26 / 07 / 2024

internetten konut satışlarından vergi alınacak mı

internetten konut satışlarından vergi alınacak mı

Maliye e-haciz öncesinde harekete geçerek mükellefleri vergi dairelerine çağırırken, sanal alışverişi de 3 koldan takibe aldı. Sanal vergi denetimiyle hem firmalar hem de eşyasını, evini internetten satanlar takip edilecek...

Konut satışları neden düştü? 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,2 azaldı. Peki konut satışları neden düştü? 

Konut satışlarında çarpıcı ayrıntı: Değişen bir şey yok! Haziranda her iş günü yine 5 bin 200 konut satıldı!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu TÜİK tarafından dün açıklanan konut satışı rakamlarını değerlendirdi. Erdoğdu '' konut satışlarında değişen bir şey yok'' diyerek çarpıcı açılamalarda bulundu. 

Uzmanından konut satışı tahmini: Temmuzda konut satışları artacak! 

Konut Fiyat Endeksi (KFE), bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 45,0 artarken, reel olarak yüzde 14,9 oranında azaldı. Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan, konut satışlarının temmuzda yükseleceğini açıkladı. 

İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedeni belli oldu! Ünlü ekonomistten çarpıcı İstanbul yorumu!

TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedenini sosyal medya hesabından açıkladı. Peki İstanbul'da konut satışları neden düştü? Konut satışlarındaki düşüşün atında yatan neden ne? İşte detaylar...

Konut satışları yüzde 5,2 azaldı! 2024 Haziran'da 79 bin 313 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Haziran'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,2 azalarak 79 bin 313 oldu.

2024'ün ilk çeyreğinde konut satışlarındaki düşüş trendi devam ediyor! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan “İnşaat ve Gayrimenkul Sektörel Bakış Raporu” 2024 yılı 1. çeyrek rakamları açıklandı. Rakamlar, konut satışlarındaki düşüş trendi devam ettiğini ortaya çıkardı. İşte o rakamlar...

Konut satışları yüzde 2,4 azaldı! 2024 Mayıs'ta 110 bin 588 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Mayıs'ta bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 2,4 azaldı ve 110 bin 588 oldu. 

Ev sahiplerinden konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına tepki! Konut piyasasında neler yapılmalı? 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada satılık ve kiralık konut piyasasında yapılması gerekenlere de yer verilerek, 'Vurun ev sahiplerine mantığı acilen terk edilmeli' denildi.

Konut satışlarındaki düşüş, büyük vergi kaybına neden oluyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu. Yatırım Danışmanı Cihat Çicek, kredisizlik nedeniyle azalan konut satışlarının vergi kaybına neden olduğunu söyledi.

Konut satışları yüzde 11,8 azaldı! 2024 Nisan'da 75 bin 569 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu.

Konut kredilerindeki daralma konut satışlarını etkiledi!

Konut satışları azalırken geçen yılın aynı dönemine göre konut kredisi borçlanmaları yüzde 14 arttı. Konut fiyatlarındaki artış devam ederken, vatandaş kredi faiz oranlarından dolayı ev sahibi olmakta zorlanıyor.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 8,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre ülkede yeni konut satışları, Mart ayında aylık bazda yüzde 8,8 artış göstererek, 693 bine çıktı ve piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

internetten konut satışlarından vergi alınacak mı Haberi

internetten konut satışlarından vergi alınacak mı

Maliye e-haciz öncesinde harekete geçerek mükellefleri vergi dairelerine çağırırken, sanal alışverişi de 3 koldan takibe aldı. Sanal vergi denetimiyle hem firmalar hem de eşyasını, evini internetten satanları da vergi sürprizi bekliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, bankalardan aldığı kredi kartı işlem bilgileriyle internette ne kadar satış yapıldığını, lojistik ayağı ve kargo şirketlerinden alınan bilgilerle mal satan firmalara ulaşıyor. Fiziki takiple birlikte "Xenon" denen dijital programla sanal ortamda ticaret yapan tüm firmalar tespit ediliyor. Yeni dönemde, evinin resmini çekip kiralık ilanı veren, satışa çıkaran vatandaşların da vergi ödemesi gerekecek. 


VERGİ KAYDINI YAPTIRIN 


İnternet üzerinden ister ürün satılsın ister araç, herkesin vergi mükellefi olduğunu anımsatan yetkililer, sanal satış yapan herkesin vergi kaydını yaptırması gerektiğini belirtti. Yetkililer, "Vergi dairelerine şahsen başvurmaları zorunlu. Böyle bir satış ticari...