16 / 05 / 2024

İnşaatçılar sıkı denetim

İnşaatçılar sıkı denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla inşaat malzemelerinin denetimini usulüne uygun yapmayan teknik müşavirlik kuruluşu, laboratuvar ve denetçilere ağır para cezaları uygulamaya hazırlanıyor...

Sarıyer'deki tekerlekli yalılar sıkı takipte! 

Sarıyer'de sahil şeridinde son günlerde artan park halindeki karavanlar sıkı takibe alındı. İşte ayrıntılar...

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Suudi Arabistan'ın  en büyük şirketinden Kalyon İnşaat'a ortalık teklifi!

Suudi Arabistan’ın en büyük şirketlerinden biri olan NEOM, Kalyon İnşaat’a ortaklık teklif etti. Kalyon İnşaat, global şirket oluyor...

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Ev sahipleri ve kiracılar 15 gün ayrıntısına dikkat! Ya zam ya da tahliye...

Kiracılar sık sık ev sahiplerinin yüksek kira talepleriyle karşı karşıya kalıyor ve bu nedenle anlaşmazlıklar artıyor. Peki ev sahibinin fesih hakkı bulunuyor mu? 

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

T Sürer İnşaat Danışmanlık Medikal Ve Ambalaj Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

T Sürer İnşaat Danışmanlık Medikal Ve Ambalaj Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Tacettin Sürer tarafından kuruldu.

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 'Kentsel dönüşüm afet odaklı yapılsın' çağrısı! 

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Marmara Depremi’nin 24. yıldönümü için yaptığı açıklamasında kentsel dönüşüme işaret ederek, yapılaşmada ‘doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim’ hususlarına dikkat çekti. 

Bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor: Döviz kuru kontrolü ve ticari kredilerde sorunlar!

Türkiye'de bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor, ticari kredilerde sorunlar yaşanıyor. Ekonomi yönetimi döviz kuru kontrolüne odaklanırken, kredi musluklarının kapanması işletmeleri zor durumda bırakıyor.

Ümit Keskin Yapı Proje İnşaat Danışmanlık Ve Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Ümit Keskin Yapı Proje İnşaat Danışmanlık Ve Taahhüt Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Keskin tarafından kuruldu.

Gram altın şu an yüzde 50 indirimli! 'Altınımıza sıkı sıkı sarılmalıyız o tarihte gram altın 3 bin lira olacak!' 

Yaptığı tahminlerle çok konuşulan ekonomist Tuna Kaya'dan yeni açıklamalar geldi. Kaya, Gram altın şu an yüzde 50 indirimli! 'Altınımıza sıkı sıkı sarılmalıyız o tarihte gram altın 3 bin lira olacak diye belirtti.

İnşaatçılar sıkı denetim Haberi

İnşaatçılar sıkı denetim

Bakanlık tarafından hazırlanan Yapı Denetimi Kanunu tasarısı, inşaat güvenliğini sağlamaya yönelik yaptırımlar getiriyor. Bu çerçevede, yapının güvenliğinden sorumlu kuruluşlara, görevlerini yerine getirmemeleri durumunda ağır idari para cezaları uygulanması öngörülüyor. 


Buna göre, yapı denetimini üstlenen teknik müşavirlik kuruluşuna, şantiyede yapı denetim ve büroda evrak kayıt defteri tutmaması, yapı güvenliği veya denetim raporu gibi belgeleri düzenlememesi ve ibraz yükümlülüğünü yerine getirmemesi halinde her aykırılık için bin lira idari para cezası verilecek.


Son 5 yılda üç kez "yeni işten men" cezası alan teknik müşavirlik kuruluşunun izin belgesi iptal edilerek, kuruluş aşamasında alınan teminatı gelir kaydedilecek. Bu kuruluşlara, 10 yıl yapı denetimine ilişkin yeni izin verilmeyecek.


-Numune sonuçlarıyla oynayanın belgesi iptal


Laboratuvar kuruluşları ise numunelerin görevlisi tarafından alınmaması veya standartlara aykırı alınması, uygun şartlarda muhafaza edilmemesi, deneylerin...