27 / 05 / 2024

İşadamları oturmak için Beyoğlu\'ndan ev alıyor

İşadamları oturmak için Beyoğlu\'ndan ev alıyor

Sanat-edebiyat ve medya dünyasından birçok ismin oturmak amacıyla ev satın aldığı Beyoğlu, işadamlarının da gözdesi oldu

Konut, yatırım aracı olmaktan çıktı! Vatandaş, sadece oturmak için ev alıyor...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaşmaya başladı. Yatırımcılar ellerindeki parayı döviz ve faizde değerlendirirken; konut alanların çoğu oturmak için alıyor.

Kiracılar artık yüzde 24’ün üstünde zam yapmak için şart koşuyor! Hedef 12 yıl daha oturmak...

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim artarken, yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahiplerinin mağduriyeti giderek artıyor. Gazeteci Melis Alphan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kiracısının zam için şart koştuğunu amacının da evde 12 yıl daha oturmak olduğunu söyleyerek isyan etti

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Siyaset bilimci Burak Yıldırım, kira fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı vatandaşların kiralarını ödeyemediğini açıkladı. Yıldırım ekonomik koşulların zorluğundan bahsederek '' Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?'' diyerek isyan etti.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri uyardı! Oturmak için almıyorsanız uzak durun!

TÜİK tarafından dün açıklanan konut satışları dokuz yılın ardından en düşük rakamları gördü. Açıklanan rakamları değerlendiren ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri '' Oturmak için almıyorsanız uzak durun'' diyerek uyardı.

İstanbul için dönüşüm önerisi: Fabrikalar şehrin dışına taşınsın, konut alanı yaratılsın!

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç , kentin içinde kalan fabrika ve imalathanelerin dönüşüm açısından tehlike arz ettiğin belirterek, şehrin dışına taşınması konusunda öneride bulundu.

İş dünyası depremzedeler için seferber oldu! Hangi şirket ne kadar yardım yaptı?

Yüzyılın depreminde bir yandan kurtarma faaliyetleri sürerken diğer yandan da yaraların sarılması için iş adamları ve şirketlerin yardım kampanyaları çığ gibi büyüyor.

Afetler için yaşam üretim bölgeleri inşa ediliyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yinelenmesi olağan salgınlar ve afetler için üretim üsleri kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Emlak vergisi yapılandırmaları için son gün 31 Aralık!

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Vergi Platformu Başkanı C. Serkan Kumdakcı, emlak vergisi borcu olanların yapılandırma için 31 Aralık 2020'e kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini açıkladı. 

Ukrayna'da Türk müteahhitler için 25 milyar dolarlık iş fırsatı!

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği Başkanı Burak Pehlivan yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın 25 milyar dolar altyapı yatırımına hazırlanmasının Türk müteahhitler için ciddi bir fırsat olduğunu söyledi.

İLADER'den Ayasofya için imza kampanyası!

İlim Adamları Derneği (İLADER) Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi için imza kampanyası başlattı.

Türkiye yabancı gayrimenkul yatırımları için gözde ülke!

TÜİK 2019 Mart konut satış istatistiklerini değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Türkiye yabancı yatırımcılar için gözde bir ülke olmaya devam ediyor. Yabancılar hem oturmak hem de yatırım için ülkemizden ev almaya devam ediyor." dedi...

Çinli iş adamları yatırım için Nevşehir'i radarına aldı!

Çinli iş adamları yatırım yapmak için, Nevşehir'i radarına aldı. Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği ile İstanbul Çinli İşadamları ve Sanayicileri Derneği protokol imzaladı..

Diyarbakır'da 4 iş adamı için PKK'ya destekten tutuklama kararı!

Terör örgütü PKK'ya finans sağladıkları iddiasıyla 4 iş adamı tutuklandı. Tutuklanan işadamları arasında inşaat firması sahipleri olduğu belirtiliyor.

İşadamları oturmak için Beyoğlu\'ndan ev alıyor Haberi

İşadamları oturmak için Beyoğlu\'ndan ev alıyor

Faruk Eczacıbaşı, Ömer Koç, Başaran Ulusoy gibi birçok işadamı Beyoğlu ve civarında satın alıp restore ettiği binalarda oturuyor, ofis olarak kullanıyor.
İstanbul'un tarihi semtlerinden biri olan Beyoğlu'na işadamlarının ilgisi büyük. Galata, Tünel, Tepebaşı, İstiklal Caddesi gibi Beyoğlu'nun birçok yerinde eski binaları yatırım amacıyla alıp otel, iş merkezi, müze ya da sanat merkezine dönüştüren birçok işadamı var.

Tarihi semtin büyüsüne kapılıp oturmak amacıyla bina satın alan işadamlarının sayısı da her geçen gün artıyor. Öyle ki sanat, edebiyat ve medya dünyasından ünlülerin yanı sıra artık iş dünyasından da birçok isim oturmak amacıyla Beyoğlu ve civarını tercih ediyor. Hal böyle olunca da tarihi semtte, oyuncu, müzisyen, yazar-çizer takımının yanı sıra iş dünyasından birçok isme rastlamak mümkün.

Faruk Eczacıbaşı Galata'nın yerlisi oldu
Örneğin Galata'da tarihi bir...