05 / 05 / 2024

İş güvenliği türkiye

İş güvenliği türkiye

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından iş güvenliği yeniden gündeme geldi. Türkiye’de sık sık gündeme gelen ve büyük acıların yaşandığı iş kazaları akıllara “alınan önlemler yetersiz mi kalıyor” sorusunu getiriyor.

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada gerileyen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. OECD ülkeleri içinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, dünya genelinde başlayan düşüş trendi ise maalesef Türkiye'de gerçekleşmiyor.

Netflix’te çöküş devam ediyor! Güncel Netflix Türkiye üyelik ücretleri! 14 Eylül 2022 fiyat listesi...

Son dönemde ekonomik krizin eşiğinde olan Netflix, animasyon ekibine faturayı kesti. Şirket, büyük bir küçülme yaşarken işten çıkarmalarda başladı. Ayrıca Netflix geçtiğimiz gün ücretlerine de yeni bir zam daha yapmıştı. İşte güncel Netflix Türkiye üyelik ücretleri ve diğer detaylar...

Opel yeni SUV'u Grandland'i Türkiye'de satışa sundu! 28 Mayıs fiyat listesi

Fransız PSA çatısı altına girdikten sonra çehresi değişen Almanya'nın köklü otomobil markası Opel, SUV pazarında iddialı olduğu yeni modeli Grandland'i Türkiye'de görücüye çıkardı

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Deprem güvenliği için yapı zemin uyumu büyük önem taşıyor!

Türkiye'nin fay hattı üzerinde bulunması ve son dönemlerde peş peşe yaşanan depremler yapı zemin uyumunu yeniden gündeme getirdi. Prof. Dr. Sami Arsoy, "Deprem güvenliği açısından zemine uygun bir şekilde yapılaşmaya gidilmesi çok daha önemli." dedi...

Havelsan'ın inşaatından düşen iş güvenliği uzmanı hayatını kaybetti!

Havelsan'ın Ankara'da devam eden inşaatında çalışan İş Güvenliği Uzmanı Yüksel Erdoğan Alayoğlu, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti... 

Akiş GYO Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi’ni aldı!

Akiş GYO, TÜV Thüringen e.V. (Alman Akreditasyon Kurumu-DAkkS) tarafından akredite edilerek ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi’ni aldı...

Kanal İstanbul, milli güvenliği ilgilendiren bir proje!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi'nin, milli güvenliği ilgilendiren bir proje olduğunu belirterek, "Bunu bazen çarpıtıyorlar, 'rant projesi' diyorlar. Kanal İstanbul, bir çözümdür, ikinci bir su yoludur ve Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir" dedi...

İş Sağlığı ve Güvenliği Mahall Bomonti sponsorluğunda tartışıldı!

Bu yıl 5'incisi düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi, 11-13 Ekim tarihleri arasında Türkerler Holding desteğiyle gerçeleşti. 

Asaf İş Güvenliği Ve İnşaat Tadilat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asaf İş Güvenliği Ve İnşaat Tadilat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Karakuş tarafından kuruldu.

Hazır beton sektöründe çevre ve iş güvenliği için büyük adım!

Türkiye Hazır Beton Birliği KGS İktisadi İşletmesi, hazır beton sektörüne özgü Çevre ile İş Sağlığı ve Güvenliği belgelendirmelerine başladı.

İş güvenliği türkiye Haberi

İş güvenliği türkiye

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından iş güvenliği yeniden gündeme geldi. İş kazalarının en sık göründüğü inşaat sektöründe marka firmalar, işçi sağlığı ve iş güvenliğine yönelik aldıkları önlemlerle kaza riskini minimuma indiriyor.


Türkiye’de sık sık gündeme gelen ve büyük acıların yaşandığı iş kazaları akıllara “alınan önlemler yetersiz mi kalıyor” sorusunu getiriyor.


İş kazalarının yüzde 10’unun, ölümlü iş kazalarının ise yüzde 31’inin inşaatta meydana gelmesi inşaat sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanında taşıdığı riski gözler önüne seriyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin raporuna göre 2014 yılının ilk 4 ayında toplam 396 işçi yaşamını yitirirken, 108 ölümlü kazayla inşaat ve yol yapımı ilk sırada yer aldı.


Peki, Türkiye gündemine düşen maden faciası iş kazalarının en çok yaşandığı inşaat sektöründe nasıl yankı buldu?...