29 / 04 / 2024

İnşaatta KDV iadesi 2017

İnşaatta KDV iadesi 2017

Geçtiğimiz günlerde Torba Yasa ile birlikte yürürlüğe giren İnşaatta KDV iadesi uygulamasının esasları, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile belli oldu.

İnşaatta KDV iadesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de!

Torba Yasa ile yürürlüğe giren inşaatta KDV iadesine ilişkin Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

İnşaatta KDV iadesi 2017!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile 3065 sayılı Kanuna geçici madde eklenerek inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi..

Tapu sahiplerine müjde! Geriye dönük para iadesi yapılacak!

Tapu sahiplerinin emlak vergisinden geri dönüş toplam 5 yıllık para iadesini alabileceği öğrenildi. Geriye dönük para iadesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

İstanbul Finans Merkezi Ziraat tescillendi! 'İnşaatta Mükemmeliyet ödülüne hak kazandı!

Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından “İnşaatta Mükemmeliyet” ödülüne hak kazandı.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihaleyi tamamladıklarını kaydederek KDV'yi yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını dile getirdi.

Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Emeklinin KDV iadesi kaldırılınca yerine konan yüzde 4 oranındaki ilave zam, en düşük emekli maaşına yapılan zammın içine katılıp yok edildi. Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu.

TOKİ para iadesi nasıl alınır? Para iadesi neden uzun sürer? TOKİ ev çıkmazsa para iade ne zaman?

TOKİ para iadesi şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İade bekleyen vatandaşlar, bu konuda sordukları sorulara yanıt arıyorlar. İşte detaylar!

Ofisler konut olunca KDV iadesi alınabilecek mi?

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emre Özerçen, ofisler konuta dönüşmesi ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

KDV'de yeni dönem bugün resmen başlıyor! Milyonlarca mükellefe büyük müjde! KDV iadesi ne kadar olacak?  

1 milyon civarında mükellefin karşı karşıya kaldığı KDV problemleri çözülüyor. Peki KDV'de yeni dönemle neler değişecek? İşte KDV'de yeni dönemin ayrıntıları...

İnşaatta KDV müjdesi! Arsa KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından inşaat sektörünü de kapsayan yeni KDV düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu?

Trend GYO Nilüfer İrfaniye'deki arsasını 47.8 milyon TL'ye sattı!

Trend GYO'nun portföyünde bulunan Bursa'nın Nilüfer İlçesi İrfaniye mahallesi H21C02D4C pafta 122 ada numaralı 1 nolu parselde bulunan Nilüfer İrfaniye arsasının satışı KDV (yüzde 18) dahil toplam 47 milyon 790 bin TL'ye yapıldı.

Konut inşaatlarında KDV iadesi neleri kapsıyor?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde son dönemlerde konut inşaatının sınıfı ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Konut sektörü, KDV oranının inşaatın sınıfına ve emlak vergisi değerine göre belirlenmesine ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasını istiyor.

Kentsel dönüşüme KDV teşviği!

Kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının 1,5 katına kadar olan yeni inşaat alanlarında yapılacak konutlara ilişkin inşaat taahhüt işlerinde katma değer vergisi (KDV) yüzde 1 olarak belirlendi.

İnşaatta KDV iadesi 2017 Haberi

İnşaatta KDV iadesi 2017

İnşaatta KDV iadesi uygulaması, geçtiğimiz günlerde Torba Yasa ile birlikte yürürlüğe girdi. Bu iade uygulamasının esasları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile belli oldu.


Tebliğe göre KDV iadesi, imalat sanayiine yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamındaki inşaatlar için uygulanacak. 


Bu kapsamdaki asgari 50 milyon Türk Lirası tutarında sabit yatırım öngörülen yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle 2017 yılında yüklenilen ve 2017 yılının altı aylık dönemleri itibarıyla indirim yoluyla telafi edilemeyen katma değer vergisi altı aylık dönemleri izleyen bir yıl içerisinde ve 50 milyon Türk Lirası tutarına kadar sabit yatırım öngörülen yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle 2017 yılında yüklenilen ve 2017 yılı sonuna kadar indirim yoluyla telafi edilemeyen katma değer vergisi izleyen yıl içerisinde, talep edilmesi halinde belge sahibi mükellefe iade edilecek. 


Teşvik belgesine konu...