27 / 04 / 2024

inşatta büyüme hızı

inşatta büyüme hızı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar Türkiye’ nin gündemini ekonominin değil siyasetin belirlemesi bekleniyor. İstanbul Genç İşadamları Derneği ( İGED ) Başkanı Av. Hüseyin Ataol inşaat sektörünü değerlendirdi...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Çin için büyüme beklentileri kötüleşiyor! Bankalar önlem için hangi kararı aldı!

Ekonomistler Çin’in büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmeye devam ediyor. Çinli bankalar ise büyümeyi desteklemek için mevduat faizlerinde ilave indirimi masaya yatırdı.

Fitch Türkiye için 2022 büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2022 senesi ile ilgili olarak büyüme tahminini Türkiye lehine yükseltti. İşte detaylar…

Moody’s’ten Türkiye açıklaması: Büyüme 2,5’e gerileyecek

Moody's, Türkiye için 2022 büyüme beklentisini yüzde yüzde 4,5’e, TÜFE beklentisini ise yüzde 68,6’ya çıkardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Yüzde 8'in üzerinde büyüme bekliyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Kocaeli İş Dünyası Buluşması programında çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Elvan, "2021 yılı için yüzde 8'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Dünyanın en büyük 'kasasız' mağazası Çin'de hizmete açıldı!

Yazılım şirketi AiFi, Çin’in en büyük kentlerinden Şanghay'da dünyanın en büyük 'kasasız' mağazasını hizmete açtı. Mağazada müşterilerin aldığı ürünler, kameralar tarafından otomatik şekilde tanımlanıyor ve akıllı sepet oluşturuyor

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

Çin ekonomisi 2020'de yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi!

Çin ekonomisi 2020 yılında önceki yıla kıyasla yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi. Ülkenin gayri safi yurt içi hasılası geçen yıl 101,60 trilyon yuan (15,68 trilyon dolar) seviyesini gördü.

Türkiye'de büyüme hız kazanacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, Türkiye ekonomisinin özellikle yılın ikinci yarısından sonra hız kazanacağını ve büyümenin 2021'de yüzde 3.5 seviyesinde olmasının beklendiğini aktardı.

inşatta büyüme hızı Haberi

inşatta büyüme hızı

17 Aralık 2013'te başlayan politik belirsizlik mali piyasaları etkilemiş, o tarihten itibaren TL, EUR ve USD karşısında yüzde 14 değer kaybetmiştir.


Müteahhitlere göre siyasi belirsizlikler, döviz kuru ve inşaat maliyetlerindeki artıştan oluşan 3 kritik nedenle bu yıl konut fiyatları zamlanacak.

İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED) Başkanı Av. Hüseyin Ataol,  yaptığı açıklamada, döviz kuru ve ÖTV artışlarına bağlı olarak inşaat maliyetlerinin artarak yükseleceğini belirtti.  Hüseyin Ataol bu konuda  şu açıklamalarda bulundu: Bir ailede çalışan insanların gelirlerindeki reel artışın sınırlı kalması tüketici kredilerin deki artışın hem alınan önlemler hem bankaların kredi risklerini azaltıcı önlemleri nedeniyle hız kesmesi 2014’te büyüme hızını düşüreceğini söyledi.


İGED Başkanı Hüseyin Ataol: Gayrimenkul sektöründe yüzde 20’ler civarında bir daralma gerçekleşebilir!


Gayrimenkul sektörünün son 10 yılda ciddi bir yükselme trendine girdi.  O...