02 / 05 / 2024

inşaat üretim

inşaat üretim

Geçen yılın dördüncü çeyreğinde inşaat sektöründe üretim ve ciroda artış yaşandı...

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 3. çeyrekte yüzde 13,5 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 1,2 arttı. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkez nakli yapıldı! 

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi.  Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkezi Esenyurt'ta yapıldı. 

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Fh Grup Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Üretim Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Fh Grup Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Üretim Ve Pazarlama Anonim Şirketi Şişli'de Fatih Koştu ve Halil Şahin ortaklığında kuruldu.

Dorçe Prefabrik, modern inşaat yöntemleriyle enerji verimini artırıyor!

Dorçe Prefabrik, volümetrik (hacimsel) modüler çözümlerde “modern inşaat yöntemleri”ne yönelerek enerji verimli üretim, az atık ve az hata riski sunuyor.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ilk 8 ayda yüzde 26 arttı!

Türkiye İMSAD tarafından ‘Ekim 2021 Sektör Raporu’ yayınlandı. Rapora göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos'ta, 2020 Ağustos'a göre yüzde 15,6 yükseldi. 2021'in ilk 8 ayında ise geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre üretim artışı yüzde 26 oldu.

Türkiye'nin Otomobili'nin fabrika inşaatında son durum!

TOGG Platform Tasarım ve Üretim Merkezi'nin inşaat çalışmaları kapsamında; 50 bin metreküp kazı çalışması, 10 bin metreküp yapısal dolgu ve 2 bin 638 adet zemin güçlendirme kolonu yapıldı.

Türk inşaat işçileri özel uçakla Malta'ya çalışmaya gitti!

Malta'da Sis Enerji Üretim AŞ ve System İnşaat adına yol ve alt yapı, otel, konut, çarşı inşaatı ile yüzme havuzu projesinde çalışacak Türk işçiler, İstanbul Havalimanı'ndan uğurlandı

New York'ta beş bölgede inşaat sektörüne onay verildi!

New York Valisi Andrew Cuomo, yaptığı açıklamada eyalette vaka sayıları azalan ve açılma kriterlerini karşılayan beş bölgede inşaat, üretim gibi sektörlere onay verildiğini söyledi.

inşaat üretim Haberi

inşaat üretim
Türkiye İstatistik Kurumu İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri 2012 yılı 4. dönem sonuçlarına göre inşaat sektöründe üretim ve ciroda 2012 yılının 4. döneminde artış yaşandı. 3 aylık inşaat ciro endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11.5 arttı. Bina inşaatı ciro endeksi 15.1 artışla 228,2'ye çıktı. Üç aylık inşaat sektörü üretim endeksi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 artış...