25 / 07 / 2024

İnşaatta kalitesiz malzeme denetimi

İnşaatta kalitesiz malzeme denetimi

İnşaat sektöründe kalitenin daha da artırılması için denetimler sıklaştırılıyor. Özellikle kalitesiz malzemeden dolayı ortaya çıkan güvensiz inşalara karşı savaş açan hükümet, şantiyelerde ve inşa alanlarında sıkı denetim kuralını devreye aldı.

Büyükçekmece'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi "Ihlamur Konakları" hayata geçiyor!

Büyükçekmece'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan "Ihlamur Konakları" projesi hayata geçiriliyor. Bugüne kadar 15 kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini belirten Beyaz Group Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Beyaz ST İnşaat Yapı & Malzeme dergisine yorumlar yaptı.

Hatay'da depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği binanın şantiye şefi tutuklandı: 'Binanın malzemesi kalitesiz'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 30 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'daki 7 katlı Koray Apartmanı'nın şantiye şefi tutuklandı. İşte detaylar...

Mat34 İnşaat Sarf Malzeme Kauçuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mat34 İnşaat Sarf Malzeme Kauçuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Mat tarafından kuruldu.

İstanbul Finans Merkezi Ziraat tescillendi! 'İnşaatta Mükemmeliyet ödülüne hak kazandı!

Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından “İnşaatta Mükemmeliyet” ödülüne hak kazandı.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Ev alırken yapı ve malzeme kalitesine dikkat edilmeli!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, vatandaşların ev alırken, dış cephe estetiği, mekan büyüklüğü gibi unsurların yanı sıra binanın yapı ve malzeme kalitesini de sorgulaması gerektiğine dikkat çekti.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatında son durum!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin inşaatında 7 ay geride kaldı. Peki projenin inşaatında son durum ne? İnşaatta ilerleme hangi noktaya geldi? İşte detaylar...

Nobel Mimarlık İnşaat Yapı Malzeme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nobel Mimarlık İnşaat Yapı Malzeme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ezgi Sarıgül tarafından kuruldu.

Konutta yerli malzeme kullanımı seferberliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı inşaatta yerli malzeme kullanılması seferberliğine müteahhitlerden tam destek geldi.

Revıval İnşaat Ve Malzeme Limited Şirketi kuruldu!

Revıval İnşaat Ve Malzeme Limited Şirketi bugün Avcılar’da 200 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Islam Waseq ve Suleiman Waseq  tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm başvuruları geriledi!

İnşaatta yaşanan kriz, kentsel dönüşüm çalışmalarını da doğrudan etkiledi. Büyük bir deprem riskinin olduğu mega kent İstanbul’un Avrupa yakasında, kentsel dönüşüm başvuruları 42 binlerden 19 bine kadar geriledi.

Konut alırken banyoyu değil kalitesini sorgulayın!

Konut satın alacak vatandaşlara önerilerde bulunan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu yaptığı açıklamada konut alacak ya da kiralayacak vatandaşların binanın yapı ile malzeme kalitesini sorgulaması lazım dedi.

Ev sahibi olayım derken kiracı olmayın!

İnşaat sektörü son yıllarda hızla yükseldi. Yükseliş gösteren inşaat sektörü hileleri de beraberinde getiriyor. Daire alırken vatandaşlar bunlara dikkat etmeli. Yüksek aidatlar, kataloglarda satılan dairelerdeki kalitesiz malzeme ve ucuz işçilik vatandaşları düşündürüyor.

İnşaatta kalitesiz malzeme denetimi Haberi

İnşaatta kalitesiz malzeme denetimi

İnşaat sektöründe kalitenin daha da artırılması için denetimler sıklaştırılıyor. 


Özellikle kalitesiz malzemeden dolayı ortaya çıkan güvensiz inşalara karşı savaş açan hükümet, şantiyelerde ve inşa alanlarında sıkı denetim kuralını devreye aldı. Son 14 yılda toplam 34 bin 442 adet şantiyeye denetim gerçekleştirildi. 2016 yılı ağustos ayı itibarıyla yaklaşık 684 milyon metrekareye tekabül eden 381 bin inşaat işi denetleniyor. 


MEN CEZASINA KADAR YAPTIRIM 


Denetimlerde sorumluluklarını yerine getirmeyen yapı denetim kuruluşları hakkında ise ceza işlemi uygulanıyor. Şu ana kadar incelemeler sonrası 113 adet idari para cezası uygulandı. Gerekli durumlarda yeni iş almaktan men cezaları da devreye giriyor. Son denetimlerle birlikte 11 adet yeni iş almaktan men cezası ve 263 adet belge iptal cezası uygulandı. 2 bin 555 adet kuruluşa Yapı Denetim İzin Belgesi, 554 kuruluşa...