14 / 05 / 2024

İnşaatta üretim endeksi verileri

İnşaatta üretim endeksi verileri

Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 4,6, üretim endeksi de yüzde 3 arttı.

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2 seviyesinden 50,1'e geriledi!

Endeksa tarafından hazırlanan konut satın alınabilirlik endeksi 65,2 seviyesinden 50,1 seviyesine gerileyerek yüzde 23 oranında azaldı. İşte detaylar...

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 50,1 seviyesine geriledi!

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut satın alınabilirlik endeksini açıkladı. Buna göre 2023 2023 yılı Ocak – Ağustos ayları arasında, konut satın alınabilirlik endeksi ise; 65,2'den 50,1 seviyesine geriledi.

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkez nakli yapıldı! 

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi.  Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkezi Esenyurt'ta yapıldı. 

Türkiye'de ortalama konut satış fiyatı 2 milyon 358 bin 200 TL oldu! Konut satın alınabilirlik endeksi yüzde 23,4 azaldı

Türkiye Konut Satın Alınabilirlik Endeksi'ne göre Türkiye genelinde Nisan 2023 sonu itibariyle konut satış fiyatları bir önceki aya göre yüzde 6, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 131 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

Finans sektöründeki bir çok banka ve kuruluşun kredi musluklarını kapatması, üretim ve ihracatta tehlike sinyalleri vermeye başladı. Seçim belirsizliği ve nakit sıkışıklığı nedeniyle önünü göremeyen sanayici, ‘kredi yok, bankası var’ diyor.

Sanayi üretim endeksi şubatta yüzde 8,8 yükseldi!

Sanayi üretim endeksi, şubat ayında aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda yüzde 8,8 yükseldi.

Sanayi üretim endeksi ocakta yükseldi!

Sanayi üretim endeksi, ocak ayında aylık bazda yüzde 1, yıllık bazda ise yüzde 11,4 yükseldi.

Sanayi üretim endeksi yıllık bazda yüzde 11 yükseldi!

Sanayi üretim endeksi, 2020 kasım ayında aylık bazda yüzde 1,3, yıllık bazda yüzde 11 yükseldi.

Sanayi üretim endeksinde rekor!

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, Kovid-19 salgın sürecinde normalleşme sonrası artışını sürdürerek, eylül ayında, endeksin açıklandığı tarihten bu yana en yüksek seviye olan 132,9'a yükseldi.

Sanayi üretim endeksi ağustos sonuçları açıklandı!

Sanayi üretim endeksi ağustos ayında aylık bazda yüzde 3,4, yıllık bazda yüzde 10,4 yükseldi.

Sanayi üretim endeksi haziranda yüzde 17,6 arttı!

Sanayi üretim endeksi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde normalleşme döneminin başladığı haziran ayında aylık bazda yüzde 17,6, yıllık bazda yüzde 0,1 artış gösterdi.

İnşaat malzemesi ihracatındaki miktar artışı üretim kaybını telafi edemedi!

Türkiye İMSAD Temmuz 2019 Sektör Raporu’nda; yılın ilk beş aylık döneminde yüzde 20,1 daralma ile yaklaşık beşte birlik üretim kaybının ortaya çıktığı, ihracattaki miktar artışının ise üretim kaybını telafi edemediği belirtildi...

İnşaatta üretim endeksi verileri Haberi

İnşaatta üretim endeksi verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılının 4. çeyreğine ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. 


Buna göre, yıllık ortalamalara bakıldığında, geçen yıl 2013'e göre, takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi yüzde 4,6, üretim endeksi de yüzde 3 artış gösterdi. 


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi 2014 yılının 4. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 artış kaydetti. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,6 arttı. 


- İnşaat sektöründe üretim yüzde 0,7 azaldı 


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi geçen yılın 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,7 azalış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise 2013 yılının aynı çeyreğine göre yüzde 0,8...