30 / 04 / 2024

iş kazaları neden kaynaklanıyor

iş kazaları neden kaynaklanıyor

Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, el aletlerinin iş güvenliği açısından ileri teknolojik şartlara uyumlu, ergonomik ve çalışanların kendi inisiyatifine bırakılmaksızın kaynağında önlem prensiplerine uygun olması gerektiğini ifade et

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iş kazalarında da çok sayıda artış yaşandı. TİMOSEN Başkanı Ahmet Sert, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Binance’de spot işlemler neden geçici olarak durduruldu! İşte perde arkası

Popüler kripto para Binance'nin spot piyasa sistemindeki hatanın tüm dünyadaki Binance yatırımcıları için yapılan ticaret işlemlerinin durdurulmasına sebep olduğu tasdik edildi.

Böylesi görülmedi! Bu altcoinin fiyatı bir gün içinde tam yüzde 60 arttı!

Kripto para piyasasında bugün oldukça hareketli bir gün yaşandı. Bir altcoinin fiyatı gün içerisinde yaklaşık yüzde 60 artarak tüm dünyada şaşkınlık uyandırdı. Peki bu altcoin hangisi ve fiyatı saatler içinde neden bu kadar arttı?

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Altın fiyatlarında dengeleri değişiyor mu? İşte altın piyasasında son durum

Mayıs ayı başında düşüş trendine giren ve bir süre yatırımcısının aklında soru işaretine neden olan altın yükseliş eğilimine devam ediyor. Gram altın fiyatı 924 lira seviyesinden işlem görürken, ons altın ise 1828 dolar seviyelerinde.

Dolar/TL değer kazandı! Dolar neden yükseliyor? 20 Nisan son dakika dolar kuru...

20 Nisan Çarşamba günü vatandaşlar piyasalarda döviz kurlarını takip etmeye devam ediyor. Dolar kuru her geçen gün değer kazanırken, milyonlarca kişi ''Dolar neden yükseliyor'' sorusunun cevabını merak ediyor. İşte doları yükselten nedenler ve bugünkü dolar kuru...

Kripto paralar Türkiye için neden önemli?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz, bugünkü köşesinde kripto varlıkları kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Kripto varlıkların Türkiye için önemi' başlıklı yazısı....

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

İç mimarlar bölgesel güç olmaya başladı!

Kovid-19 salgını ile beraber evlerde geçirilen vakitler arttı. Uzaktan eğitim ve evden çalışma gibi sistemlerin uygulanması da ev tasarımlarında değişikliklere neden oldu. Bu sebeple iç mimarlık mesleği ön plana çıktı. Peki koronavirüs salgınıyla beraber iç mimarlık sektöründe neler oldu?

Milyarderler listesinde ani değişim!

Tüm dünyayı ve her sektörü etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi, dünyanın en zengin insanları listesinde de değişikliklere neden oluyor. Son zamanlarda Bitcoin yatırımları ve kurduğu şirketlerle kazancını oldukça yükselten Elon Musk, "En zengin ikinci insan" koltuğunu yitirdi. 

Kanal İstanbul için neden bu kadar ısrar ediliyor? 

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıklamalarda bulunmasıyla Kanal İstanbul projesi gündeme yerleşti. Peki Kanal İstanbul için neden bu kadar ısrar ediliyor?

iş kazaları neden kaynaklanıyor Haberi

iş kazaları neden kaynaklanıyor

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle açıklama yapan Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, el aletlerinin iş güvenliği açısından ileri teknolojik şartlara uyumlu, ergonomik ve çalışanların kendi inisiyatifine bırakılmaksızın kaynağında önlem prensiplerine uygun olması gerektiğini ifade etti.


Dünyada iş kazalarında 3’üncü sırada olan Türkiye’de, kaza ve kayıplar ağırlıklı olarak inşaat sektöründe gerçekleşiyor. İnşaat sektöründeki kazaların yüzde 30’u ise el aletlerinin kullanımı sırasında ortaya çıkıyor. Bu durum da inşaat el aletleri sektörünün önemini gözler önüne seriyor.


Dünyanın jenerik markası olan ve 1982 yılından bu yana Türkiye pazarında faaliyet gösteren Hilti’nin tüm ürünlerinde teknoloji ve inovasyonla birlikte tam güvenlik ilk planda yer alıyor.


İş Kazalarının Nedenleri


Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası...