30 / 04 / 2024

İptal edilen metro hatları

İptal edilen metro hatları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın iptal edilen metro hattı projelerine yeni ödenek ayrıldı. 6 metro hattına toplam 3.3 milyar TL ödeneceği açıklandı.

İptal edilen metro hatlarının araştırılması istendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesince iptal edilen metro hattı ihaleleriyle ilgili olarak CHP Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

İzmir'in yeni metro hattına bakanlıktan onay!

Karabağlar-Gaziemir metrosu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay çıktı. İşte söz konusu metro hattı ile ilgili merak edilen detaylar...

Kirazlı - Bakırköy metro durakları nerelerden geçecek? 

Bakırköy Kirazlı metro durakları ve istasyonları ve durakların nerelerden geçtiği merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, 8,4 km uzunluğundaki Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı çalışmaları bitti.

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı, 150 milyon Euro yapıldı. İşte ayrıntılar...

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının planları onaylandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı için hazırlanan imar planları onaylandı. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nda hedef 2023!

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa'da inşa edilen Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nın yapımının 2023'te tamamlanması hedefleniyor. 

Denizli Şehir Hastanesi'nin maliyeti 1.1 milyar TL olacak!

İptal edilen Denizli Şehir Hastanesi için yeni ihale gerçekleşti. İhale  1 milyar 189 milyon TL’ye Ermit Mühendislik İnşaat İle Özge İnşaat İş Ortaklığı’na verildi.

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Bursa'da iptal edilen metro hattı ihalesinde yeni gelişme!

Danıştay tarafından iptal edilen Bursa metro hattı ihalesi aynı firmaya yeniden ihale edildi. İhale tutarı  1 milyar 950 milyon 628 bin TL oldu. 

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'nin inşaatında son durum!

İnşaatına 2010'da başlanan Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi, henüz tamamlanamadı. İptal edilen ihalelerden sonra, Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi için üçüncü kez ihaleye çıkılacağı ileri sürülüyor...

Merter Metro İstasyonu’ndaki kaçak büfe kaldırıldı!

İBB tarafından Merter Metro İstasyonu’nun yanına kaçak olarak kurulduğu iddia edilen büfe İBB ekipleri tarafından kaldırıldı. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada büfenin İyi Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık’a ait olduğunu iddia etti.

İstanbul'da inşaatı devam eden metrolar ne zaman açılacak? 

İstanul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmalarına devam edilen metro hatlarının ne zaman açılacağı merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen  metro hatları ile yolculuk süreleri kısalıyor. İşte İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk...

İptal edilen metro hatları Haberi

İptal edilen metro hatları

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, daha ekonomik ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için iptal ettiği 6 metro inşaatına 3 milyar 323 milyon TL yatırım ödeneği ayırdı. Bu ödeneğin 2 milyar 797 milyon lirası yurt dışından getirilecek krediyle karşılanacak, geri kalan 526 milyon TL ise belediyenin kendi bütçesinden ödenecek. 

Kaynağın 3 milyar 19 milyon TL'si metro inşaat yatırımlarında, 304 milyon TL'si ise bu hatlarda kullanılacak metro araçlarının alımında kullanılacak. Yeni yayımlanan 2018 yatırım programı, ihaleleri iptal edilen İstanbul'daki 6 metro hattıyla ilgili çalışmaların durmayacağını, aksine bu inşaatlara 2018 içerisinde 3.3 milyar TL'yi aşan devasa tutarda kaynak aktarılacağını ortaya çıkardı. Tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden karşılanacak 6 metroya bu yıl aktarılacak kaynaktan aslan payı 1 milyar 122...