29 / 04 / 2024

inşaat tünelleri toplantısı

inşaat tünelleri toplantısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi'nde 16 Aralık 2014 tarihinde "Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi Ankara/Polatlı - Afyonkarahisar Kesimi Tünel İnşaatları" konulu bir konferans düzenlendi.

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi. 

Ulusal Süt Konseyi toplantısında fiyat belirsizliği devam ediyor

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt referans fiyatının artırılmaması üzerine yapılan toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Üreticiler, maliyetlerin artması ve destek taleplerini iletmek için toplantıya katıldı. Konsey, tüm tarafların görüşlerini dinleyerek bir rapor hazırlayacak.

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı esnasında yan binadaki dükkan çöktü!

Başkent Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sebebiyle 4 katlı binanın girişinde yer alan iş yerinin bir kısmı çöktü.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Kanal İstanbul'un inşaatı kaç yıl sürecek?

Bir televizyon programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu proje inşaatının 5 yıl süreceğini açıkladı. 

Alanyaspor Tesisleri'nin inşaatı 1 yıl içinde tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Alanyaspor Tesisleri'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Alanyaspor için yaklaşık 75 milyon liralık bedelle yapımına başlanan tesisin tanıtım toplantısı Mahmutlar Mahallesi'ndeki inşaat alanında gerçekleşti.

İnşaat sektöründe sıçrama!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2020 sonuçlarına göre, faaliyetler endeksi değer olarak Kovid-19 öncesi dönemin üzerine ulaştı. İnşaat sektörünün destek krediler ile mevcut işlerine hızlı dönüşü, inşaat malzemelerine yönelik iç talepte sıçrama sağladı.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm tanıtım toplantısı yapıldı!

Van'ın Erciş ilçesinde "Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Almanya'da çalışan inşaat işçilerinin koronavirüs isyanı!

Almanya'ya götürüldüğü iddia edilen inşaat işçileri, bazı arkadaşlarının Koronavirüs’e yakalandığını söyleyerek, “Bizi burada öldürecekler” dedi.

Koray İnşaat'tan 'işçilere sözleşme imzalatıldı' iddialarına yanıt!

Koray İnşaat'tan, inşaat işçilerine "Çalışırken koronavirüs kaparsam tüm sorumluluk bana aittir" taahhütnamesi imzalatıldığı iddiasına ilişkin açıklama yapıldı...

İnşaat ustasından koronavirüs türküsü!

Konya'da inşaat ustası olarak çalışan Cengiz Çelik (52), koronavirüs için bestelediği türküyü bağlaması eşliğinde söyleyip, "Evde kal" mesajı verdi.

inşaat tünelleri toplantısı Haberi

inşaat tünelleri toplantısı

AKÜ Maden Mühendisliği Bö'ümü özetim Üyesi Doç Dr. Alı Sarışık'ın konuşmasının ardandan başlayan konferansla söz alan Jeoloji Mühendisi Taylan Demir, projenin Polatlı ite Afyonkarahısar tren garı arasında yer alan 167 kilometrecik hızlı İren imalatının ait yapı işlerim kapsadığını be 1erek,' Proje kapsamında yer alan tum kazı-dolgu tşlen, sanat yap lan, betonarme imalatlar kı bunlar içerisinde ust ve ait geçitler, menfezle', viyadükler de'me tünel imalatlarımız ve top'ak işi imalatlarından da subbalast olarak tabir ettiğimiz tren rayının iç nde bulunduğu balast kademesinin alt seviyesine kadar olan ımalatlannın tamamım yer almaktadır" dedi Demir, projenin Ankara-Konya hızlı tron projesin n 22 kilometresinden bir makas ile aynidğını belirterek bu noktadan Afyonkarahısar tren garının mesafesinin 167 kilometre olduğunu söyledi Demir. "İşimiz Polatlı'dan başlıyor Projede Polatlı...