26 / 07 / 2024

İrtifak hakkının ipoteğe etkisi nedir

İrtifak hakkının ipoteğe etkisi nedir

İrtifak hakkı olan üst hakkı, başkasına ait bir arsanın altında veya üstünde inşaat yapmak veya mevcut inşaatı yerinde tutmak hakkını veren bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, irtifak hakkının ipoteğe etkisi nedir?

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

Telefon, tablet ve bilgisayarlarda 'cayma hakkını kaldıran' düzenleme ertelendi!

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için cayma hakkını ortadan kaldıran e-ticaret yönetmeliği 2024'e ertelendi. Peki, bu yönetmelik ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Naci Ağbal: Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var!

Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldıracak bir yapısal değişiklik üzerine çalıştıklarını belirterek, "Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var." dedi.

Basın Ekspres'e 30 markalı projeyle 13 bin konut inşa ediliyor!

asın Ekspres Yolu, konut, ofis, otel ve AVM projeleriyle yepyeni bir kimliğe bürünüyor. Basın Ekspres'e 30 yeni markalı konut projesi inşa ediliyor. Yenibosna- Sefaköy-Halkalı-Güneşli-İkitelli hattına 13 bin yeni daire geliyor.

Üzdelta Gayrimenkul, Delta isim hakkını aldı!

Üzdelta Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Üzer, Seyithan İzsiz'in sahibi olduğu Delta Şirketler Grubu'nun isim hakkını aldığını açıkladı. Üzer, davanın neticelendiğini ve bundan sonra Delta ismini kullanacaklarını belirtti.

Beyoğlu'ndaki dönüşüm eğlence dünyasına nasıl yansıyacak?

Beyoğlu’ndaki dönüşümü, TV’deki yetenek programlarını, yeni çıkan Cem Karaca ve Moğollar albümünü konuştuğumuz 20.Roxy Müzik Günleri Juri Başkanı Taner Öngür’e göre müzik piyasasının ‘samimiyet’e ihtiyacı var.

İntifa hakkı ipoteğe engel midir?

İntifa hakkı, sahibine başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı veriyor. Peki, intifa hakkı sahibi taşınmazı ipotek edebilir mi? İntifa hakkı ipoteğe engel midir?

İntifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı süreli veya hak sahibinin hayatı boyunca tanınabiliyor. Sürenin sona ermesi, vazgeçme yada ölüm gibi durumlarda intifa hakkı da bitmiş oluyor. Peki, intifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

Bisse 2016 yılında mağaza sayısını 65'e yükseltmeyi hedefliyor!

Bisse Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli,yurt içinde 18, yurt dışında 39 mağazaya ve 420 kornera ulaştıklarını söyledi. Kefeli, 2016 yılında mağaza sayılarını 65’e, korner sayılarını da 500’e çıkarmak istediklerini aktardı.

Choice Hotels Türkiye'deki otel sayısını 5'e çıkaracak!

Dünyanın en büyük ve başarılı otel zincirlerinden biri olan Choice Hotels, İstanbul ve Kahramanmaraş için imzaladığı anlaşmalarla Türkiye’deki Clarion Hotel sayısını beşe çıkaracak.

İnci Deri İzmir'deki 5. mağazasını Mavibahçe AVM'de açtı!

Türkiye'deki mağaza sayısını 100'e ulaştıran İnci Deri; Agora, Alsancak, Forum Bornova. İzmir Optimum'dan sonra Mavibahçe AVM'de açtığı yeni mağazasıyla ise İzmir'deki mağaza sayısını 5'e çıkarmış oldu.

Ziylan Özak Yenigün Kazlıçeşme Projesi satılık!

Toplam 111 bin metrekarelik arsa alanına sahip Ziylan Özak Yenigün Kazlıçeşme Projesi satılık 936 adet daireden oluşuyor. Proje Atatürk Havalimanı’na 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Columbia İzmir'de 3. mağazasını Mavibahçe AVM'de açıyor!

Devrim yaratan teknolojileri ve kullanışlı tasarımları ile macera severlerin gözde markası Columbia, İzmir'de 3. Mağazasını Mavibahçe AVM'de açıyor.

İrtifak hakkının ipoteğe etkisi nedir Haberi

İrtifak hakkının ipoteğe etkisi nedir

İrtifak hakkının ipoteğe etkisi nedir?


Bir irtifak hakkı olan üst hakkı, başkasına ait arsada inşaat yapmak veya mevcut inşaatı yerinde tutmak hakkını veriyor. Üst hakkıyla başkasına ait arsanın altına veya üstüne yaptığınız yapının tapu siciline tescili ise irtifak hakkı olarak yapılıyor. İşlemin tapuya tescil edilmesinden sonra arsanın  mülkiyeti ile üstündeki veya altındaki binanın mülkiyeti ayrı ayrı kişilere ait oluyor. 


Üst hakkı bir şahıs veya bir taşınmaz lehine irtifak hakkı olarak tesis edilebiliyor. Eğer bu hak bağımsız ve sürekli (daimi ve müstakil) nitelik taşımıyorsa yani, 30 yıldan az süreli ise veya 30 yıl ve daha uzun süreli olmakla beraber üst hakkının tesisi sırasında üçüncü kişilere devredilemeyeceğine, mirasçılara intikal etmeyeceğine, üzerinde ayni hak tesis edilemeyeceğine veya bu tür tasarrufların izin alınmak suretiyle yapılabileceğine...