10 / 05 / 2024

inşaatta düşük derecede yoğunlaşma

inşaatta düşük derecede yoğunlaşma

Madencilik ve taş ocakçılığı ile ulaştırma ve depolama sektöründe ''çok yüksek yoğunlaşma'' belirlendi. Toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörlerinde ise ''düşük derecede yoğunlaşma'' tespit edildi.

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı: Düşük faizli TL kredi için gereken şart...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutarak yüzde 50 seviyesinde bırakmasına rağmen tüketici, konut ve taşıt kredisinde faizler çok yüksek. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara TL krediye düşük koşullarda erişmek için formülü verdi.

Emekli Temmuz zammı 2024! SSK, BağKur emeklisi için rakamlar geldi! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? 

Ocak-Haziran dönemi için emekli zammı yüzde 49,25, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL şeklinde açıklandı. Temmuz ayında 2 düzenleme daha yapılacak. Emekliye zam oranı belirlenecek ve taban aylıklar yükselecek. Milyonların merak ettiği hesaplar tek tek yapıldı.

Opel'den Nisan 2024'ün ilk kampanyası geldi! Düşük faiz fırsatlı Crossland'in yeni ve indirimli fiyatları şaşırttı! 

Otomotiv devi Opel tarafından açıklanan Nisan 2024 fiyat listesi kapsamında en sevilen modeller arasında yer alan Opel Crossland'in de yeni fiyatları belli oldu. İşte düşük faiz fırsatlı Crossland'in yeni fiyatları...

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

SSK- Bağ-Kur 4A, 4B, 4C emekli zammı için kritik hesaplama! En düşük emekli maaşı 11 bin 250 lira mı oluyor?

SSK- Bağ-Kur 4A, 4B, 4C emekli zammı için kritik hesaplamalar peş peşe yapıldı. En düşük emekli maaşı 11 bin 250 lira mı oluyor? Çok acil bakın...

Düşük tapu harcı ödemek için sakın bu yolu denemeyin! Gayrimenkul sahipleri dikkat ağır yaptırımı var!

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında bir miktar tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ödenmesi yasal bir zorunluluk olan tapu harcının oranı zaman zaman değişebiliyor. Peki, düşük tapu harcı ödemek için ne yapılmalı? İşte detaylar...

En düşük emekli maaşında son dakika! Ek zam için son tahminler tek tek açıklandı! Emekliler acil bakın!

En düşük emekli maaşı 2023 zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Ek zam için son tahminler tek tek açıklandı... Emekliler acil bakın...

Sanayide düşük karbonlu üretim için yol haritası hazırlığı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında sınırda karbon düzenlemesine tabi olacak düşük karbonlu üretime yönelik çalışma yaptıklarını belirterek, "Demir-çelik, alüminyum, çimento ve gübre sektörleri için yol haritası çalışmaları bitme aşamasında" dedi.

O işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle başlıyor! Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle resmen başlıyor. Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

inşaatta düşük derecede yoğunlaşma Haberi

inşaatta düşük derecede yoğunlaşma

Madencilik ve taş ocakçılığı ile ulaştırma ve depolama sektöründe ''çok yüksek yoğunlaşma'', toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörlerinde ise ''düşük derecede yoğunlaşma'' tespit edildi.  


Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılına ilişkin Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri araştırması sonuçlarını açıkladı. Araştırma kapsamında girişimler, 525 farklı sınıfta değerlendirildi. 


Buna göre, yoğunlaşma 108 sınıfta "çok yüksek", 75 sınıfta "yüksek", 107 sınıfta "orta", 235 sınıfta ise "düşük" derecede gerçekleşti. 


İmalat sanayi sektöründe, faaliyet sınıflarının yüzde 25,3'ünde çok yüksek derecede yoğunlaşma belirlendi. Toptan ve perakende ticaret sektöründeki sınıfların yüzde 71,4'ünde, inşaat sektöründeki sınıfların yüzde 81'inde düşük derecede yoğunlaşma görüldü. 


Madencilik ve taş ocakçılığındaki sınıfların yüzde 35,7'sinde, ulaştırma ve depolama sektöründeki sınıfların yüzde 28,6'sında çok yüksek yoğunlaşma gözlemlendi. 


Araştırma kapsamında girişimlerin yüzde 39,9'u toptan ve perakende ticaret, yüzde 14,9'u...