02 / 05 / 2024

ipotek fekki masrafına nasıl itiraz edilir

ipotek fekki masrafına nasıl itiraz edilir

Kredi borcu biten evin tapusundan ipoteğin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısı alınıyor. Ancak bu yazının da bir masrafı var. Masrafı ödemek istemeyenler için ipotek fek ücreti itiraz dilekçesi haberimizde yer alıyor...

İstanbul zengin şehri oldu: Artık beyaz yakalı gurbetçilerin gözdesi değil!

Dünya üzerindeki 49 şehirdeki 12 bini aşkın expat’a çalışma şartlarından ev kiralarına, maaşın yaşanan yerdeki ortalamaya oranından eğlence maliyetine, ulaşımdan çocukların okul masrafına kadar birçok soru yöneltildi ve expat’lar için en iyi ve en kötü şehirler sıralandı. İstanbul en kötü 7'nci şehi

Pera GYO, Skycity'deki 6 bağımsız bölümü Ziraat Katılım Bankası'na 44.3 milyon TL'ye ipotek etti!

Pera GYO, Skycity projesinde yer alan 2-4-5-6-8-24 numaralı altı adet bağımsız bölüm üzerine Ziraat Katılım Bankası lehine ipotek tesis edildiğini açıkladı. İşte detaylar...

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Araç sahiplerine kötü haber! Masraf resmen 3 katına çıktı!

Milyonlarca araç sahiplerine kötü haber geldi ve kasko fiyatlarının tam 3 katına çıktığı öğrenildi. Haberi alan araç sahipleri, araçlarına kasko yaptırmaya korkar hale geldi.

AFAD yol masrafı ne kadar? AFAD yol masrafı nasıl alınır? Depremzede yol parası başvurusu nereden yapılır?

AFAD yol masrafı diğer adıyla depremzede yol yardım parası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. Afetzedeler, AFAD yol masrafına dair detayları araştırmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

AFAD açıkladı: Deprem bölgesine geri dönmek isteyen afetzedelerin yol ve bilet masrafları Ziraat Bankası'na yatırılacak 

AFAD tarafından deprem bölgesine geri dönüş yapmak isteyen afetzedelerin yol masrafı ve bilet ücreti ödemelerinin kimlik numaraları üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacağı açıklandı. İŞte ayrıntılar...

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

İlk tapu masrafı ne kadar?

Tapu işlemleri ile ilk defa uğraşacak olan kişiler, ilk tapu masrafına dair bazı detayları bilmek istiyor. İşte o detaylar!

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İpotek, bir borcun ödemesini garanti altına almak için taşınmazın teminat gösterilmesidir. Peki, ev alırken ipotek sorgulama nasıl yapılır? Tapuda ipotek nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

ipotek fekki masrafına nasıl itiraz edilir Haberi

ipotek fekki masrafına nasıl itiraz edilir


Kredi borcu biten evin ipoteğinin kaldırılması için bankanın ipotek fek yazısı vermesi gerekiyor. İpotek fek yazısı ile tapu sicil müdürlüğüne gidilerek tapudan ipoteğin fek edilmesi işlemi yapılıyor. İpotek fek yazısı için bankalar çeşitli ücretler talep edebiliyor. Kredi sözleşmesini okumadan imzaladıysanız borç bitiminde talep ettiğiniz ipotek fek yazısı için masraf ödemeye mecbur kalmanız kaçınılmaz bir durum oluyor. Ancak bu durum ipotek fek ücreti itiraz dilekçesi verilerek ortadan kalkabiliyor. Noterden ihtarname olarak bankaya gönderilebilen ipotek fek ücreti itiraz dilekçesinin yanında tapu fotokopisi ve kimlik fotokopisini de göndermeniz gerekiyor.


İpotek fek ücreti itiraz dilekçesi örneği!


İHTARNAME



MUHATAP: [Bankanın ismi].AŞ BAŞ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ



KEŞİDECİ: [Krediyi kullanan kişinin Adı Soyadı] [ADRESİ]


KONU: ipotekli taşınmazlar üzerindeki ipotek şerhinin ücret alınmadan kaldırılması istemidir.


BANKANIZ [Şehir]/[Şube] ŞUBESİ ................. NUMARALI MÜŞTERİSİYİM.ŞUBENİZE KONUT KREDİSİ İÇİN...