09 / 05 / 2024

intifa hakkının süresinden önce devredilmesi

intifa hakkının süresinden önce devredilmesi

Malik, üst hakkının devrini, kendisine geçecek yapılar için uygun bir bedel ödemek kaydıyla isteyebilir. Üst hakkı sahibinin kusuru, bedelin belirlenmesinde indirim sebebi olarak göz önüne alınabilir. İşte intifa hakkı süresinden önce devir istemi...

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

En fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir?

İstirahat raporu hakkında çalışanların merak ettiği huşular vardır. Onlardan biri de en fazla kaç gün süreyle istirahat raporu alınabilir? sorusudur. İşte merak edilen detaylar!

Gayrimenkullerde intifa hakkı nasıl tescillenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde intifa hakkının nasıl tescil edileceğini kaleme aldı.

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

Trend GYO Nilüfer taşınmazı hakkın tespiti raporu!

Trend GYO, Bursa İli Nilüfer İlçesi 7561 Ada 2 Parsel için taşınmazın satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesine dayalı hakkın tespiti raporunu yayınladı. 

Peker GYO'nun yeni pay alma hakkı kullanım süresi 15 gün oldu!

Peker GYO, yeni pay alma hakları kullanım süresinin 15 gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine karar verdi.

Gayrimenkulde intifa hakkı sahibi kira alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '66 yaşında emekli biriyim. Bir dükkanım var. Bu yerin intifa hakkını iki çocuğuma vermeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda ilgili vergiler kime ait olur? Kira bedelleri bana mı ödenir, çocuklarıma mı?' sorusunu yanıtladı.

Ordu Botanik Parkı'nın sökülmesine tepkiler sürüyor!

Ordu'da bulunan Batonik Park'ın sökülerek yerine şehir hastanesi yapılması planı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Ordu Valisinin “Şehir hastanesine ilişkin imar değişikliğine itiraz olmadı” açıklamasına Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan'dan itiraz geldi.

Martı GYO turizm yatırımlarının sürelerini uzatıyor!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarının sürelerinin uzatılması başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Tekirdağ Limanı'nın işletme hakkını 347 milyon TL'ye Ceynak aldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararlar gereğince, Tekirdağ Limanı’nın 36 yıl süreyle işletme hakkının 347 milyon 100 bin Türk Lirası bedelle Ceynak'a verildi....

Mirasta gayrimenkulün intifa hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen mirasta gayrimenkulün intifa hakkıyla ilgili soruyu cevapladı....

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkının sınırlandırılması!

Avukat Fatma Dilşad Yelken, "Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar ve mülkiyet hakkının sınırlandırılması" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

intifa hakkının süresinden önce devredilmesi Haberi

intifa hakkının süresinden önce devredilmesi

İntifa hakkı süresinden önce devir istemi!

İntifa hakkında üst hakkı sahibi, bu haktan doğan yetkilerinin sınırını ağır şekilde aşar veya sözleşmeden doğan yükümlülüklerine önemli ölçüde aykırı davranırsa; malik, üst hakkının ona bağlı bütün hak ve yükümlülükleri ile birlikte süresinden önce kendisine devrini isteyebilir.


Malik, üst hakkının devrini, kendisine geçecek yapılar için uygun bir bedel ödemek kaydıyla isteyebilir. Üst hakkı sahibinin kusuru, bedelin belirlenmesinde indirim sebebi olarak göz önüne alınabilir.


Üst hakkının malike devri, bedelin ödenmesine veya güvence altına alınmış olmasına bağlıdır.


Üst hakkı sahibinin yükümlülüklerine aykırı davranması hâlinde sözleşmede malik lehine saklı tutulan, üst hakkını süresinden önce sona erdirme veya devrini isteme yetkisi, süresinden önce devir istemine ilişkin hükümlere tâbidir.


V. Üst hakkı iradının güvencesi

1. İpotek kurulmasını isteme hakkı

Malik, üst hakkı karşılığı olarak irat...