30 / 07 / 2024

inşaat yasası

inşaat yasası

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun ön ödemeli konut satışlarını içeren maddelerinin, inşaat sektörünü olumsuz şekilde etkilediğini belirtti...

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

ABD, İran'a inşaat sektöründe de yaptırım uygulayacak!

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın inşaat sektörüne dair yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Bakanlık sözcüsü, yaptırım kararının İran Özgürlük ve Silahsızlanma Yasası'na uygun olarak alındığı belirtildi...

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Emirgan'daki Huqqa'da imara aykırı inşaat mı yapılıyor?

İşadamı Cihan Kamer’in sahibi olduğu alkolsüz eğlence mekanı Huqqa, yeni şubesi için Boğaziçi İmar Yasası’na aykırı olarak inşaat çalışması başlattı.

İnşaat sektörünün en büyük sorunu Yapı Yasası eksikliği!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye’de inşaat sektöründeki en büyük sorunun ‘yapı yasası’ eksikliği olduğunu söyledi.

Selçuklu Sızma Sosyal Tesisi'nin inşaatında son durum!

Selçuklu Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçeye bağlanan Sızma Mahallesi'ne çok amaçlı sosyal tesis kazandırıyor. Kaba inşaatı tamamlanan sosyal tesislerin toplamda 760 bin TL'ye mal olacak.

Alanya imar planı inşaat sektörünü etkiledi!

Büyükşehir Yasası'nın ardından kapanan Avsallar Belediyesi'nin yaptığı imar planı inşaat sektörünü vurdu. Temyiz süreci nedeniyle 1 yıldır çivi bile çakamadan bekleyen yatırımcıların daha ne kadar bekleyecekleri de belli değil.

Kadıköy'de inşaat faaliyetleri arttı!

İstanbul Kadıköy’de 6306 sayılı ‘Afet Yasası’ kapsamında bina bazında yapılan kentsel dönüşüm bölgenin rantı yüksek semtlerinde inşaat furyası başlattı.

İnşaat sektöründen iş güvenliği uzman sayısı bir yılda yüzde 25 arttı!

Geçtiğimiz yıl İş Güvenliği Yasası ile işletmelere getirilen iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu, inşaat sektörü aracılığıyla yeni bir istihdam kapısı yarattı.

Salihli inşaatçıları sektördeki gelişmelerden memnun!

Günay Topkaya, yüzlerce iş kolunun lokomotifi olan sektörün gidişatından umutlu olduklarını ifade etti. Topkaya, "Kentsel dönüşüm yasası, inşaat sektörünün hareketlenmesinde etkili olmuştur" dedi.

19 İnşaat firması kentsel dönüşüm markası yarattı!

2012'de yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Yasası ile çürük yapıların yenilenmesi hedeflendi ancak yaşanan aksaklıklar nedeniyle fazla yol alınamadı. Tahincioğlu'ndan DKY'ye kadar 19 inşaat firması 19 kentsel dönüşüm markası yarattı.

İnşaat ruhsatı yenileme nasıl yapılır?

4708 Sayılı Yapı Denetim Yasası ve 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 21.22. Maddesi, resmi yapılarda ise 26. Maddesinde inşaat ruhsatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme nasıl yapılır?

Ersin Aydeniz: KDV indirimleriyle inşaat canlanıyor!

E7 Grup CEO'su Ersin Aydeniz, Mütekabiliyet Yasası'nın da yürürlüğe girmesiyle yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çevirmiştir. Tüm bu gelişmeler inşaat sektörünün döviz girdisi anlamında önemli bir noktada olduğunu göstermektedir" dedi...

inşaat yasası Haberi

inşaat yasası

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun ön ödemeli konut satışlarını içeren maddelerinin, inşaat sektörünü olumsuz şekilde etkilediğini belirterek, sorunların çözümü için sektör yasası çıkarılması gerektiğini bildirdi. Tellioğlu, yazdı açıklamasında, söz konusu kanun maddelerinin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Yeni yasa değişikliğinin sektör ve tüketici arasındaki ilişkileri kaosa sürükleyeceğini öne süren Tellioğlu, kanunun ilgili maddeleri ve fıkralarının yeniden değiştirilmek üzere 9 Mart'da bir grup milletvekili tarafından, TBMM'ye teklif verildiğini anımsattı. Tüketicilerin korunmasını önemsediklerini belirten Tellioğlu, şunları kaydetti: "6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun sektörümüzü ilgilendiren; 44. Maddesinin 1. Fıkrası ve 45. Maddesinin 1. Ve 3. Fıkralarında, tüketicinin ön ödemeli konut satışlarında korunması amaçlanmıştır. Biz; bu kanunun yayınlandığı tarihten önceki ve sonraki mutat...