18 / 05 / 2024

ipotek teminatlı kredi nasıl kullanılır

ipotek teminatlı kredi nasıl kullanılır

İpotek Teminatlı Kredilere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ, 4 Ağustos 2007 tarihinde 26603 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında ipotekli kredilerin alınmasına dair bilgilere yer veriliyor...

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin  yüzde 100 iştiraki olan MEL3 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. lehine 30 milyon euroya kadar uzun vadeli kıdemli teminatlı kredi sağlayacak.

Zirai ipotek nedir?

Zirai ipotek tarımsal faaliyet yapan bireyler ve kurumlar için önemli bir kavramdır. Kredi ihtiyaçlarını giderirken çiftçilerin karşılaştığı zirai ipotek terimini bilmek önemli. Peki zirai ipotek nedir, nasıl alınır, nasıl kaldırılır? İşte zirai ipotekle ilgili detaylı bilgiler...

İpotek varken kredi çekilebilir mi?

Alacak ve borç ilişkilerinde iktisadi terimlerin bilinmesi, her iki tarafın güvenliğini sağlamak için önemlidir. Bu terimleri bilmek hem borç verenin hem de borç alanın rahat bir şekilde işlem yapabilmesini sağlar. Peki ipotek nedir ve ipotek kredi çekilmesine engel mi?

Tapuda ipotek ne demek? İpotek ile kredi çekilir mi?

İpotek konusu pek çok kişinin korkulu rüyalarından biridir. Mülklerinin üzerinde ipotek bulunan kişilerin akıllarında birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan en çok merak edilenler!

Torunlar GYO 750 milyon TL'lik kredi kullanacak!

Torunlar GYO Yönetim kurulu tarafından T. Halk Bankası A.Ş.'den 750 milyon TL'lik kredi kullanılmasına ve kredinin teminatı için şirketin maliki olduğu Torun Tower isimli taşınmazın üzerinde T. Halk Bankası A.Ş. lehine 2.dereceden 2 milyar TL ipotek tesis edilmesine karar verildi.

Banka kredi risklerinin sınıflandırmasında değişiklik yapıldı!

Kredi riskleri arasında bulunan "ipotekli menkul kıymetler" başlığı "teminatlı menkul kıymetler" adı altında değiştirildi.

Torunlar GYO 5 yıl vadeli 800 milyon TL'lik kredi kullandı!

Torunlar GYO, İş Bankası'ndan 5 yıl vadeli 800 milyon TL tutarında kredi kullandı. Kredinin teminatını oluşturmak üzere şirketinin maliki bulunduğu Mall of İstanbul AVM isimli taşınmazı ipotek ettirdi.

Kredi borcu olanlar dikkat!

Kredi çekmeden önce bazı aşamaları yerine getirmek gerekiyor. Eviniz, ya da üzerinize kayıtlı bir taşınmaz ipotek altına alınıyor. Ancak borcunuzu ödeyemediğiniz durumunda hakkınızda icra işlemi başlatılabilir.

Tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri?

Bankalar müşterilerine ipotek karşılığında çeşitli finansman destekleri sunuyor. Bunun için tapu senedi veya hisseli tapular kullanılabiliyor. Peki tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri? İşte detaylar...

Yonca Evcimik kredi borcunu ödeyemedi! Evinden oldu!

Yonca Evcimik, bankadan çektiği 1 milyon TL'lik kredi borcunu ödeyemedi. Banka bunun üzerine İcra Müdürlüğü'ne başvuru yaparak Evcimik'in ipotek gösterdiği evin satılmasını talep etti. 

Kilyos’ta imar planı değiştirilen arazide 1.8 milyon Euro'luk ipotek!

Çiller Ailesi'nin yönetimindeki şirketin otel imarına açılan Kilyos'taki 30 dönümlük arazisinin, kredi borçlarına karşılık Türkiye Halk Bankası'na ipotek ettirildiği öğrenildi. 

TBB'den ekspertiz ve ipotek ücretleriyle ilgili açıklama!

Türkiye Bankalar Birliği "Banka, ekspertiz yahut ipotek tesisi ücretini, sözleşme öncesinde ve sonrasında yaptığı bilgilendirme kapsamında, mevzuata uygun olarak kredi müşterisinden tahsil etmektedir" açıklaması yaptı.

Şehir Üniversitesi’nin kredi borcu mahkemeye taşındı!

Şehir Üniversitesi’nin kullandığı kredi karşılığında ipotek gösterilen arsanın devri, usulsüzlük nedeniyle iptal edildi. Borcunu ödemek istemeyen üniversite yönetimi Halk Bankası’nı suçladı.

ipotek teminatlı kredi nasıl kullanılır Haberi

ipotek teminatlı kredi nasıl kullanılır

İPOTEK TEMİNATLI MENKUL KIYMETLERE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ


(SERİ: III, NO: 33)

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç ve kapsam

             MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, ipotek teminatlı menkul kıymetlere ilişkin esasları düzenlemektir.


             Dayanak

             MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, Sermaye Piyasası Kanununun 13/A maddesine dayanılarak düzenlenmiştir.


             Tanımlar

             MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ’de geçen;

             a) BDDK: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunu,

             b) İhraççı: Bu Tebliğ uyarınca ipotek teminatlı menkul kıymet ihraç eden 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık...