29 / 04 / 2024

inşaat terörden etkileniyor mu

inşaat terörden etkileniyor mu

7 Haziran’dan sonraki kurdaki belirsizlik ve artan terör olayları kötü gidişi besliyor. Yani büyümede son güzel havalar geride kalmış görünüyor.

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, mevcut ekonomik konjonktürden etkilenen inşaat sektörü için yılın ikinci yarısına daha olumlu baktıklarını söyleyerek sektörü ayağa kaldıracak yöntemleri açıkladı.

İnşaat sektörü küresel endişelerden nasıl etkileniyor? 

İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre Temmuz'da, inşaat malzemeleri sanayi ihracat performansında yavaşlama kaydedildi. İşte merakla beklenen o verilerin tümü...

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada Fırat'ın batısında ve doğusunda Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini söyledi.

Adana'da yüksekten düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Adana Merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde boyacılık yapan inşaat işçisi çalıştığı asansörden düşerek hayatını kaybetti.

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda.

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

CSO'nun yeni binasının inşaatında çalışan işçilere teşekkür konseri!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın inşaatı devam eden yeni salonundaki ilk konser, inşaatta ter döken işçiler için verildi.

Elazığ Fethi Sekin Külliyesi'nin inşaatı durdu!

İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan Fethi Sekin adına memleketi Elazığ’da 1 Ocak 2019’da Fethi Sekin Külliyesi inşaatına başlandı ancak külliyenin inşaatı durduruldu.

Hakkari'de 2 inşaat işçisi öldürüldü!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK tarafından inşaat işçilerine yönelik yapılan saldırıda 2 işçi hayatını kaybetti.

Hükümetten terörden zarar gören bölgeye 25 bin konut ve iş yeri!

Hükümet, terörden zarar bölgeleri kalkındırıyor. 7 bölgede çalışmalarına tam gaz devam eden hükümet, bu kapsamda 788.5 milyon TL kira ve eyşa yardımı yaparken, 25 binden fazla konut dahil bağımsız birimin inşaatına devam ediyor...

Terörden hasar gören evler için 2.6 milyar liralık harcama yapıldı!

Çevre Bakanı Özhaseki, terörden zarar gören yerlerde yapılan çalışmalarda az hasarlı, ağır hasarlı binaların yapımı, altyapı ve yeni konutlar için 2.6 milyar liralık harcama yapıldığını söyledi

Antalya'da inşaat işçilerine denetim!

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde Antalya'da mevsimlik ve inşaat işçilerinin konakladıkları yerlere yönelik denetim yapıldı..

inşaat terörden etkileniyor mu Haberi

inşaat terörden etkileniyor mu

7 Haziran’dan sonraki kurdaki belirsizlik ve artan terör olayları kötü gidişi besliyor. Yani büyümede son güzel havalar geride kalmış görünüyor.


Yılın ikinci yarısında doların artacağını öngören ve seçim nedeniyle de harcamalarını öne alan özel sektör gaza bastı. Kur artışından etkilenecek olan makine ve teçhizat alımları yatırım harcamalarını, otomobil satışları tüketimi patlattı. Ancak üçüncü çeyreğe yönelik öncü veriler bu durumun sürmeyeceğini gösteriyor.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) bu yılın ikinci çeyreğinde sabit fiyatlarla yüzde 3.8 büyüyerek sürpriz yaptı. Ancak bu sürprizde hem yatırım hem tüketim mallarına talebin öne çekilmesinin etkisi büyük oldu. Kurun artacağını öngören özel sektör, doların hızla çıkışa geçtiği yılın ikinci çeyreğinde bu yükselişten etkilenecek olan makine ve teçhizat alımlarını yüzde 15.5 artırdı. Diğer...