30 / 07 / 2024

İnşaatta arz ve talep

İnşaatta arz ve talep

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin AKTAŞ bugünkü yazısında 'İnşaatta arz-talep dengelenme eğiliminde gibi' başlığına yer veriyor. İşte Aktaş'ın yazısı;

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı!

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı. Peki Avrupa ülkesinde hangi şehirlerde fiyatlar arttı, ne kadar oldu? İşte detaylar...

Arz ve Talep Derinliği Bulunan Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Byz Gayrimenkul Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Byz Gayrimenkul Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ali Berkay Beyaz ve Nur Sena Beyaz ortaklığında 100 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş'ta kuruldu.

Hazine Taşınmaz Mallarının Değerlendirilmesi ve KDV Kanununda değişiklik teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Katma Değer Vergisi Kanununda" ve "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda" Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi.

Aida Recycling Managenement Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aida Recycling Managenement Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Dilek Örsoğlu tarafından kuruldu.

Ankara Gültepe Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi açılıyor!

Bu zamana kadar çeşitli mahallelerde 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’ni hizmete açan Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’ni daha Altındağ’a armağan ediyor.

Aydın Sandıklı ve İkizdere Sosyal Tesisleri son aşamada!

Aydın İncirliova'nın Sandıklı ve İkizdere mahallelerinde yapımı devam eden sosyal tesisler tamamlanma aşamasında. Geçtiğimiz Mayıs ayında temelleri atılan tesisler en kısa zamanda hizmete açılacak.

Kentsel dönüşüm kredisi ve kira yardımı başvuruları mecliste!

İzmir Milletvekili Ali Yiğit, kentsel dönüşüm kredisi ve kira yardımı başvurularına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit, hazırladığı soru önergesini Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Cömertoğlu Otelcilik Ve Ticaret Anonim Şirketi Delphın Be Prıve Otel Taksim Şubesi açıldı!

Cömertoğlu Otelcilik Ve Ticaret Anonim Şirketi Delphın Be Prıve Otel Taksim Şubesi 79 milyon sermaye ile açıldı.

Asansörlerin piyasaya arzı ve denetimi düzenlenecek!

Asansörler ve asansörlere ait güvenlik aksamlarına ilişkin gerekleri, bunların piyasaya arzı ve denetimini düzenleyen Asansör Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatı mecliste konu oldu!

Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu, sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu..

3. Havalimanı'nda 162 kadın mühendis ve mimar çalışıyor!

İstanbul’un yeni havalimanında kadın mühendis ve mimar sayısı rekor kırıyor. Beyaz yakalıların yüzde 17’sini kadınların oluşturduğunu belirten Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “162 kadın mühendis ve mimar burada çalışıyor” diyor

Basın Ekspres aksı ve Güneşli, İstanbul'un en gözde ofis bölgesi olacak!

Hızla gelişen İstanbul gayrimenkul piyasasında, Avrupa yakasının en dikkat çeken ve en hızlı gelişen bölgelerinin başında Basın Ekspres aksı ve Güneşli geliyor.

İnşaatta arz ve talep Haberi

İnşaatta arz ve talep

Bu köşede dün ilk dört aydaki konut satışına ilişkin verilere değinmiş ve özellikle nisan ayındaki satışların hızlı bir artış gösterdiğine dikkat çekmiştik. Nisanda toplam konut satışı yüzde 43 artmıştı, ipotekli gerçekleşen satışlardaki artış yüzde 97'yi bulmuştu. Diğer satışlarda da yüzde 22 artış vardı. 


Yılın ilk üç ayında gerçekleşen ilk satış 130 bin adet olmuştu. İlk satış, 2014'ün aynı döneminde 120 bin adetti. Satıştaki bu artış, bir anlamda talebin düzeyini gösteriyordu ve bu tablonun tam olarak değerlendirilebilmesi, arzın ne kadar arttığının ve hangi düzeye geldiğinin bilinmesiyle mümkün olacaktı. İşte konut arzının ne kadar arttığına ilişkin veriler de dün açıklandı.


İnşaat yapma hevesi azalıyor mu? 


Geçen yılın ilk çeyreği, 296 binle, inşaat ruhsatı alınan konut sayısı açısından rekor dönemiydi. Bu yılın ilk çeyreğinde ruhsat...