05 / 07 / 2024

inşaatta çevreci yatırımlar

inşaatta çevreci yatırımlar

Dünyanın günden güne kirlenmesine dur demek için her sektörden bilinçli temsilciler, yaşanabilir çevrede, yaşam kalitesi yüksek, sürdürülebilir yapılar hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş uyarı: 5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş bir uyarı yaparak, "5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın" dedi.

Çin'de gayrimenkul yatırımlarında gerileme devam ediyor!

Çin ekonomisinde mayıs ayında üretim ve tüketim göstergelerindeki artışı karşısında gayrimenkul yatırımlarında yaşanan düşüş, sabit yatırımları da olumsuz bir şekilde etkiledi.

UİB açıkladı! Çin'de gayrimenkul yatırımlarında düşüş sürüyor...

Çin ekonomisi, nisanda üretimdeki yükselişe oranla tüketimde ve yatırımlarda soğuma belirtileri yaşarken, gayrimenkul yatırımlarındaki düşüş ekonomi üzerindeki baskıyı artırmayı da sürdürüyor.

Yılın ilk çeyreğinde gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 geriledi! Ekonomiyi de etkiliyor!

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 azalarak son 2 yıldaki gerilemeyi devam ettirdi. Ulusal İstatistik Bürosu (UİB), tarafından sanayi üretimi, perakende satışlar, sabit sermaye yatırımları ve işsizlik rakamlarından meydana gelen veriler açıklandı. İşte o rakamlar...

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti!

Türkiye’nin en çok konut projesi üreten gayrimenkul firmaları arasında yer alan Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti...

Akyapı yatırımlarına tam gaz devam ediyor!

Son bir yıl içinde Limonlu Bahçe Konakları, Metkap ve Big Country projeleriyle 3 milyar TL'lik yatırıma başlayan Akyapı, inşaatlarına son sürat devam ederken yeni projeleri için de arsa yatırımları yapıyor. Başta sanayi ve ticari projeleri için hazırlıkta olan Akyapı, Dudullu, Hadımköy, Başakşehir v

Mesa Mesken'in yeni konut yatırımları yolda! 

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, şirketin güncel yatırımlarına ve gelecek yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki Mesa Mesken yeni projelere imza atacak mı? İşte ayrıntılar...

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının yüzde 22,1'i vatandaşlık için!

Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçe yerleşirken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte bulunuyor.

inşaatta çevreci yatırımlar Haberi

inşaatta çevreci yatırımlar

Dünyanın günden güne kirlenmesine dur demek için her sektörden bilinçli temsilciler, yaşanabilir çevrede, yaşam kalitesi yüksek, sürdürülebilir yapılar hayata geçirmek için kolları sıvadı. Türk inşaat sektörü temsilcileri yeşil binalara prestij getiren uluslararası sertifikalara ulaşmak için önemli yatırımlar yaparken, mobilya gibi tamamlayıcı sektörlerin sürdürülebilirlik çalışmalarının desteğiyle kriterlere daha kolay ulaşılabileceği ifade ediliyor. Geçtiğimiz günlerde sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, Türk mobilya sektöründe ilk kez "Green Good Design"dan 4 ödül birden kazanan ERSA Mobilya da inşaat sektörüyle "yeşil işbirliği" yapan firmalardan… ERSA Mobilya'nın Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, artık çevre duyarlılığına sahip üretimin sektörler için oldukça önem kazandığını ifade ederek, "Sürdürülebilirlik denildiğinde akıllara yalnızca yeşil ya da geri dönüşüm geliyor. Ancak sürdürülebilir çalışma ekonomik ve çevresel olarak bir bütün halinde algılanmalı" dedi. 


Çevrenin önemi...