28 / 04 / 2024

İş dünyası seçim sonuçlarını değerlendirdi

İş dünyası seçim sonuçlarını değerlendirdi

Seçim sonuçlarını değerlendiren iş dünyası, halkın istikrar istediğini ve ekonominin bir an önce öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini dile getirdi.

İş dünyası seçim sonuçlarını değerlendirdi!

Tek parti iktidarının sona erdiği seçim sonuçlarının dönüm noktası olduğuna dikkat çeken iş dünyasının beklentisi hükümet formüllerinin netleşmesi. Ortak mesajı şu: “Sonuca saygı duyulmalı.”

Ünlü ekonomistten seçim sonrası dolar tahmini! Yatırımcılar pür dikkat bakın! Bu pozisyonu alanlar kârlı çıkmayacak!

Ülke genelinde seçim sonrası doların yükseleceği söylenirken vatandaş döviz bürolarının yolunu tuttu. Peki seçim sonrası dolar yükselecek mi? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı: Afetlere dayanıklı yerleşim yerleri kurulacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi yeni konferans salonunda AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı ve "Yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız, şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz" dedi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

AK Parti'nin seçim beyannamesi tamam: Öncelik 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği!

AK Parti'nin 30 Ocak tarihinde Ankara'da duyuracağı seçim beyannamesi, 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği ön plana alınarak tamamlandı. İşte beyannamede yer alanlar...

Seçim sonrası ikinci el otomobil fiyatları yüzde 15 arttı! Bayramdan sonra artış devam edecek mi?

​​​​​​​Döviz fiyatlarında meydana gelen artış araç fiyatlarına da yansıdı. Sıfır otomobillerdeki tedarik problemi sürerken Kurban Bayramı öncesi ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanırken, seçim sonrası fiyatların yaklaşık yüzde 15 arttığı ifade edildi.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

İş dünyasından uyarı: ‘Enflasyon 3 haneyi görebilir’

Patronlardan kredi musluklarının açılmasına yönelik çağrı geldi. Son bir senedir finansmana erişimde büyük sorunlar yaşayan iş dünyası özellikle seçim öncesi kilitlenen kredi sisteminin tekrar açılmasını talep ediyor.

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

İş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalar!

İş dünyası temsilcileri, seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yeni dönemden umutlu olduğunu belirten temsilciler, sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut piyasası için seçim fırsatçılığı uyarısı geldi!

Konut satışları son dönemlerde gerilerken evlerini satmak isteyen mülk sahipleri de seçim öncesi yeni bir yöntem buldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Seçim öncesi altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın kaç lira? Herkes pür dikkat baksın! 27 Mayıs altın fiyatları

Seçime son bir gün kalırken seçim öncesinde altın fiyatları merak ediliyor. Altın fiyatları bu hafta son dört ayın en büyük kaybını  yaşadı. Seçim öncesi altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın kaç lira? Herkes pür dikkat baksın! 27 Mayıs altın fiyatları.

Seçim sonrası piyasalarda acı reçete beklentisi hakim!

Seçimin ilk turundan sonra kredilerin dondurulması ve kredi kartlarına getirilen nakit çekme yasağı iş dünyasının tepkisi üzerine yumuşatılmasına rağmen pazar günü yapılacak ikinci tur seçimleri sonrasında radikal kararların alınması bekleniyor.

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Piyasalarda bu hafta heyecan dorukta. İkinci tur seçimler öncesi borsa ve dövizde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazansın para politikalarında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğunu savunurken, seçim sonrasına ilişkin önemli bir uyarı da geldi…

İş dünyası seçim sonuçlarını değerlendirdi Haberi

İş dünyası seçim sonuçlarını değerlendirdi

İş dünyası, ekonominin bir an önce öncelikli gündem maddesi olmasını istiyor.


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 26’ncı dönem milletvekillerini belirlemek için gerçekleştirilen ve 16 siyasi partinin katıldığı seçimde, ülke genelinde kayıtlı 54 milyon 49 bin 851 seçmenden büyük bölümü sandık başına gitti. Bir önceki seçimde yüzde 40.9 oy alan Ak Parti, oylarını 8 puan artırarak tek başına iktidar oldu. Seçim sonuçlarını değerlendiren iş dünyası, halkın istikrar istediğini ve ekonominin bir an önce öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini dile getirdi. 


Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı:

Kaybedecek vaktimiz yok


Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Seçmen AK Parti'ye tek başına hükümet etme ve birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi vermiştir. Yapılan seçimde milletimiz, yüksek bir katılımla, iradesini, 4 partili bir Meclis’ten yana kullanmıştır....