13 / 05 / 2024

İnşaatta engeller

İnşaatta engeller

Türk inşaat sektörünün 30 yılda kendini bağlayan zincirlerden kurtulduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, bundan sonrasında ise bürokrasinin kaldırılması gerektiğini söyledi.

İstanbul Finans Merkezi Ziraat tescillendi! 'İnşaatta Mükemmeliyet ödülüne hak kazandı!

Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından “İnşaatta Mükemmeliyet” ödülüne hak kazandı.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller için çalıştay gerçekleştirilecek!

Deprem Güçlendirme Derneği'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteği ile 30 Mayıs'ta "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştay gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Sinan Türkkan'dan 'Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller kaldırılsın' önerisi!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye genelinde muhtemel şiddetli bir depremde milyonlarca konutun hasar görmesinin beklendiğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın o açıklamaları...

Ömer Arısoy'dan Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Zeytinburnu'nda meydana gelen çökme sonrasın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor, kentsel dönüşümde engeller çıkarılıyor” şeklinde açıklama yapmıştı. Söz konusu açıklamaya Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'dan tepki geldi.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatında son durum!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin inşaatında 7 ay geride kaldı. Peki projenin inşaatında son durum ne? İnşaatta ilerleme hangi noktaya geldi? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde engeller kaldırılmalı!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, deprem ve kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Deprem gerçeğine karşı, kentsel dönüşümü can ve mal kaybının çaresi olarak görüyorsak, bu çareyi ortaya koymakta hiçbir gecikme, mazeret ve tereddüt olmamalıdır" dedi. 

Kentsel dönüşüm başvuruları geriledi!

İnşaatta yaşanan kriz, kentsel dönüşüm çalışmalarını da doğrudan etkiledi. Büyük bir deprem riskinin olduğu mega kent İstanbul’un Avrupa yakasında, kentsel dönüşüm başvuruları 42 binlerden 19 bine kadar geriledi.

Sinan Türkkan: Güçlendirmedeki engeller kaldırılmalı!

İBB tarafından gerçekleşen Deprem Çalıştayı’nda konuşan Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, ‘’Güçlendirmenin önündeki engeller kaldırılmalı, mevzuattaki yükümlülükler azaltılmalı ve KDV yüzde 1’e indirilmeli’’ dedi.

Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi gerçekleştirildi!

İnşaat malzemeleri sanayisinin uluslararası oyuncuları, Türkiye İMSAD tarafından 9’uncusu gerçekleştirilen ‘Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde bir araya geldi.

Haczin varlığı gayrimenkulün devrini engeller mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşimin babasından miras kaldı.Eşim borçluydu. Miras olarak kalan gayrimenkuldeki hissesine haciz tatbik edildi. Eşim de hissesini kardeşine devretti. Kardeş de hacze konu borcu ödedi ama şimdi bu parayı eşimden istiyor. Bu mümkün mü?' sorusunu yanıtladı

Türkiye İMSAD ‘9. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’ için geri sayım başladı!

İnşaat malzemeleri sanayisinin uluslararası oyuncuları, Türkiye İMSAD tarafından 9’uncusu gerçekleştirilen ‘Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde bir araya geliyor.

İnşaatta engeller Haberi

İnşaatta engeller

Ali Ağaoğlu, "Engeller kalkarsa, sektör dışa açılacak" dedi ürkiye 1980'lerdeıı itibaren inşaat alanında ciddi gelişim gösterdi. Zaman zaman ivme kaybedilse de inşaat sektörü Türkiye ekonomisinde büyümenin lokomotifi oldu. Kooperatifçilikten markalı konut dönemine geçişinin, inşaat sektörü açısından bir kilometre taşı olma niteliği taşıdığını söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, yasal düzenlemelerin de belirleyici rol oynadığını vurguladı. Ağaoğlu., "Mütekabiliyet Yasası'nın gündeme gelmesiyle sektör zincirlerini kırdı. Yabancıya gayrimenkul satışının önü açılarak yeni bir sürece girildi. Yabancıların Türkiye'ye güveni tam. Türk gayrimenkul şirketlerinin potansiyeline güveniyorlar" diye konuştu. 



30 YIL GERİ GİTMEYE GEREK YOK 

Türkiye'de, son dönemde 30 yıl önce hayal dahi edilemeyen yatırımların yapıldığını söyleyen Ali Ağaoğlu, ancak bunların zaman içinde gösterdiği farklılıkları görebilmek için 30 yıl öncesine gitmeye gerek olmadığım söyledi. Ağaoğlu, "Zira...