05 / 05 / 2024

iranlılar türkiyeden kaç konut aldı

iranlılar türkiyeden kaç konut aldı

İran parlamentosunun kıdemli üyelerinden Mojtaba Yousefi, 2018-2020 yılları arasında İranlıların Türk vatandaşlığı alabilmek amacıyla Türkiye’den 7 milyar dolarlık gayrimenkul aldığını ifade etti. 

Dul ve yetim maaşları bu ay kaç TL? Rakamlar bir bir açıklandı! Dul ve yetim maaşında yeni ikramiye müjdesi!

Dul ve yetim maaşları ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Peki Dul ve yetim maaşları bu ay kaç TL? Dul ve yetim maaş zammı var mı? İkramiye kaç TL? İşte o rakamlar... 

Emekli maaşını başka bankaya taşımak isteyenlere kötü haber!  Promosyonların önündeki engel emeklileri şok etti!

Milyonlarca emekli banka promosyonları ile ilgili araştırmalar yaparken, emekli maaşlarını başka bankalara taşımak isteyenler ise beklenmedik bir engel ile karşı karşıya kaldı. 

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında flaş gelişme! Bugün hangi ilde akaryakıt fiyatları kaç TL? Sürücüler dikkat!

Peş peşe gelen zamların ardından, sürücüler her gün sık sık akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki bugün hangi ilde akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 18 Eylül 2023 fiyat listesi...

Simit fiyatlarına büyük zam: Aydın'da kahvaltıların tadı kaçtı!

Simit fiyatlarına yansıyan zam, kahvaltıların tadını kaçırdı. Aydın’da simit fiyatlarındaki artış vatandaşların dikkatini çekti ve tepki uyandırdı.  7 TL’ye yükselen simit fiyatı hakkında. Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkçü açıklama yaptı.

EYT başvuru sonuçları ne zaman, kaç günde açıklanıyor?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının ardından EYT başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, EYT başvuru sonuçları ne zaman, kaç günde açıklanıyor? İşte detaylar...

Tüm kiracıların bilmesi gerekiyor... Bu tarihe kadar kesinlikle yaptırın kontrol edin

Türkiye'de uygulanan mevcut yasalara göre kira geliri elde eden ev sahiplerinin bu geliri bildirmeleri gerekiyor. Kira bildirimleri için son tarih de paylaşıldı. Kiracıların da kaçakçılığın önüne geçmek amacıyla kontrol yapması gerektiği belirtildi.

Benzin, motorin, LPG'de indirim ya da zam var mı? Akaryakıt fiyatları kaç TL? BP, Total, PO 23 Mart 2023 fiyat listesi

Milyonlarca sürücü, son dakika güncel benzin, motorin ve LPG litre fiyatlarını araştırıyor. Peki benzin, motorin, LPG'de indirim ya da zam var mı? Akaryakıt fiyatları kaç TL? 

Uygun fiyatlı elektrikli ısıtıcılar hangileri? Fiyatları kaç TL’den başlıyor? 14 Mart 2023 Fiyat Listesi

Isınmak için pratik bir çözüm olan elektrikli ısıtıcılar, farklı özelliklerine göre fiyatlandırılıyor. Peki hangi elektrikli ısıtıcı modelinin fiyatı en uygun? İşte detaylar…

Memur maaşları ek zamla kaç TL oldu? En düşük memur maaşını gören inanamadı! Hemen yeni rakamlara bakın!

Milyonlarca memur merakla zamlı maaşlarını bekliyor. Memur maaşları ek zamla kaç TL oldu? En düşük memur maaşını gören inanamadı! Hemen yeni rakamlara bakın!

iranlılar türkiyeden kaç konut aldı Haberi

iranlılar türkiyeden kaç konut aldı

İranlıların, Türk vatandaşlığı alabilmek amacıyla son 3 senede Türkiye’den 7 milyar dolar tutarında emlak aldığı belirtildi. Yeni Akit Gazetesi'nden Münübe Yılmaz'ın haberine göre; İran parlamentosunun kıdemli üyelerinden Mojtaba Yousefi, 2018-2020 yılları arasında İranlıların Türk vatandaşlığı alabilmek amacıyla Türkiye’den 7 milyar dolarlık gayrimenkul aldığını ifade etti. 

Vatandaşlık için 7 milyar dolarlık emlak yatırımı

Son günlerde iki ülke arasındaki gerginlikle ilgili konuşan Yousefi, Türkiye’nin İran’a agresif bir tutum sergilediğini ileri sürdü ve “Buna rağmen İran son üç yılda Türkiye’ye 7 milyar dolarlık emlak yatırımı yaptı” dedi. 

Resmi kayıtlara göre 3 binin üzerinde konut alımı yapıyorlar

İran’ın ABD’nin 2018'den beri uyguladığı yaptırımlara karşı çareyi yurt dışına yatırım gerçekleştirmekte bulduğunu dile getiren Yousefi, Türkiye’de emlak sahibi olan İranlıların Türk vatandaşlığı alarak ABD’nin yaptırımlarından bağımsız bir...