07 / 05 / 2024

İpotekli ev satılabilir mi

İpotekli ev satılabilir mi

İpotekli bir taşınmazın, bir başkasına ipotek borcu ile birlikte devrine engel bir durum bulunmuyor. Bunun için ipotek alacaklısının izni gerekmiyor.

Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Konut kredisi yani mortgage, sahip olmak istenilen evin teminat altına alındığı bir kredidir. Bu kapsamda banka ödemeleri devam edenler konut satışı yapıp yapamayacağını sorguluyor. Peki, Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev satılır mı?

Tapu bilindiği üzere resmi bir belgedir. Peki bu belge olmadan herhangi bir işlem yapılabilir mi örneğin, “Tapusu olmayan ev satılır mı?” İşte merak edilen detaylar…

İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur?

İpotekli ev satın alınır mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

Kredisi bitmemiş ev satılabilir mi?

Konut kredisiyle ev alan vatandaşlar borçların tamamı kapanmadan evlerini satmak isteyebiliyor. Peki, kredisi bitmemiş ve ipotekli evlerin satışı nasıl yapılır? İşte detaylar... 

TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ tarafından talebi toplanan 100 bin sosyal konut kampanyasına 1.1 milyon kişi başvuru yaptı. TOKİ projelerine yoğun talep gösteriyor. Peki TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

Miras kalan ev satılabilir mi?

Bir kişinin vefat etmesi durumunda geride kalan malvarlığı ve hakları üzerine hakkı ölüm anı itibariyle doğuyor. Peki miras kalan ev satılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Ev satın alırken dikkat edilecekler!

Konut kredi faizlerinin düşmesi ve verilen teşvikler konut sahibi olmayı kolaylaştırdı. Peki ev satın alırken dikkat edilmesi gerekenler neledir?

Baba filmindeki ev satılıyor!

Mafya lideri Michael Corleone'ya Al Pacino'nun hayat verdiği Baba 2 filminin çekimlerinde kullanılan ev satışa çıktı. 80 yıllık ev için 8 milyon TL isteniyor.

Borç kapatmak için ev satılır mı?

Borcu olan vatandaşlar ne yapmalı? Oturulan ev satılmalı mı? Daha küçük bir eve mi geçilmeli? İşte yanıtlar...

Bursaspor'un 100 milyon TL’lik satılabilir gayrimenkulü var!

Bursaspor Başkanı Ali Ay, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Ay, ''Takımın 100 milyon TL’lik satılabilir gayrimenkulü var'' diye konuştu.

İpotekli ev satılabilir mi Haberi

İpotekli ev satılabilir mi

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğunu ''Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür?'' sorusunu yanıtladı.

Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür?

İpotekli bir taşınmazın, bir başkasına ipotek borcu ile birlikte devrine engel durum yoktur. Bunun için ipotek alacaklısının izni de gerekmez. Devri takiben, tapu müdürü Türk Medeni Kanunu'nun 1019'uncu maddesi hükmü uyarınca alacaklıya durumu bildirecek, alacaklı bir yıl içinde eski borçludan yeni bir teminat talep etmez ise,  borçlu yeni maliki kabul etmiş olacaktır..

Kredi borcu olan ev satılabilir mi?

İpotekli evler için satış ilanları...