05 / 05 / 2024

İsa Dinçtürk

İsa Dinçtürk

Gazi Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Dinçtürk: "Üniversitemizdeki depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binaların yıkımında, 150 ton çıkması gereken demir miktarının 32 ton olduğu görüldü"

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Türk Hava Yolları'ndan KKTC için ucuz bilet kampanyası...

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Antalya çıkışlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seferlerinde, vergiler hariç 449 liradan başlayan fiyatlar ile uçuş imkanı sağlayacak avantajlı biletleri satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Kuveyt Türk'ten yeni müşterilere özel: Vadesiz kredi fırsatıyla 10.000 TL hemen cebinizde!

Kuveyt Türk, yeni müşterilere yönelik bir avantaj sunuyor. Mobil bankacılık aracılığıyla 10.000 TL'ye kadar vadesiz finansman fırsatı sunarak müşterilerin yararlanmasını amaçlıyor. Bu kampanya özellikle yeni müşteriler için geçerli ve vade farksız bir kredi imkânı sağlıyor.

Kuveyt Türk’ten okula dönüş kampanyası: 1000 TL’ye varan Altın Puan hediye!

Katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk okula dönüş kampanyası düzenledi. Kuveyt Türk müşterileri, Sağlam Kart ile yaptıkları eğitim, giyim ve e-ticaret harcamalarında 1000 TL’ye varan Altın Puan kazanabiliyor.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Türk şirket, Avrupa’daki tekstil üssünü kapatıyor! 700 kişi işsiz kalacak!

13 yıl önce Sırbistan’a ilk giden Türk tekstil şirketi olan Jeanci, ülkedeki üretimini sona erdiriyor. İki fabrikada 700 kişiye istihdam sağlayan Jeanci, dünya devleri Cavalli, Fearre ve Versace gibi ünlü markalar için de üretim yapıyordu.

Arzum Okka Minio Türk Kahve Makinesi ne kadar, en uygun nereden alınır? 19 Haziran 2023 fiyat listesi...

Uygun fiyatıyla öne çıkan Arzum Okka Minio OK004 Türk Kahve Makinesi, pişirme teknolojisiyle bol köpüklü ve lezzetli kahve yapmanızı sağlar. Peki, Arzum Okka Minio OK004 Türk Kahve Makinesi kaç TL? İşte detaylar...

Kahveseverler dikkat! Fakir Kaave Steel Türk Kahve Makinesi'nde büyük indirim! 18 Mayıs 2023 fiyat listesi 

Fakir Kaave Steel Türk Kahve Makinesi, taşmayı önleyen Luminasense teknolojisine sahiptir. Bu sayede asla taşmayan, bol köpüklü ve lezzetli kahveler pişirmenizi sağlar. Peki, Fakir Kaave Steel Türk Kahve Makinesi ne kadar? İşte detaylar...

Türk Telekom'dan müşterilerine jest! Tüm illerde uygulanacak, bakın neymiş?

Türkiye’nin tüm illerinde Türk Telekom tarafından başlatılan  bir kampanya artık yararlanılmaya hazır. Türk Telekom abonelerini ilgilendiren bu haber, sevindirici nitelikte olup birçok avantaj sağlamaktadır.

Türk savunma sanayisinden deprem bölgesine 8 milyar liralık yatırım!

Türk savunma sanayisi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde zarar gören şehirlerde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayarak 8 milyar liralık yatırım imzalayacak.

Arçelik K 3300 Mini Telve Türk Kahve Makinesi fiyatı ne kadar, en uygun nerede? 20 Mart 2023 fiyat listesi...

Türk kahvesi geleneğini yenilikçi bir anlayışla mutfaklara taşıyan Arçelik K 3300 Mini Telve, kısa sürede tadı köpüğü yerinde bir lezzet sunar. Peki, Arçelik K 3300 Mini Telve kaç fincan? Siyah Mini Telve kaç TL? İşte detaylar...

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi en ucuza nerde satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 4 Mart 2023 fiyat listesi

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi, gelişmiş motor gücü sayesinde 4 fincan kapasiteye kadar kahve hazırlanmasını sağlar. Çift emniyet sistemi sayesinde ürünün ömrü uzun olur.

İsa Dinçtürk Haberi

İsa Dinçtürk

Gazi Üniversitesinde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binaların yıkımında, bu yapılarda 150 ton yerine 32 ton demir kullanıldığı ortaya çıktı.


Gazi Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı İsa Dinçtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitedeki eğitim binalarının eskidiğini ve yetersiz hale geldiğini söyledi.


Bu kapsamda geçen yıl Rektörlük tarafından özel firmalara yaptırılan çalışmalarda, bazı binaların depreme dayanıksız olduğunun belirlendiğini anlatan Dinçtürk, Gazi Eğitim Fakültesi K ve L blok ile Mavi Ev Sosyal Tesisi binalarının yıkımının zorunlu hale geldiğini, bunların yerine daha kapsamlı, işlevsel ve modern bilimin gereklerine uygun eğitim binalarının yapılmasının planlandığını bildirdi.


Binaların yıkım işinin neredeyse tamamlandığını dile getiren Dinçtürk, yıkımı yürüten firmaların, binaların malzeme kalitesi açısından yetersiz olduğunu tespit ettiklerini anlattı.


Üniversitedeki depreme dayanıksız olduğu belirlenen bu binaların yıkımında, 150 ton çıkması gereken...