29 / 04 / 2024

inşaat yasağına uymayana ceza

inşaat yasağına uymayana ceza

2015 yılı inşaat yasağı turistik bölgelerde 15 Mayıs'ta başladı. 15 Ekim'e kadar devam edecek bu yasağa uymayan inşaatlar hakkında ne gibi bir ceza uygulanır? İnşaat yasağına uymama cezası 2015 nedir?

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

İnşaat yasaklarına uymayanlara büyük ceza! Belediyeler işletmeleri sıkı takibe aldı!

5 Mayıs-15 Ekim arasında uygulanan inşaat yasağı süresi boyunca kurallara uymayan firmalara cezai yaptırım uygulanıyor. Kuşadası Belediyesi inşaat yasağı boyunca kurallara uymayan firmalara göz açtırmadı.

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

İnşaat sektörü, Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor...

İnşaat sigortaları pandemiden nasıl etkiledi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Zuhal Doğan, bugünkü köşesinde inşaat sigortalarını kaleme aldı. İşte Zuhal Doğan'ın 'Yatırımlardaki düşüş inşaat sigortalarına da yansıdı' başlıklı yazısı...

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 

Güler Işık inşaat firmasıyla mahkemelik oldu!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açtı. 

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Aykut Erdoğdu kaçak inşaat iddialarına ne yanıt verdi?

5 milyon liralık kaçak lüks daire iddialarıyla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, söz konusu inşaat ile ilgili yöneltilen sorulara yanıt vermedi.

Hamza Dağ'dan Aykut Erdoğdu'ya kaçak inşaat eleştirisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun kaçak inşaat iddialarına yanıt vermesini istedi...

inşaat yasağına uymayana ceza Haberi

inşaat yasağına uymayana ceza

İnşaat yasağına uymama cezası 2015!

2015 yılı inşaat yasağı turistik bölgelerde 15 Mayıs'ta başladı. 15 Ekim'e kadar devam edecek bu yasak ile yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve uygun görülen mahallelerde gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi kötü etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetlerini geçici süreliğine durduruyor.


Peki, inşaat yasağına uymayan inşaatlar hakkında ne gibi bir ceza uygulanır? İnşaat yasağına uymama cezası 2015 nedir?


İnşaat yasağı uygulanan tarihler arasında aksi tespit edilen durumlarda ise inşaat sahipleri hakkında 5442 sayılı İl İdare Kanunu'nun 66.maddesi, Türk Ceza Kanunu'nun 184'ncü maddesi ve 3194 sayılı imar kanunu ile 2872 sayılı çevre kanunu ve 5491 sayılı çevre kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun hükümlerine göre yasal işlem yapılacağı, ayrıca bu konuda görevini ihlal eden...