12 / 05 / 2024

İş Bankası kentsel dönüşüm konut kredi faizleri

İş Bankası kentsel dönüşüm konut kredi faizleri

Kentsel dönüşüm bölgelerinde 1 seneden fazla oturan kiracılar ya da ev sahipleri Riskli Yapı Raporları mevcut ise konut için yüzde 4 devlet desteği ile birlikte İş Bankası’ndan yüzde 2.17 faiz oranı ile yeni konutları için konut kredisi kullanabilir.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt duyurdu! Bakırköy İş Bankası Blokları kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bakırköy İş Bankası Blokları İncirli parselindeki kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni proje için temellerin atıldığının müjdesini verdi.

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini iddia eden gruptan açıklama!

İzmir'de hayata geçirilen Emlak Bankası konutlarında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini öne sürdü...

Sakarya'da kentsel dönüşüm başlıyor! 

İller Bankası Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya'da yakın zaman içerisinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını dile getirdi. 

Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm ile riskli yapılarda ya da riskli alanlarda ikamet eden kat maliklerinin daha sağlam ve modern binalarda oturmalarını sağlamak amacıyla yeni finansman çözümleri geliştirdi. 

İller Bankası'ndan kentsel dönüşüme büyük destek!

İller Bankası'ndan kentsel dönüşüm kapsamında belediyelere büyük destek geldi. Kentsel dönüşüm için  3 milyar TL bütçe ayırdıklarını söyleyen İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, kredilerde yüzde 50 faiz indirimi uygulanacağını dile getirdi. 

Kentsel dönüşümde 2021'de neler değişti?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  "Emlak Katılım Bankası Kentsel Dönüşüme İlişkin 3 Ana Finansman Çözümü" başlıklı basın açıklamasında bulundu. Murat Kurum, açıklamada, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmaları aktardı...

Murat Kurum'dan Emlak Katılım Bankası açıklaması!

kentsel dönüşüm yönetmeliğine ilişkin bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Emlak Katılım Bankası detaylarının kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

İLBANK'tan kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere kredi desteği! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, 2020 yılında kentsel dönüşüm çalışmaları için yerel yönetime kredi desteğinde bulundu.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm toplantıları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalar sonucunda Dünya Bankası ve Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile beraber örnek belediyeler arasında gösterildi ve hibe desteği aldı.

Ziraat Bankası kentsel dönüşüm konut kredisi 2019!

Ziraat Bankası Kentsel Dönüşüm kapsamından yararlanan vatandaşlara özel düşük faiz oranlarıyla Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü kullandırıyor.

İLBANK'tan kentsel dönüşüme destek!

İller Bankası'na kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi. Buna göre, İLBANK kentsel dönüşüm projeleri için 4 milyar liralık kaynak sağlayacak.

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracağız!

Hatay Valiliği'nde basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İller Bankası kanalıyla 4 milyar liralık bir kredi kaynağını da belediyelerimize vermek suretiyle kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız" dedi...

Emlak Bankası sektörü umutlandırdı!

Emlak Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası adıyla yeniden kuruldu. Banka, kentsel dönüşüm başta olmak üzere inşaat sektörüne, turizm ve sanayiye destek sağlayacak. 

İş Bankası kentsel dönüşüm konut kredi faizleri Haberi

İş Bankası kentsel dönüşüm konut kredi faizleri

Kentsel Dönüşüm bölgelerinde, Riskli Yapı Raporu düzenlenen ya da Riskli Alan ilan edilen bölgelerde yer alan konutların sahibi ya da bu taşınmazlarda asgari 1 yıldır kiracı olanlar konutu yenilemek ya da başka bir yerden yeni bir konut satın almak için İş Bankası’ndan kullanılacak kredilere, konut için yıllık yüzde 4, işyeri için yıllık yüzde 3 devlet desteği sağlanmaktadır.

Riskli bir binada bulunan her bir bağımsız bölüm için 125 bin TL’ye kadar devlet destekli kredi başvurusunda bulunulabilir. Bağımsız bölümün hisseli olması durumunda, her bir malik kendi hissesi oranında krediye başvurabilir. Bir hak sahibinin başvurabileceği azami devlet destekli kredi limiti ise 625 bin TL’dir.

İş Bankası Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi

Kredi Pazarı’nda yer alan habere göre, İş Bankası kentsel dönüşüm konut kredisi ürününde devlet desteğine...