28 / 04 / 2024

İpotek masrafları 2018

İpotek masrafları 2018

Talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde yapılan ipotek işlemi ne kadara mal olur? İşte ipotek masrafları 2018..

HalkBank konut kredisi masrafları 2018!

HalkBank konut kredisi ürünleri kapsamında yüzde 2.09’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. İşte HalkBank’ın farklı ihtiyaç ve bütçelere yönelik konut kredisi ürünlerinin detayları...

ICBC Bank konut kredisi masrafları 2018!

ICBC Bank Yeni Evim konut kredisi ürünü kapsamında kapsamında yüzde 2 faiz oranından konut kredisi kullandırıyor. İşte Yeni Evim Konut Kredisi koşullarını ve krediye ek uygulanan masrafları...

TEB konut kredisi masrafları 2018!

TEB konut kredisi ürünü dahilinde 3 ile 180 ay arası vadede aynı faiz oranından konut kredisi kullandırımı yapıyor. 180 ay vadede masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını kullandıran TEB’in faiz oranları nedir?

Ev alım satım vergisi hesaplama 2018!

Ev alım satım işi olan vatandaşların bu süreçte karşısına belli masraflar çıkıyor. Peki, ev alım satım masrafları nelerdir? Ev alım satım vergisi 2018 ne kadar?

İpotek masrafları 2018!

Talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde yapılan ipotek işlemi ne kadara mal olur? İşte ipotek masrafları 2018..

Tapu satış döner sermaye harcı 2018!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için ödenen masraflar arasında tapu satış döner sermaye harcı da bulunuyor. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2018 ne kadar oldu?

2018'de konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınacak?

Konut kredisi kullanıp dosya masrafı ödeyen kimseler, dosya masraflarının iadesi için nereye başvuracak? 2018'de konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınacak?

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

Haciz masrafları ne kadar?

Haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?

Emlak alım satım masrafları kime aittir?

Emlak alım satım işleri için alıcı ve satıcının müracaatının ardından tapu memuru emlak alım satım masraflarının ödenmesini istiyor. Peki, emlak alım satım masrafları kime aittir? İşte yanıtı..

Emlak alım satım masrafları 2015!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi emlak alım satım işlemleri için taraflar belli oranlarda masraf yapıyor. Peki, emlak alım satım masrafları nelerdir? Emlak alım satım masrafları 2015 ne kadar?

Konut kredisi yeniden yapılandırma masrafları!

Konut kredisi yeniden yapılandırma işlemlerinde banka, tüketiciden bazı masrafları ödemesini isteyebiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma masrafları!

2015 tapu devir masrafları ne kadar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, 2015 tapu devir masrafları ne kadar?

İpotek masrafları 2018 Haberi

İpotek masrafları 2018

İpotek tesisi işleminden bir adet döner sermaye hizmet bedeli ödeniyor. Bu bedel 2018 yılı içerisinde 103 lira 50 kuruş olarak tahsil ediliyor.

İpotek, talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan işlemi oluyor.

Birden fazla taşınmazın ipotek tesisi işleminde; ilk taşınmaz için bir adet döner sermaye hizmet bedeline ek olarak, ilave her bir taşınmaz için Yöresel Katsayı X İlave Hizmet Bedeli formülü ile hesaplanan miktar tahsil ediliyor.

Satış ve İpotek Tesisi İşlemi

1.4.1 Tek işlemde hem taşınmazın satışı hem de ipotek tesisi yapıldığında iki adet döner sermaye hizmet bedeli tahsil ediliyor.

1.4.2 Tek işlemle birden fazla yapılan satış ve ipotek tesisi işleminde; satış işlemi için belirlenen döner sermaye hizmet bedeline ek olarak ipotek tesisi işlemleri için...