03 / 05 / 2024

İrlanda Dublin brexit

İrlanda Dublin brexit

Brexit sürecinin bu ay resmen başlamasıyla bankalar finans piyasalarını başka şehirlere taşıma yarışına girdi. Dublin'de vergi avantajlarıyla güçlü rakip ancak şehirde ticari gayrimenkul ya da konut sıkıntısı çekiliyor.

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

Bu adada yaşamak isteyene para veriliyor! Tam 90 bin TL'lik hibe verilecek! 

Avrupa ülkelerinden biri olan İrlanda, belirli adalarda yaşamak isteyenlere maddi destek sağlayacak. İrlanda'nın, 10 Gaeltacht adası dahil olmak üzerinde birçok adada yeniden hareketlendirme politikası uygulama amacı var. Bu karar kapsamında belirli miktarda hibe desteği sunacak. İrlanda’nın bu kara

AB ve Apple arasında 14 Milyar Dolarlık Vergi Mücadelesi

AB rekabet düzenleyicileri, bir alt mahkemeyi geçersiz kılmak ve Apple'a İrlanda'ya ödenmemiş 13 milyar avroluk (14,3 milyar dolar) gibi rekor bir vergi ödemesi için Salı günü bloğun en yüksek mahkemesine başvurdu.

WhatsApp'a öyle bir ceza verildi ki! İşte cezanın nedeni

 Meta'nın (META.O) WhatsApp yan kuruluşu, Perşembe günü AB'nin önde gelen gizlilik düzenleyicisi İrlanda Veri Gizliliği Komiseri (DPC) tarafından  bloğun gizliliğini ek bir şekilde ihlal ettiği için 5,5 milyon avro (5,95 milyon dolar) para cezasına çarptırıldı.

Pırlanta bileklik fiyatlarında görülmemiş indirim! Blue Diamond pırlanta bileklik fiyat listesi 6 Eylül 2022

Blue Diamond pırlanta bileklik fiyatlarında görülmemiş indirim yaptı. Blue Diamond pırlanta bileklik fiyatları yüzde 50 indirim ile satışa sunuldu. Peki Blue Diamond pırlanda bileklik fiyatları ne kadar? İşte Blue Diamond pırlanta bileklik 6 Eylül 2022 fiyat listesi...

Çocuk verileri tehlikede! Instagram’a rekor ceza kesildi!

En popüler sosyal medya uygulamalarının başında gelen Instagram çocuk verilerini tehlikeye mi atıyor? İrlanda'da kesilen 405 milyon euro para cezası, iletişim verilerini ele alıyor.

Uçuş tarifeleri vızır vızırdı! Şirket çalışanları greve gidiyor, uçuşlar iptal

İrlanda firması Ryanair'in Belçika'daki kabin ekibini temsil eden sendikalar, 24-26 Haziran'da greve gidilecek. Grevin tam da uçuşların yoğun olduğu dönemde yapılması dikkat çekti.

Milyarderler arazi avında!

Sustainability dergisinde yayımlanan bir araştırmada, başta Yeni Zelanda olmak üzere, İzlanda, Birleşik Krallık, Tazmanya ve İrlanda küresel toplumsal çöküşten kurtulmak için sığınılacak en iyi yerler arasında bulunuyor.

GAP 19 mağazası için kapatma kararı aldı!

Ünlü giyim markası GAP İngiltere ve İrlanda'da faaliyet gösteren 19 mağazası için kapatma kararı aldı. 

Altın fiyatları yükselişte!

Altın fiyatları, Brexit umutları ve ABD Başkanı Donald Trump'ın teşvik paketini onaylayacağı beklentileriyle yükselişe geçti.

Avrupa ülkeleri İsrail'e ek konut inşaatından vazgeçmesi için çağrıda bulundu!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) üyeleri Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda, İsrail'e Doğu Kudüs’teki ek  konut inşası planından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

WhatsApp üzerinden 6.3 milyon dolara ada aldı!

İrlanda kıyısında bulunan Horse (At) Adası'nın satışı 6.3 milyon dolara yapıldı. İsmi açıklanmayan alıcı adayı görmeye gitmeden satın aldı. 

İrlanda Dublin brexit Haberi

İrlanda Dublin brexit

Londra, Avrupa finans piyasalarının kalbi olarak görülüyor. Ancak İngiltere bu ay 50.maddeyi yürürlüğe sokarak AB`den ayrılma sürecini (Brexit) resmen başlatmaya hazırlanırken, uluslararası bankalar Londra’daki merkezlerinde binlerce çalışanı İngiltere dışına taşımaya hazırlanıyor. Avrupa’daki birçok şehir de Londra’dan pay kapmak için adeta savaşıyor.


Londra ile ilgili en büyük endişe finansal pasaport ve Londra’daki euro cinsinden işlemlerde clearing. Londra’dan Avrupa operasyonlarını yöneten çok sayıda finans şirketi, finansal pasaport uygulaması yoluyla Avrupa’daki müşterilerine kolaylıkla hizmet sağlayabiliyor. İngiltere’nin AB’den ayrılmasının ardından, özellikle Londra’daki finans şirketlerinin Avrupa pazarına erişiminin kesilmesinden endişe ediliyor. Bundan dolayı bazı kuruluşların AB içinde yer alan diğer finans merkezlerine kayabileceği belirtiliyor. Finans merkezleri de Londra’dan pay kapmak için adeta savaşıyor. Paris ve Frankfurt bu savaşta öne çıkan isimler. Londra’dan boşalacak olan bu...