16 / 05 / 2024

İran doğalgaz türk akımı

İran doğalgaz türk akımı

İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Müdürü Azizullah Ramezani, İran'ın, doğalgazını Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabileceğini söyledi.

Faturalar cepleri yakarken müjdeli haber geldi! Mayıs 2023 ayına kadar doğalgaz ödemeleriniz Albaraka Türk'ten! 

Hergün artan gıda ve faturalar vatandaşı zorlarken bankalar bu duruma bir nebze olsun derman olmak istiyorlar. Bu bankalrdan biri de ''Albaraka Türk'' 31 Mayıs 2023 tarihine kadar doğalgaz ödemelerinizi üstlenen banka şartlarını açıkladı.

Doğalgaz tüketim desteği yardımı ne zaman yatacak? Doğalgaz desteği kaç ay sürecek?

Doğalgaz desteği gündemde yer alan konuların başında geliyor. Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar, doğalgaz desteğinin ne zaman yatırılacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!

Doğalgaz desteğinin ayrıntıları ortaya çıktı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğalgaz Tüketim desteğinde kış dönemine ilişkin başvuruların başladığını açıkladı.

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, bir süredir gündeme getirdikleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma kararında Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini baz alarak anlaştı. Alınan kararın Rusya’yı ve akabinde Rusya’dan alınan gazın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! 1.150 lira ödenecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yüz binlerce ihtiyaç sahibi haneye yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvuruların bugün itibarıyla başladığı açıklandı.

İran Türkiye'ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı teknik arıza nedeniyle 10 günlüğüne kestiğini duyurdu.

Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Türk lirası mevduata stopaj indiriminde süre tekrar uzatıldı.

Türk Akımı'nın arazisi için şirket atanacak!

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kapsamında gerekli arazi edinimi çalışmalarını yürütmek üzere bir kamu kuruluşu, arazi hakları kuruluşu olarak atanacak. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türkiye'nin 81 iline doğalgaz geliyor!

EPDK Artvin doğalgaz dağıtım ihalesi için 6, Hakkari, Şırnak, Cizre, İdil, Silopi ve Yüksekova doğalgaz dağıtım ihalesi için 4 şirket şartname aldı. Türkiye'nin 81 ilinin doğalgaza kavuşması için kalan son iki ihale 27-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Türk Akımı inşaatı yılın ikinci yarısında başlıyor!

Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin inşaatının ikinci yarısında başlayacağını açıkladı.

Gazprom, Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı!

Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için anlaşma sağlandı.

İran doğalgaz türk akımı Haberi

İran doğalgaz türk akımı

İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Müdürü Azizullah Ramezani, İran'ın, doğalgazını Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabileceğini söyledi.


Rus medyasından RIA-Novosti'nin haberine göre, İran'ın doğalgaz transferi için beş altı tane rotaya sahip olduğunu ifade eden Ramezani, "Doğalgazımızı Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabiliriz, bu mümkün ancak bununla ilgili görüşmeler henüz yapılmadı. Rusya ve Türkiye'nin boru hatlarının Avrupa'ya ulaştığı nokta aynı zamanda İran boru hatlarının Avrupa'ya ulaştığı nokta olabilir" dedi.


İran'ın Avrupa'ya doğalgaz transferi için Türkiye'nin yanı sıra, Karadeniz, Suriye, Irak ve Akdeniz'i de değerlendirdiğine dikkati çeken Ramezani, İran'a Avrupa ülkeleri uygulanan yaptırımların kaldırılması durumunda görüşmeler için ilk adımın atılacağını belirtti.


Kendileri için en iyi rotanın "ekonomik olarak en uygun rota" olacağını açıklayan Ramezani, kullanacakları rota için kararı yaptırımların kaldırılmasının ardından vereceklerini ifade...