06 / 07 / 2024

İnşaatta güven endeksinin düşmesi sektörü nasıl etkiledi

İnşaatta güven endeksinin düşmesi sektörü nasıl etkiledi

İnşaat sektöründeki güven düşüşü tüketici güven endeksine göre yaklaşık 6 kat daha az olurken, oluşturdukları markalar ile tüketicinin güvenini kazanan inşaat sektörünün aktörleri, yatırımcıyı bu sıkıntılı dönemde kendine çekmeyi başarıyor.

İnşaatta güven azaldı! TÜİK son dakika rakamları açıkladı!

TÜİK tarafından açıklanan veirlere göre, güven endeksi hizmet sektöründe aynı kalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 3,3 oranında, inşaat sektöründe yüzde 0,3 oranında düşüş gösterdi. İşte o son dakika rakamlar...

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, piyasaların 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimine kilitlendiğini söyledi. Acı, seçim sonrasına yönelik en önemli beklentinin "güven ortamı ve ekonomik istikrar" olduğunu ifade etti.

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Ekonomik güven endeksi son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında yüzde 98,2 değerinde olan ekonomik güven endeksinin mart ayında yüzde 2,5 gerileyerek, yüzde 95,7 olduğunu duyurdu.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

Ekonomik güven 41 ayın zirvesine ulaştı!

Ekonomik güven endeksi eylül ayında aylık bazda yüzde 1,6 artış göstererek 102,4 değerine yükseldi. Bu rakamla 41 ayın zirvesine ulaşmış oldu.

Ekonomik güven endeksi temmuzda yüzde 2.3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay düzenli olarak açıklanan ekonomik güven endeksinin temmuz verileri belli oldu. Ekonomik güven endeksi temmuz ayında aylık bazda yüzde 2.3 artışla 100.1 değerine ulaştı.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

Ekonomik güven endeksi 14 ayın zirvesine çıktı!

Ekonomik güven endeksi mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artışla 14 ayın zirvesi olan 98,9 değerine ulaştı.

Tüketici güven endeksine revizyon!

TÜİK, uluslararası karşılaştırılabilirliğini sağlamak amacıyla tüketici güven endeksinin hesaplama yöntemini güncelleme kararı aldı.

İnşaatta güven endeksinin düşmesi sektörü nasıl etkiledi Haberi

İnşaatta güven endeksinin düşmesi sektörü nasıl etkiledi

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 14,8 oranında azalarak 83,88 değerinden 71,46’e geriledi.


Piyasalarda çok sayıda sektörde durgunluk hakimken, bu sıkıntılı süreçten en az etkilenen sektörlerden biri yine "güvenli liman" olarak bilinen inşaat sektörü oldu. TÜİK tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksine göre Şubat ayında inşaat sektöründeki güven düşüşü tüketici güven endeksine göre yaklaşık 6 kat daha az olurken, oluşturdukları markalar ile tüketicinin güvenini kazanan inşaat sektörünün aktörleri, yatırımcıyı bu sıkıntılı dönemde kendine çekmeyi başarıyor.


İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1,3 azaldı!


Alınan bilgiye göre, TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 14,8 oranında azalarak 83,88 değerinden 71,46'e geriledi.Endeks özellikle tüketici, hizmet ve perakende sektörlerinde düşüş gösterdi.


En fazla güven kaybı Şubat ayında bir...