04 / 05 / 2024

inşaatta büyüme devam ediyor

inşaatta büyüme devam ediyor

Dolardaki yükselişle birlikte konut fiyatları da pahalanmıştı. Ancak ağustosta konut satışları yüzde 6.5 artarak dolara karşı direnmeye devam etti.

Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, Denizli’de inşaat alanında büyümenin devam edeceğini kaydetti. Yerel yönetimlere düşen görevler olduğunu kaydeden Şenel, yeni göreve gelecek yönetimlerin hızla çalışacağını belirtti.

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Çin için büyüme beklentileri kötüleşiyor! Bankalar önlem için hangi kararı aldı!

Ekonomistler Çin’in büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmeye devam ediyor. Çinli bankalar ise büyümeyi desteklemek için mevduat faizlerinde ilave indirimi masaya yatırdı.

Fitch Türkiye için 2022 büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2022 senesi ile ilgili olarak büyüme tahminini Türkiye lehine yükseltti. İşte detaylar…

Yüzde 7,6 büyüme iyi de, sorun nerede? Osman Arolat yazdı…

Duayen Gazeteci Osman Arolat, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un büyüme oranları hakkında yaptığı açıklamaya dair bir yazı kaleme aldı. Arolat yazısında, “Bu büyüme piyasa için canlılık, vatandaş içinse ‘tahribat’ oluyor.” ifadelerini kullandı.

Moody’s’ten Türkiye açıklaması: Büyüme 2,5’e gerileyecek

Moody's, Türkiye için 2022 büyüme beklentisini yüzde yüzde 4,5’e, TÜFE beklentisini ise yüzde 68,6’ya çıkardı.

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021'de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye, 2021 yılının son çeyreğinde yakaladığı yüzde 9,1 oranındaki büyüme ile, verisi belli olan G20 ülkeleri arasında birinci, OECD'de ise üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 oranında rekor bir büyüme kaydetti.

Mehmet Muş açıkladı: Türkiye ihracatla büyümeye devam ediyor!

Büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Türkiye ihracatla büyümeye devam ediyor. 2.çeyrekte yüzde 21,7 ile rekor bir büyüme kaydedildi. Mal ve hizmet ihracatımızın büyümeye katkısı 10,8 puan oldu." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Yüzde 8'in üzerinde büyüme bekliyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Kocaeli İş Dünyası Buluşması programında çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Elvan, "2021 yılı için yüzde 8'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

inşaatta büyüme devam ediyor Haberi

inşaatta büyüme devam ediyor


TÜRKİYE ekonomisinin son 13 yıldaki en fazla gelişme gösteren sektörlerin başında gelen inşaat sektörü büyümeye devam ediyor. 7 Haziran genel seçimleri sonrasında oluşan siyasi istikrarsızlık ve terör olaylarına bağlı olarak artış gösteren dolar ve euro kurlarındaki artışın sektörde daralmaya yol açacağı senaryoları dillendirilmişti. Ancak, inşaat sektörü döviz kurundaki artışa karşılık olarak, satışlarını yükselterek hacmini genişletti ve senaryoları boşa çıkardı. 


İSTANBUL ZİRVEDE 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayına ilişkin 'Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Verilere göre,Türkiye genelinde konut satışları 2015 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 oranında artarak 112 bin 463'e ulaştı. Konut satışlarında, İstanbul 18 bin 873 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 16,8J sahip oldu.  Satış sayılarına göre İstanbul'u, 13 bin 139 konut satışı (yüzde 11,7]...