05 / 05 / 2024

intifa harcı

intifa harcı

İntifa hakkı, bir gayrimenkul üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkına intifa hakkı olarak karşımıza çıkıyor. İntifa hakkı kurulurken belli oranda harç ödeniyor. İşte intifa hakkı harcı 2015..

9 soruda intifa hakkı!

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki intifa hakkı kurulması için için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

İntifa hakkı tesisi harcı 2017!

2017 yılının tapu harçlarının açıklanması ile intifa hakkı tesisi harcı da belli oldu. Peki, İntifa hakkı tesisi harcı 2017 ne kadar?

İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2016!

İntifa hakkı, bir gayrimenkul üzerinde tesis edilebilen haklar arasında yer alıyor. Bu hak tesis edilirken tapuda belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, intifa hakkı tesisi tapu harcı 2016 ne kadar?

İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015!

İntifa hakkının tesisi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkı tesisi için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015 ne kadar?

İntifa hakkı terkini harcı 2015!

Bir taşınmaz üzerindeki intifa hakkı sürenin dolması nedeni veya bu haktan feragat edilmesi gibi nedenler ile terkin edilebiliyor. Peki, intifa terkini işlemi nasıl yapılır? İntifa hakkı terkini harcı 2015 ne kadar?

İntifa hakkı bağış harcı!

Taşınmaz malların intifa hakkına sahip olan bir kimse, mal üzerinde ömür boyu kullanma hakkına sahip olmuş oluyor. Bu hak kişiye mal sahibi tarafından veriliyor. Peki, intifa hakkı bağış harcı ne kadar?

İntifa hakkında tapu harcı!

İntifa hakkı, kişinin bir mal üzerinde ömür boyu kullanma hakkına sahip olduğu hak oluyor. Bu hakın tesisi için belli oranda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkında tapu harcı ne kadar?

İntifa hakkı harcı 2015!

İntifa hakkı, bir gayrimenkul üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkına intifa hakkı olarak karşımıza çıkıyor. İntifa hakkı kurulurken belli oranda harç ödeniyor. İşte intifa hakkı harcı 2015..

Gayrimenkul bağışında tapu harcı!

Tapu devirleri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz olarak da gerçekleşebiliyor. Peki bir bedel alınmaksızın yapılan gayrimenkul bağışında tapu harcı ne kadar? İşte Tapu bağış harçları..

Tapu bağış harcı 2014!

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış deniyor. Söz konusu bağış, tapu için de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2014 ne kadar?

Ortaklığın giderilmesi davası harcı ne kadar?

Taşınmazın ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılan ortaklığın giderilmesi davasında yargılama masraflarına tüm hissedarların katılması gerekiyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası harcı ne kadar?

Tapu harcı nasıl yatırılır?

Tapu dairelerinde yapılan tapu devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için yapılan gayrimenkul satış rakamı üzerinden her yıl hesaplanan orandan tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı nasıl yatırılır?

TOKİ tapu harcından kimler muaf?

492 sayılı Harçlar Kanununun 59 uncu maddesinin (I) bendi uyarınca bazı TOKİ hak sahibi kişilerden tapu harcı alınmaması gerekiyor. Peki, toki tapu harçları muafiyet kapsamında kimler var? TOKİ tapu harcından kimler muaf?

intifa harcı Haberi

intifa harcı

İntifa hakkı harcı 2015!

İntifa hakkı, bir gayrimenkul üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkına intifa hakkı olarak karşımıza çıkıyor. İntifa hakkının verilmesi ile; mal sahibi mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devretmiş oluyor. 


Buna göre intifa hakkı sahibi ise gayrimenkulden yararlanma yetkisine sahip olur. Ancak bu hakka sahip kimseler gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapamıyor. 

        

İntifa hakkı ticari faaliyetler için tesis edilebileceği gibi bazen de anne ya da baba gayrimenkulün intifa hakkını üzerinde bırakarak çıplak mülkiyet hakkını çocuklarına devredebiliyor. 

         

Ancak intifa hakkı mirasçıya intikal etmiyor ve devredilemiyor. İntifa hakkının sağlanması için gerekli belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat edilmesi ve harçların ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkı harcı ne kadar?


İntifa hakkı harcı 2015

İntifa hakkı harcı, intifa...