22 / 07 / 2024

inşaat yaparken kullanılan malzemeler

inşaat yaparken kullanılan malzemeler

Son dönemde inşaat sektöründe hızlı bir artış yaşanırken, milyonlarca lira maliyetle yapılan yüksek katlı yapılarla birlikte tüm inşaatlarda tercih edilecek malzemeler de büyük önem taşıyor.

İnşaat sektörüne demir darbesi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı! 1 metreküp betonda kaç kg demir kullanılır?

TÜİK) açıkladığı inşaat maliyet endeksi rakamları açıklandı. Maliyetlerin hızla yükseldiği sektöre bugün de inşaat demiri darbe vurdu. Demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton inşaat demir fiyatı resmen fırladı. Peki  1 metreküp betonda kaç kg demir kullanılır? 

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe yeni sistem! Denetimler artırılacak, kaçak faturanın önüne geçilecek! O tarihten itibaren başlıyor

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan binalar, inşaat yapımında kullanılan malzemenin kalitesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Binaların güvenirliğini artırmak için yeni sistem geliyor. Bu sistem ile denetimler artırılacak ve kaçak faturanın önüne geçilecek...

Ev yaparken hangi malzemeler kullanılır?

Mimari tasarımda özellikle vurgulanması gereken hayati bir nokta, malzeme seçim sürecidir. İnşaatın ilerleyişini şekillendiren temel adımlardan biri olan bu seçim, yapının dayanıklılığını ve ömrünü etkileyen kritik bir faktördür. Peki ev yaparken kullanılan malzemeler nelerdir?

Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işlerine vergi düzenlemesi!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükelleflere, bu işleriyle ilgili olarak gerçekleştirilen hak ediş ödemeleri üzerinden gerçekleştirilen gelir veya kurumlar vergisi kesintisi oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e çıktı.

Değerli konut vergisinde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnalar!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında 'Değerli konut vergisi'nde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnaları kaleme aldı. 

Somali’de Türk inşaat şantiyesine saldırı!

Somali’de Türk şirketinin yol inşaatı şantiyesine yapılan intihar saldırısında iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

TOKİ Yozgat Evleri'nin inşaatı hızlandı!

TOKİ tarafından Yozgat’ın Mutafoğlu Mahallesi'nde inşa edilen 643 konutun yapımı hızla devam ediyor. AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, projeyle ilgili ''22 Nisan'da ihale edilerek, inşaatına başlanıldığı gibi hız kesmeden devam etmektedir’’ açıklamasında bulundu.

inşaat yaparken kullanılan malzemeler Haberi

inşaat yaparken kullanılan malzemeler

Son dönemde inşaat sektöründe hızlı bir artış yaşanırken, milyonlarca lira maliyetle yapılan yüksek katlı yapılarla birlikte tüm inşaatlarda tercih edilecek malzemeler de büyük önem taşıyor. 

İnşaata başlamadan önce, hangi malzemelerin kullanılacağı ve marka tercihinin ne yönde olacağının planlanması gerekiyor. Kaliteli ve kendini ispat eden yapı malzemelerinin tercih edilmesi, inşaat sırasında meydana gelebilecek kötü sürprizlerin de önüne geçiyor. 

Beton, demir çelik, yalıtıma yönelik malzeme ve marka çeşitliliği giderek artarken, inşaat yapmak isteyenler de bu noktada ince eleyip sık dokuyor. Hayallerindeki eve sahip olmak isteyen vatandaşlar da artık, inşaat sırasında hangi marka ve ne tür malzemelerin kullanıldığını da bilmek istiyor. Bu noktada, yapı malzemelerinin kalitesi her açıdan büyük önem taşıyor. 


SAĞLIKLI OLMALI 

İnşaat yapımında kullanılacak beton ve demir seçimleri, binanın depreme olan dayanıklığı ve temele...