17 / 05 / 2024

iş yapma kolaylığı raporu

iş yapma kolaylığı raporu

Dünya Bankası’nın yıllık olarak hazırladığı İş Yapma Kolaylığı Raporu’nun 2016 sonuçları açıklandı. Raporda bir ülkenin genel sıralamasını belirleyen 11 kategoriye bakıldığında Türkiye sadece İnşaat İzinleri kategorisinde ilerleme gösterdi.

Türkiye inşaat izinleri işlemlerinde 142. sırada!

Dünya Bankası'nın hazırladığı 2013 iş yapma kolaylığı raporuna göre Türkiye, 185 ekonomi arasında 142. sırada yer alıyor...

Elie Saab ve Tor Holding gayrimenkul projesi için işbirliği yapacak...

Dünyada lüks yaşamın en önemli temsilcilerinden birisi olarak kabul edilen Elie Saab ve Tor Holding, Türkiye’de yapılacak olan 2 gayrimenkul projesi için işbirliği yapma kararı aldığını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

EYT'deki kıdem tazminatı çıkmazı! İşverenden yeni talep var

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) Mart ayından bu yana emekli oluyor. EYT'lilerin kıdem tazminatı ödemeleri için ise işverene kredi desteği verildi. Ancak, yükselen faizler, işvereni zor duruma soktu. Küçük esnaf, EYT kredisi için kolaylık istedi. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de En Ucuz Elektrikli Araçlar Belli Oldu!

Son güncellemeye göre, Türkiye'de en uygun fiyatlı elektrikli araçlar belli oldu! Dünya genelinde ve ülkemizde çevre dostu sürüşe geçiş yapma isteğiyle birlikte elektrikli araçlara olan talep hızla artıyor.

Fakir deluxe ekmek yapma makinesi en ucuza nerede satılıyor, özellikleri neler? İşte Fakir 11 Mart 2023 fiyat listesi

Evinizde kendi ekmeğinizi kendiniz yapabileceğiniz bir ürün olan Fakir Pane Deluxe Ekmek Yapma Makinesi'ni sizler için araştırdık. Peki bu ürünün özellikleri neler, en ucuza nerede satılıyor? İşte detaylar..

Depremzedelerin işsizlik maaşı erken ödenecek! Maaşlar hangi tarihte yatacak?

Türkiye’yi yasa boğan depremler sonrası bölgede depremden etkilenen vatandaşlar için kolaylık sağlayan düzenlemeler yapılıyor. Bu kapsamda işsizlik maaşı ve yarım çalışma ödeneğinin erken yatırılacağı açıklandı.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

Türkiye’deki tüm bankaların çatı kuruluşu olan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Kahramanmaraş’ta meydana gelen 10 ili önemli ölçüde etkileyen depremle ilgili çok önemli bir karar aldı. Buna göre depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların bankalara olan borçları için kolaylıklar sağlanacak.

Vestel AF-9786 S 73 lt A Enerji Sınıfı Ankastre Fırın en uygun fiyata nereden alınır? 31 Ocak 2023 fiyat listesi

Dört tepsi dört yemek teknolojisine sahip vestel ankastre fırın bir tuşla çeşitli yemekler yapma kolaylığı sunuyor.

King KYF-25 Magic Fry Yağsız Sıcak Hava Fritözü en uyguna nerede satılıyor ? Fiyatı nedir?31 Ocak 2023 fiyat listesi

Bir çok yemeği çok az yağ ile zahmetsiz bir şekilde yapan sıcak hava fritözü bir çok kadına mutfak işlerinde kolaylık sağlıyor.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun açıkladı: 'Halka arz başvurusundan önce de şirketlere destek veriyoruz'

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun, Borsa olarak iş yapma modelini değiştirdiklerini belirtti. Sadece halka arz başvurusundan sonra başvuru değerlendiren bir borsa olmadıklarını, başvurudan önce de karar ve hazırlık aşamasında şirkete destek verdiklerini açıkladı.

Nilüfer Belediyesi'nden emlak vergisi ödemelerinde kolaylık! 

Bursa Nilüfer Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların emlak vergisi borçlarını ödemeleri için kolaylık sağlıyor. Vatandaşlar bu imkanlar sayesinde belediyeye gelmeden ödeme yapabilecek.

Libya'da on milyarlarca dolarlık yatırım potansiyeli Türk firmaları bekliyor!

Türk-Libya İş Adamları Derneği (TULİB) Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'nın iş yapma kültürüne en hakim ülke olduklarını dile getirerek, , "Libyalıların Türkiye'den beklentisi büyük. Tüm iş insanlarımızı ve yatırımcılarımızı bu ülkeye yatırım yapmaya çağırıyoruz." dedi.

iş yapma kolaylığı raporu Haberi

iş yapma kolaylığı raporu

Dünya Bankası'nın İş Yapma Kolaylığı Raporu açıklandı.

Dünya Bankası’nın yıllık olarak hazırladığı İş Yapma Kolaylığı Raporu’nun 2016 sonuçları açıklandı. Türkiye, 189 ülke arasında geçen yıla göre 4 basamak gerileyerek 55. sıraya yerleşti. Raporda bir ülkenin genel sıralamasını belirleyen 11 kategoriye bakıldığında Türkiye sadece İnşaat İzinleri kategorisinde ilerleme gösterdi. İnşaat İzinleri’nde geçtiğimiz yıla göre 10 basamak atlayarak 108’den 98. sırayayükseldi. Rapora göre inşaattaki yükselme, yangın yönetmeliğine uygunluk ve itfaiyeden alınacak izin süreçlerinin hızlanmasından geldi. 

SÖZLEŞME SÜRESİ UZADI

Geriye kalan 10 kategoride en ciddi düşüş 102. sıradan sıradan 124. 22 basamak gerilemeyle Tasfiye İşlemleri’nde görüldü. Gerileme dolar başına 27.9 sentten 18.7’ye gerileyen tahsilat miktarı ile 3.3’ten 4.5 yıla çıkan tahsilat süresinden kaynaklandı. Bir diğer ciddi düşüş Sözleşme Uygulamaları’ndan geldi. 19 basamaklık gerileme, sözleşme uygulama...