01 / 05 / 2024

intifa hakkı sözleşmesinin kaldırılması

intifa hakkı sözleşmesinin kaldırılması

Sahibine, konusu üzerinde tam yararlanma yetkisi sağlayan intifa hakkı, taşınırlar, taşınmazlar, haklar veya bir malvarlığı üzerinde kurulabiliyor. Peki, intifa hakkı geri alınabilir mi?

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Engelli maaşı alanlar dikkat! Toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak?

Memur, memur emeklisi, 65 yaş maaşı, evde bakım aylığı gibi pek çok ödemeyi etkileyecek olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından engelli maaşında da değişiklik olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak? İşte detaylar

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Reysaş GYO esas sözleşmesinin tadili için SPK'ya başvurdu!

Reysaş GYO'nun şirket esas sözleşmesinin "Sermaye ve Payların Nevi" başlıklı 8.maddesinin tadil edilmesine ilişkin olarak uygun görüş alınması amacıyla SPK'ya başvuru yapıldı.

Halk GYO'nun esas sözleşmesi tadil edildi!

Halk GYO'nun esas sözleşmesinin, "Şirketin Amacı ve Faaliyet Konusu" başlıklı 5. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddelerinin tadilleri hakkında onay işlemleri için Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayı akabinde T.C.Ticaret Bakanlığı'na yapılan başvurusu onaylandı.

Halk GYO'nun esas sözleşme tadili onaylandı!

Halk GYO'nun esas sözleşmesinin, "Şirketin Amacı ve Faaliyet Konusu" başlıklı 5. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddelerinin tadilleri hakkında onay işlemleri için SPK'ya yaptığı başvurusu onaylandı.

Pera GYO'nun esas sözleşmesinin 8. maddesinin tadiline onay!

Pera GYO'nun esas sözleşmesinin "Sermaye ve Hisse Senetleri" başlıklı 8. maddesinin tadiline uygun görüş alınması amacıyla SPK'ya yaptığı başvuru onaylandı. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin uygulanmasında yaşanan uyuşmazlıklar sebebi ile sözleşmenin feshedilmesi istenebiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021...

intifa hakkı sözleşmesinin kaldırılması Haberi

intifa hakkı sözleşmesinin kaldırılması

İntifa hakkı geri alınabilir mi?

Sahibine, konusu üzerinde tam yararlanma yetkisi sağlayan intifa hakkı, taşınırlar, taşınmazlar, haklar veya bir malvarlığı üzerinde kurulabiliyor. 


İntifa hakkı, taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri, taşınmazlarda tapu kütüğüne tescil ile kuruluyor.


Peki, intifa hakkı geri alınabilir mi? İntifa hakkını sona erdiren nedenler nelerdir?


Sona erme sebepleri

İntifa hakkı, konusunun tamamen yok olması ve taşınmazlarda tescilin terkini; yasal intifa hakkı, sebebinin ortadan kalkmasıyla sona erer.


Sürenin dolması veya hak sahibinin vazgeçmesi ya da ölümü gibi diğer sona erme sebepleri, taşınmazlarda malike terkini isteme yetkisi verir.


İntifa hakkı sahibi, malike karşı terkin borcu altında ise ve terkinden kaçınırsa, malik, terkini talep eden dava açabilir. Mahkeme kararı ile intifa hakkı, sicil dışı yani tarkinden önce sona ermiş olur.




Tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir?



Işıl...