03 / 05 / 2024

intifa hakkı ölüm

intifa hakkı ölüm

İntifa hakkı, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı ölümle sona erer mi? İntifa hakkı nasıl ve ne zaman sona erer?

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Vakıf Katılım'dan EYT müjdesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Vakıf Katılım Bankası, EYT Finansmanı ile emeklilik sürecinde destek sunuyor. Emeklilik hakkına sahip olmasına rağmen sigorta ve Bağkur prim borçlarını tamamlayamayan müşterilere finansman imkanı sağlanıyor. 

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Gayrimenkullerde intifa hakkı nasıl tescillenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde intifa hakkının nasıl tescil edileceğini kaleme aldı.

Innovia 1'deki 60 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İnnovia-1 60 adet bağımsız bölüm değerleme raporu hakkında açıklama yaptı.

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Bina tadilatında yöneticinin tercih hakkı var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dairemde meydana gelen zararı ve çatının tadilatını nasıl yaptırırım? Yöneticinin 55 daireli sitede istediği blokları ayırma hakkı var mı?' sorularını yanıtladı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 154 milyon TL kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından ihraç edilmiş olan TRDEVKSA2030 ISIN kodlu, 112 gün vadeli, 154 milyon TL tutarında kira sertifikasının itfası hakkında açıklama yaptı.

Gayrimenkulde intifa hakkı sahibi kira alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '66 yaşında emekli biriyim. Bir dükkanım var. Bu yerin intifa hakkını iki çocuğuma vermeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda ilgili vergiler kime ait olur? Kira bedelleri bana mı ödenir, çocuklarıma mı?' sorusunu yanıtladı.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'nın TRDZKVKA2017 ISIN Kodlu, 101 gün vadeli, 300 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışının tamamlanması hakkında açıklama yaptı. 

Çorum'da tesis yapımına karşılık intifa hakkı ihalesi!

Çorum Belediye Başkanlığı, 197 ada, 26 parselde bulunan taşınmaz üzerinde tesis yapımına karşılık intifa hakkı verilmesi işi ihale ediyor...

Didem Yavaş, GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yatırımcı İlişkileri bölümü yöneticisi oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yatırımcı ilişkileri bölümü yöneticisinin belirlenmesi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklama yayınladı.

intifa hakkı ölüm Haberi

intifa hakkı ölüm

İntifa hakkı ölümle sona erer mi?

İntifa hakkı, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı oluyor. Bu hakkın süresi tarafların aralarında yaptığı anlaşmaya göre değişebiliyor.


İntifa hakkı, taşınmazlarda tapu kütüğüne tescil ile kurulur. Medeni Kanun gereğince taşınmazlarda intifa hakkının kazanılması ve tescilinde, aksine düzenleme olmadıkça, mülkiyete ilişkin hükümler uygulanıyor.


İntifa hakkı ölümle sona erer mi? İntifa hakkı nasıl ve ne zaman sona erer?


İntifa hakkı süreli veya hak sahibinin hayatı boyunca tanınabiliyor. Süresiz olarak tanınması halinde veya hak sahibinin hayatından daha uzun bir süre öngörülmüş olması halinde hakkın süresinin hak sahibinin hayatı ile sınırlı olduğu kabul ediliyor.


Tüzel kişilerde ise en çok yüz sene süre öngörülebilir. Öngörülen süreden önce tüzel kişiliğin sona ermesi halinde bitiyor.


İntifa hakkının terkini için bir dilekçe ile Asliye...