01 / 05 / 2024

İnşaatlar işgücü

İnşaatlar işgücü

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümde kritik detay: Ödeme gücü olmayan dar gelirlilerin konutlarına devlet ortak olacak! 

Kentsel dönüşüm yasasında yapılan düzenlemeye göre; dönüşüm için 'ödeme gücü olmayan dar gelirli ve yoksul kişilerin evlerine devlet 'paylı mülkiyet esaslarına göre' ortak olabilecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Beklenen gün geldi çattı! Gözler Meclis'te: Emekli maaş zammı için 3 formül masaya yatırılacak!

Vatandaşların beklediği gün sonunda geldi. Meclis bugün açılıyor. Emekli maaşı ara zam, Bağ-Kur prim indirimi gibi düzenlemelerinin Meclis'ten geçerek yasalaşması bekleniyor. İşte maaş zamlarına ilişkin detaylar...

ASO Başkanı Ardıç’tan dikkat çeken iş gücü açığı uyarısı! ‘Bu problem bir an önce ele alınmalı’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin neredeyse bütün sektörlerinde iş gücü açığının gün geçtikçe artığını söyledi. Ardıkç, "Bu problemin bir an önce ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde üretimi istediğimiz seviyelerde artırmamız ve geliştirmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

5 yılda memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı! 

Sağlık çalışanları başta olacak şekilde memurların aldığı maaşlar ile asgari ücretin son 5 senede altın, dolar ve Euro karşısında eridi. Buna göre, memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı. İşte ayrıntılar...

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.

Elektrik faturasının gözler önüne serdiği çarpıcı tablo! 7 haneden 1’i ödeyemiyor!

Enflasyonun vatandaşa somut etkisi faturalarda kendisini gösteriyor. Her 7 haneden 1 tanesinin elektrik faturasını ödeyemediği ortaya çıktı.  İşte yaşanan “enerji yoksulluğu”nun çarpıcı tablosu…

Asgari ücretin alım gücü dibi gördü! Bakın ne kadar oldu?

Yüksek enflasyon dar gelirlinin ve emeklinin alım gücünü eritirken, aylığı 8.506 lira olan asgari ücretlinin alım gücü yıl başından bugüne kadar 6.911 TL’ye kadar geriledi. En düşük emekli aylığının alım gücü ise 4.469 liraya düştü.

Paramız pul oldu! Son 14 yılda 200 liralık banknot nasıl eridi? Alım gücü hızla geriliyor!

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın alım gücü hızla geriliyor. Yaklaşık 14 yıl önce tedavüle çıkan 200 lira ile canımızın istediği gibi alışveriş yapabilirken, hızla tırmanan enflasyon karşısında artık 200 liranın da bir hükmü kalmadı.

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

İnşaatlar işgücü Haberi

İnşaatlar işgücü

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, istihdamı artırırken hedefin salt istihdam artışı değil, çalışma yaşamının yapısal sorunlarının çözümü olması gerektiğini, bu doğrultuda hükümet tarafından da önemli adımlar atıldığını belirterek, “Çalışma yaşamının yapısal sorunlarının başında kayıt dışılık geliyor. Kayıt dışı çalışmanın getirdiği en önemli sonuçlardan birisi de güvenli çalışma ortamından uzak kalmaktır. Kayıtlı istihdam ise iş sağlığı ve güvenliğine uygun ortamda çalışmak demektir. İş kazalarını kayıtlı, nitelikli ve eğitimli işgücü ile önleyeceğiz” diye açıklama yaptı. 

Ülkemizde İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetlerin sürdüğünü ancak daha atılması gereken çok adım olduğunu dile getiren Koloğlu, “İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda devlet, işçi ve işverenin oluşturduğu üçlü sosyal...