27 / 04 / 2024

iran ambargosu

iran ambargosu

İnşaat sektörünün Türk ekonomisindeki payının yüzde 30'lara ulaştığına dikkati çeken Deniz Karataş, ambargonun kalktığı İran'ın sektör açısından iyi bir pazar olduğunu belirtti.

İran ambargosunun kalkması, sınır illerin kalkınmasını sağlayacak!

Türkiye’nin sınır komşusu İran’ın Batı ve ABD ile yürüttüğü müzakereler neticesinde 12 yıldır uygulanan ambargo son buldu. Ambargonun son bulması nedeniyle İran ekonomisinin bu yıl yüzde 8 oranında büyümesi bekleniyor.

İran ambargosunun kalkması Alanya'ya yarayacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, Avrupa ve NATO ile ilişkilerden dolayı İran'a ambargo konulduğunu, ilişkilerin düzelmesinden dolayı ambargoların kalkmasını olumlu bulduğunu söyledi.

İran'da inşaat malzemecileri için önemli bir potansiyel var!

İran’nın İstanbul başkonsolosuyla temasa geçerek görüşme yaptıklarını Hinginar, “Çok sıcak bir görüşme yaptık. Başkonsolos İran’da inşaat malzemecileri için önemli bir potansiyel olacağını, işbirliğine açık olduklarını bize bildirdi” dedi.

İran ambargoların resmen kalkması, Türkiye’ye yarayacak!

İran’a uygulanan ambargoların resmen kalkması, yakın komşusu Türkiye’ye yarayacak. Ekonomik olarak eli rahatlayan İran ile ticaretin ikiye katlaması hedefleniyor.

Ahmet Güleç: İran’da, 500 mağaza açabiliriz!

Gıda, mobilya, deniz ürünleri sektörlerinden 50 Türk firması, Tahran’da 100’e yakın İranlı firmanın temsilcisi ile ambargo sonrası ticaret için buluştu. Üç ihracatçı birliğinin başkanları da İran devlet yetkilileriyle görüştü.

İran ambargosunun kalkması Türk mobilya sektörüne yarayacak!

İran ambargosunun kaldırılması mobilya sektöründe de heyecan oluşturdu. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, söz konusu ambargonun kalkmasının İran gibi ticaret hacmi yüksek bir pazarın Türkiye mobilya sektörüne fayda sağlayacağına dikkat çekiyor.

İran ambargosunun kalkması inşaat maliyetlerini düşürecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, İran ambargosunun kalkmasının yabancı satışlarına ekstra bir ivme kazandıracağını ve İranlı yapı markalarının pazara girmesiyle inşaat maliyetlerinde düşüş yaşanacağını belirtti.

İran ambargosunun kaldırılması inşaatta dengeleri sarsabilir!

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, küresel siyaset ve ekonomi açısından kritik bir öneme sahip olan anlaşmanın, Türkiye için ekonomik açıdan kazanımları olacağına işaret etti.

22. Uluslararası İran Yapı-İnşaat Fuarı 13-16 Ağustos'ta! 

22. Uluslararası İran Yapı-İnşaat Fuarı 13-16 Ağustos 2022 tarihleri arasında Tahran'da IRAN CONFAIR'de gerçekleştirilecek. 

BOSS4 Gayrimenkul, İran'da yeni projeleri ile gövde gösterisi yapacak!

Akkuş Gayrimenkul, Lübnanlı ortağıyla kurduğu Boss4Gayrimenkul’ü temsilen B2B Iran & Turkey 2. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri Organizasyonu’nda, yeni projeleriyle gövde gösterisi yapacak... 

Gümüşhane Şiran 38 işyeri yapım ihalesi 14 Eylül'de!

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, 38 işyeri yaptırıyor. İhale 14 Eylül'de yapılacak..

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi'nde 38 işyeri yaptırılacak!

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, 38 işyeri yaptırılacak. İşyeri yapım ihalesi ise 25 Temmuz'da gerçekleşecek..

Gümüşhane Şiran'da kentsel dönüşüm kararı!

Gümüşhane Şiran Karaca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkında karar yürürlüğe girdi.

Kaya Grup İran'da otel zinciri inşa edecek!

Ambargoların kalkmasından sonra İran Türk şirketlerinin radarına girdi. Enerjiden inşaata, beyaz eşyadan turizme hemen hemen her sektörden dev markalar, Iran için kolları sıvamış durumda.

Gümüşhane Şiran'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Gümüşhane Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, "Şiran Belediyesi olarak, ilçemizin çehresini değiştirmek, çok daha güzel hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Şiran için çok projemiz mevcut. Bu projelerimizi etap etap gerçekleştiriyoruz" dedi.

Gümüşhane Şiran'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, ilçesiyi modern bir kent haline getirmek için çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. Başkan Altıparmak, ilçenin çehresinin kentsel dönüşümle değişeceğini söyledi.

Gümüşhane Şiran'a 3 yeni tesis!

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine DOKA desteğiyle 3 ayrı tesis yapılacak. Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, projenin butik otel, Kadın Yaşam Merkezi ve üçüncü binanın müze, kütüphane ve sergi salonundan oluştuğunu söyledi.

Gümüşhane Şiran Yayla Göleti'nin sözleşmesi imzalandı!

DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, yaptığı yazılı açıklamada, Şiran ilçesinde inşa edilecek göletin sözleşmesinin yüklenici firma temsilcilerinin katıldığı törenle imzalandığını belirtti.

Gümüşhane Şiran Belediyesi hizmet binasının temeli atıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Şiran ilçesinde yeni belediye hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Gümüşhane Şiran Belediyesi'ne yeni hizmet binası inşa ediliyor!

Son yıllarda büyük dönüşüm içerisindeki Gümüşhane'nin en büyük ikinci ilçesi Şiran'da yeni Belediye Hizmet Binası işi için sözleşme imzalandı. 3,2 milyon liraya mal olacak hizmet binası 500 metrekare üzerinde 4 katlı olacak şekilde planlandı.

Ev tekstilinde hedef pazar İran!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, tekstilin sektör bileşenleri ve tekstil bölgeleriyle yürüttüğü Ortak Akıl Toplantıları’nda Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği ile bir araya geldi.

iran ambargosu Haberi

iran ambargosu

İnşaat sektörünün Türk ekonomisindeki payının yüzde 30'lara ulaştığına dikkati çeken Deniz Karataş, ambargonun kalktığı İran'ın sektör açısından iyi bir pazar olduğunu belirterek, “Yıllardır ambargo altında olduğu için yapılacak çok iş birikmiştir diye düşünüyoruz” dedi.


RUSYA KONUSU NE OLACAK?

Antalya İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Deniz Karataş, Türk müteahhitlik firmalarının sektörün geleneksel pazarları olan Libya, Irak ve Rusya'da son yıllarda ortaya çıkan gelişmeler nedeniyle ciddi sorunlarla karşılaştığına işaret etti. Karataş, sektörün mevcut performansını sürdürebilmesinin Ortadoğu, Orta Asya ve bazı Kuzey Afrika ülkelerindeki etkinliklerini devam ettirmeleri, Sahra Altı Afrika ülkeleri gibi potansiyel arz eden pazarlardaki faaliyetlerini arttırmaları ve Güney Amerika ülkeleri gibi yeni pazarlara girmeleri ile mümkün olabileceğini söyledi. Rusya'nın sektör açısından çok büyük bir pazar konumunda bulunduğunun altını çizen Deniz Karataş, şu an...