18 / 05 / 2024

inşaat yetki belgesi nasıl alınır

inşaat yetki belgesi nasıl alınır

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, inşaat ve tesisat işleri yapacak olan ustaların ‘Yetki Belgesi’ olmadan çalışamayacaklarını söyledi..

Amasya'da yetki belgeli inşaat ustası şartı!

AMASYA Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, inşaat ve tesisat işleri yapacak olan ustaların 'Yetki Belgesi' olmadan çalışamayacaklarını söyledi. Bolat, Konuyla ilgili maddelerin İmar Kanunu'nda yer aldığını kaydetti.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Emlak yetki belgesi nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul sektörde görev almak isteyen kişiler için gerekli bir belgedir. Yani, emlak danışmanlığı yapmak isteyenlerin sahip olması gereken bir belgedir. Bu belgeyi almak için bazı işlemleri tamamlamak gerekir. Peki emlak yetki belgesi ne işe yarar ve nereden alınır?

Turizm yatırım inşaatı ve elektrikli otomobil üreten firmalara KDV istisnası

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, turizmde teşvk belgesi olanların inşaat işlerine ve elektrikli araç üretimi için AR-GE çalışması yapanlara KDV istisnası getirildi.

Yetki belgesi almamış emlakçılar için yeni düzenleme yolda! 

Bursa Emlak Müşavirleri Esnafları Derneği Başkanı  Erkan Cebeci, yetki belgesi alamamış emlak danışmanlarına yönelik yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Emlakçılık yetki belgesi olmayanlar dikkat!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınması için sağlanan muafiyetlerde son haftaya girildiğine dikkat çekti. 

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021!

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. İşte yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021...

Yetki belgesi olmayan emlakçılar dikkat!

Türkiye genelinde kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla emlakçıyı yakından ilgilendiren düzenleme yarından itibaren hayata geçiyor. Yönetmelik kapsamında emlakçılık için yetki belgesi almayanlar yarından itibaren emlakçılık yapamayacak.

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Milas’ta emlak danışmanlığı yetki belgesi için sınavlar 3 Şubat'ta yapılacak!

Milas'ta emlak danışmanlarına getirilen yetki belgesi zorunluluğu için sınavlar 03-04-05 Şubat tarihinde Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından yapılacak.

Emlakçı yetki belgesi nereden ve nasıl alınır?

Emlakçı yetki belgesini emlak ticareti yapacak kişilerin alması gerekiyor. Emlak alım satımında hizmet kalitesinin artırılması ve haksız rekabet ve kayıt dışılığın önüne geçilmesi için yapılan düzenleme sonrasında emlakçı yetki belgesi almaları şartı bulunuyor.

Emlak yetki belgesi son tarih!

Taşınmaz ticaretiyle iştigal edenlerin bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için gereken yetki belgesi alma süresi uzatılmıştı. İşte emlak yetki belgesi son tarih...

Yetki belgesi olmayan emlakçıya 25 bin TL ceza!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yeni kurulacak emlak ofislerine yetki belgesi alma koşulu geldi. Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020 olarak belirlendi. Yetki belgesi olmayanlara 25 bin TL ceza kesilecek...

inşaat yetki belgesi nasıl alınır Haberi

inşaat yetki belgesi nasıl alınır

Konuyla ilgili maddelerin İmar Kanunu’nda yer aldığını kaydeden Bolat, daha önce verilen ‘Geçici Ustalık Yetki Belgesi’nin 01 Ocak 2015 tarihinde sona erdiğini kaydetti. Bolat, 2017 yılından itibaren inşaat sektöründe ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ bulunmayanların çalışmaları mümkün olmadığından Geçici Ustalık Belgelerinin 2017’ye kadar dönüştürmeleri gerektiğini belirterek şunları kaydetti: "Mesleki Yeterlilik Belgesi’ ile ilgili olarak 2015 yatırım programında yer alan ‘Yapı Ustalarına Eğitim Verilerek Belgelendirilmesi’ projesi kapsamında Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilecek eğitimler sonunda belge verilecektir. Toplam 40 saatlik eğitim sonunda başarılı olan kursiyerler belge almaya hak...