22 / 05 / 2024

inşaatlarda akıllı şantiye teknolojisi

inşaatlarda akıllı şantiye teknolojisi

Dijitalleşme tüm inşaat süreçlerindeki iş verimliliğini ve maliyet etkinliğini artırmak için muazzam bir kapsam ve potansiyele sahip. Kentsel dönüşüm ile birlikte ekonomik şartlara rağmen yapı sektöründe projeler de hız kesmiyor. 

Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz deprem bölgesini kalkındırma için başlatılan açıklamaları açıkladı. Bu kapsamda deprem bölgesi için 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek. İşte detaylar.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Nokia C22: Giriş seviyesi için yeni bütçe dostu akıllı telefon!

Nokia, bütçe dostu akıllı telefonu C22'yi piyasaya sürdü. Giriş seviyesi pazarı için tasarlanan C22, sadece 97 dolarlık bir fiyatla Android 13 Go Edition ile sunuluyor.

Siemens'in en akıllı ürünleri kampanyada! İşte 6 Ekim 2022 fiyatları... 

Teknoloji hayatın içine giderek daha çok girerken, beyaz eşyalar da akıllanıyor. Siemens'in Home Connect akıllı ürünleri yeni kampanya fiyatlarıyla satışa çıktı.

Akıllı şehirler için hangi teknolojiler kullanılmalı?

Büyük şehirlerde yaşamı kolaylaştırmak için akıllı şehir teknolojileri çok önemli hale geldi. Bu uygulamalar kentleri daha yaşanılır ve daha insan odaklı kılıyor. İşte şehirleri akıllandıracak, çoğu ulaşım odaklı çözümler...

Başakşehir’in çevreci ve akıllı belediye binası 29 Ekim’de açılacak!

Başakşehir’in yeni belediye binasında çalışmalar hızla devam ediyor. Çevreci ve akıllı belediye binasının 29 Ekim tarihinde açılacağı duyuruldu.

Yeni dönemde inşaatlarda akıllı şantiye teknolojisi öne çıkıyor!

Dijitalleşme tüm inşaat süreçlerindeki iş verimliliğini ve maliyet etkinliğini artırmak için muazzam bir kapsam ve potansiyele sahip. Kentsel dönüşüm ile birlikte ekonomik şartlara rağmen yapı sektöründe projeler de hız kesmiyor. 

Ofislerde yeni dönem! Akıllı teknolojiler kullanılacak!

PEAKUP CEO’su Ahmet Toprakçı, çalışan sağlığının korunması için ofise dönüşte pek çok sürecin yeniden tanımlanacağını anlattı. Ofislerde çalışanların iş sürekliliğinin sağlanması için gerekli akıllı teknolojiler kullanılacak.

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Epson akıllı şehirler için çalışacak!

Epson, ''Akıllı Sürdürülebilir Şehirler için Birleşik Uygulama Programı'nın (U4SSC) teknoloji ortağı oldu.

İBB Akıllı Şehir Uygulamaları için ihaleye çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) akıllı şehir uygulamaları için ihaleye çıkıyor. İhale, yaklaşık 1.500 kilometre uzunluğundaki 300 adet haberleşme tesisini kapsıyor...

Akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak!

Akıllı Şehirler Eylem Planı kapsamında yapı güvenliğinden acil duruma, enerji ve atık yönetiminden havalandırma sistemine kadar birçok uygulamanın yer alacağı akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak...

Toyota Las Vegas'ta 2 bin kişilik akıllı kent inşa edecek!

Toyota, ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda 2020 yılı sonunda 2 bin kişilik akıllı kent inşa edeceklerini duyurdu...

inşaatlarda akıllı şantiye teknolojisi Haberi

inşaatlarda akıllı şantiye teknolojisi

Türkiye’de “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması” hakkındaki yönetmelikle “Yapı Müteahhitliği” sınıflandırıldı. A’dan H’ye kadar sınıflandırma ile yapı müteahhitlerine yetki belgesi alma zorunluluğu da geldi. Müteahhitlerin “Akıllı ve Dijital” bir yönetim sistemi oluşturması ve şantiyelerin dijital dönüşümü de artık daha önemli bir gereklilik durumuna geldi. 

YETKİ BELGELİ YAPI MÜTEAHHİTLİĞİNE GEÇİLEN YENİ DÖNEMDE “AKILLI ŞANTİYE” TEKNOLOJİSİ 

Pandemi döneminde dijitalleşme de çok hızlandı. Online Proje ve Şantiye Yönetimi yazılımı “PİR” yetki belgeli yapı müteahhitliğine geçilen yeni dönemde “Akıllı Şantiye” teknolojisi sunuyor. YSM Bulut Platformu ürünleri arasında yer alan PİR yazılımıyla süreçler ve iş yapma alışkanlıkları dijitalleşiyor. 

Ülkemizde yaşanan deprem sıklığından ötürü Türkiye’de öncelikle 1.5 milyon yapının kentsel dönüşümü hedefleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu sebeple yapı müteahhitlerinin Ekonomik, Mali, Mesleki ve Teknik Yeterliklerine göre sınıflandırılarak Yetki Belgesi verilmesine karar...