03 / 05 / 2024

ipoteği paraya çevirme nasıl olur

ipoteği paraya çevirme nasıl olur

Mevcut ya da olabilecek borçlar için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine ipotek deniyor. Peki, alacaklı ipoteği paraya çevirebilir mi? İpotek nasıl paraya çevrilir?

10 yıl içinde paraya para demeyecek meslekler! Yeni nesil bu mesleklere yönelin! 

Yapay zeka günümüzün en güçlü teknolojilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yaşadığımız teknoloji çağında iş dünyasını da ayrıda derinden etkilemeyi de sürdürüyor. Yeni nesil meslke grupları yapay zeka ile şekilleniyor. Bu meslekleri yapanlar çok kazanacak!

Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?

2023'ün ilk sekiz ayında 346 bin kişi daha milyoner olurken, Finans Uzmanı Ebru Usta 'Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?' sorusunun yanıtını paylaştı. İşte Ebru Usta'nın o paylaşımı..

İş Bankası'ndan düşük taksitle 100 bin TL kredi fırsatı!

Paraya sıkışan vatandaşların beklediği müjde İş Bankası'ndan geldi. İş Bankası 100 bin TL'nin aylık taksit oranını 5 bin 895 TL olarak açıkladı. İşte detaylar... 

Vatandaşlık maaşı 2023 nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvurularında son durum ne? Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Pek çok kişi vatandaşlık maaşı 2023'ün nasıl alınacağını merak ediyor ve araştırıyor. Paraya ihtiyacı olanlar çok acil bu detaylara bakın...

İş Bankası'ndan paraya ihtiyacı olanlara müjde

İş Bankası'ndan paraya ihtiyacı olan vatandaşlara gülzel bir haber geldi. Banka tarafından yeni kredi paketi açıklandı.

YouTube'dan para kazanmak artık çok kolay! Şartlar değişti 500 abonesi olan paraya doyacak!

YouTube, içerik oluşturucusu olmak isteyen kişilerin merakla beklediği güncellemeyi yaptı. 500 aboneye sahip olanlar da artık para kazanabilecek. İşte detaylar...

Dolar dehası İslam Memiş'ten kritik açıklama! Bunu yapan paraya para demeyecek!

İslam Memiş dolar altın Euro yatırımcılarına yeni operasyonu anlattı. Döviz kuru şaha kalkarken TL yüzde 7 değer yitirdi. Parasını TL’ye çevirenler için uzman isim İslam Memiş’ten ‘Şimşek operasyonu’ geldi. Bu işlemi yapan paraya para demeyecek

Paraya ihtiyacı olanlar dikkat! PTT'ye giden 1.100 TL nakit parayı alacak! İşte bütün şartlar ve ayrıntılar!

Devlet, çeşitli kalemler için ödeme yaparken, PTT kartı kullanan vatandaşlar için önemli bir duyuru yaptı. PTT kartı sahipleri, hesaplarına 1 yıl boyunca nakit olarak yatırılacak olan 1.100 TL ödeme alacaklar. Aşağıda ödeme ile ilgili tüm detaylar yer almaktadır.

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

Türkiye’deki en kapsamlı kripto para anketinin sonuçları belli oldu. Yatırımcıların yüzde 35’i “Bitcoin koltuğunu başka bir kripto paraya bırakacak” derken; çoğu kripto parayı uzun vadeli yatırım aracı olarak görmediğini belirtti.

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.

EYT'liler duyunca bayılacak! Bu paraya dikkat! İşte bu kadar ödeme yapılacak

Emeklilerin merceğe aldığı banka promosyonları için bankalardan gelen açıklamalar dikkatlice takip ediliyor.  İşte 2023 Şubat ayı promosyon ödemeleri.

İslam Memiş altın için tarih verdi, müjdeyi patlattı! 'Paraya para demeyeceksiniz'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yeni uyarılar geldi. Altın almayanlar fırsat ayağınıza geldi. Bunu yapan paraya para demeyecek. İşte İslam Memiş'in piyasalarla ilgili son durum değerlendirilmesi...

ipoteği paraya çevirme nasıl olur Haberi

ipoteği paraya çevirme nasıl olur

İpotek nasıl paraya çevrilir?

İpotek; doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine deniyor. İpotek gösterilen gayrimenkul bankadan kredi alarak borçlanan kişiye veya üçüncü bir kişiye ait olabiliyor.


İpoteğin tapu kütüğüne sicilinden sonra tescilin yapıldığını gösteren belgeye deniyor.Bu belge düzenlenerek ipotek alıcısına veriliyor.İpotek belgesi kıymetli evrak niteliğinde olmayıp sadece tescili yapılan ipotekle ilgili bilgileri içeriyor.

                

Tapuda ipotek işlemlerinin mali yönü..

1. Taşınmaz malların satış işlemlerinde, satış bedeli üzerinden satıcı ve alıcı için ayrı ayrı binde 16,5 oranında tapu harcı tahsil edilir. (Harca esas bedel;  ilgili belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olamaz. Eğer satış bedeli, belediyece hesaplanan emlak beyan değerinden az ise; satış değeri ve harca esas değer ayrı ayrı...