07 / 05 / 2024

İpotek fek yazısı geçerliliği

İpotek fek yazısı geçerliliği

Gayrimenkul almanın zorunlu aşaması olan konut kredisinin tamamlanmasının ardından taşınmaz üzerinden ipoteğin kaldırılması gerekiyor.Bunun için bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Peki, ipotek fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

Başkan Tüfekçi'den korkutan açıklama: 'Et fiyatları hafta sonu 250 TL'yi görecek!'

Türkiye’de et fiyatlarındaki artış sürerken, geçen hafta 220 lira civarında olan et fiyatları 240 liraya yükseldi. Fiyatların bu hafta sonunda 250’yı bulması bekleniyor. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, fiyatlardaki artışın süreceğini söyledi.

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Tüfekçi Gayrimenkul Turizm ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüfekçi Gayrimenkul Turizm ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Tüfekçi tarafından kuruldu. 

Tüfekçioğlu Grup'tan yeni projeler geliyor!

Verra Suites Beykoz projesini satışa çıkaran Tüfekçioğlu Grup İstanbul'da yeni projeler inşa etmek için düğmeye bastı.

Tüfekçioğlu Grup Verra Suites Beykoz!

Tüfekçioğlu Grup Verra Suites Beykoz projesinin lansmanı  20 Kasım 2018 tarihinde yapılacak. Firma kendi arsa ve gayrimenkulleri üzerinde konut, işyeri, otel ve yurt inşa etmeye devam ediyor.

Tüfekçioğlu Grup İstanbul’a açılıyor!

53 yıldır konut sektörüne hizmet veren Ankaralı firma Tüfekçioğlu Grup, bilgi birikimi ve tecrübesiyle İstanbul’a açılıyor. Şirket, Tabanlıoğlu Mimarlık işbirliğiyle ‘Verra Suites Beykoz’ adlı konut projesine başladı.

Tüfekçioğlu Grup Ankara’da Verra Cadde projesine imza atıyor!

İnşaat, eğitim ve mobilya sektöründe yaklaşık 53 yıllık deneyime sahip Tüfekçioğlu Grup, Ankara Cebeci’de ‘Verra Cadde’ projesini hayata geçiriyor. Projede teslimlerin 2020 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Adana Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi inşaatı ne durumda?

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 200 yataklı Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ile 50 ünite ve 5 yatak kapasiteli Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatını inceledi...

Bankadan ipotek fek yazısı nasıl alınır?

Konut kredisi kullanılarak alınan evin tapusuna banka tarafından ipotek konur. Borç tamamen ödendikten sonra alınan fek yazısı banka tarafından hazırlanan resmi bir belge olarak tanımlanır.

İpotek fek yazısı geçerliliği Haberi

İpotek fek yazısı geçerliliği

İpotek fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fek yazısı alabilmek için bankaya olan kredi borcunun tamamının ödenmesi gerekiyor. Borcun kapatılmasından sonra ipotek fek yazısı alınabiliyor. 


İpotek fek yazısı kredinin kullanıldığı banka tarafından hazırlanıyor.  İpotek fek yazısı ile taşınmaz üzerinde ki ipotek resmi olarak kaldırılmış oluyor. 


Mortgage yasasında bankaların ipotek fek yazısı için talep ettiği ücrete dair bir husus bulunmuyor. Ancak bankalar, söz konusu yazıyı hukuk servisine hazırlatıp, ayrı bir hizmet verdikleri için bu ücreti müşteriden talep edebiliyor. 


Bankadan talep edilen ipotek fekki yazısı  Tapu Sicil Müdürlüğüne gittiğinizde tapunuzun üzerindeki ipotek gerekli işlemler yapıldıktan sonra kaldırılıyor ve tapunuza ipoteğin fek edilmesi ibaresi işleniyor.


İpotek fek yazısı aldıktan sonra mutlaka bir yıl içerisinde Tapu sicil Müdürlüğüne gidilerek ipoteğin kaldırılması işlemini yaptırmanız gerekiyor. Aksi halde sicili işleyecek kurum...