde 7,4!

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1 seviyesinde gerçekleşti. TÜİK'in Hanehalkı İşgücü İstatistikleri Haziran 2014 rakamlarına göre yüzde 46,7 olan istihdam oranının yüzde 7,4'ü inşaatta yer aldı.

İnşaatta istihdam oranı yüzde 7,3!

TÜİK, işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı Nisan 2014'te işsizlik oranı ise yüzde 9 seviyesinde gerçekleşti. İnşaat sektöründe istihdam, yüzde 7,3 olarak gerçekleşti.

2024'te inşaat sektörünü zor günler bekliyor! Devlet eli şart!

2023 yılı inşaat sektörünün küçüldüğü bir yıl olarak geride kaldı. 2024 yılında ise inşaat sektörünü zor günlerin beklediği belirtildi. 

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

İnşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2021 yılının üçüncü çeyreğini değerlendirdiği rapor yayınlandı. Peki raporda hangi verilere yer verildi? İşte inşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi...

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5!

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5 olarak belirlendi...

Mike Pompeo: İran Devrim Muhafızları Ordusu İran'ın inşaat sektörünü kontrol ediyor!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İran'ın inşaat sektörünü kontrol ettiğini söyledi.

İnşaat sektörünün iş platformu Workindo'yla evden iş bulma imkanı!

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Yapı-inşaat sektöründe, gerek iş arayan personel gerekse de personel ya da taşeron arayan firmalar için çözümler üreten Workindocom, iş arayanlara evden iş bulma imkanı sunuyor...

inşaat sektörünün işsizliğe etkisi Haberi

inşaat sektörünün işsizliğe etkisi

Sendikal kriz ve maaşlarda iyileştirme talebi sebebiyle 7 Haziran seçimleri öncesi üretimin durduğu Tofaş Otomobil Fabrikası'nda çalışanların yüzü gülüyor. Türkiye'nin en büyük otomobil fabrikalarından Tofaş, bayram öncesi 6 bin 500 çalışanına sürpriz yaptı. 


SENDİKALARDA KRİZ 


Eylül ayında piyasaya sunulacak Aegea marka otomobildeki başarısından dolayı tüm beyaz ve mavi yakalı çalışanlara Cumhuriyet Altım hediye edildi. Böylece işçilere, yaklaşık 4.3 milyon liralık harcama yapıldı. Çalışanlar fabrika yönetimine teşekkür ederken, Cumhuriyet Altını dağıtımı Türk Metal Sendikası ile Hakiş'e bağlı Çelik-iş Sendikası arasında krize sebep oldu. 


İki sendika da altın dağıtımının kendi çabalan sayesinde gerçekleştiğini öne sürdü. 

Ekonomik durgunluğa bağlı olarak işsizlik oranlarındaki artış devam ediyor. TÜİK verilerine göre nisanda işsiz sayısı 242 bin kişi daha artarak 2 milyon 821 bin kişiye yükseldi. Genç işsizlik ise 1.5...