16 / 05 / 2024

İŞGÜMDER iş kazaları önleme

İŞGÜMDER iş kazaları önleme

İş Güvenliği Uzmanları İş Yeri Hekimleri Kalite Denetçileri Eğitimcileri ve Eğiticileri Derneği Başkanı Anıl Pehlivan gerçekleştirilen toplantıda iş kazalarının yüzde 98 'inin önlenebileceğini söyledi...

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

İnşaatlardaki iş kazalarına alınacak önlemler TBMM'de!

İnşaat sektöründeki iş kazalarının azaltılması için alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

Ankara'da iş kazaları 72 can aldı!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 2016 yılı işçi ölümleri raporunu açıkladı. Ankara’da 2016 yılında 72 kişi, iş kazaları nedeniyle hayatını kaybetti. Başkent, en çok işçi ölümünün yaşandığı 5’inci il oldu.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

İş kazalarında inşaat sektörü ilk sırada!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını, bunu tarım ve taşımacılık sektörünün takip ettiğini vurguladı.

CHEP paletleri iş kazalarını yüzde 35 oranında azaltıyor!

Palet havuzlama hizmetinin lider markası CHEP, kaliteli ham madde ile ürettiği iş ve işçi güvenliğini gözeten dünya standartlarındaki paletleri ile iş kazalarını yüzde 35 oranında azaltıyor

Küçük işletmelerde iş kazaları daha fazla!

Ankara İş Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezi Genel Müdürü Ümit Sedat Bayram, istatistiklere bakıldığında 1 veya 3 kişinin çalıştığı işyerlerinde iş kazaları ile daha fazla karşılaşıldığını söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı İSG Avrasya 28-30 Nisan'da!

İFO Fuarcılık tarafından 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde ikincisi düzenlenecek olan “İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı İSG Avrasya”da, iş kazalarının önünü alacak yeni teknoloji, ekipman ve uygulamalar bir arada sergilenecek.

İŞGÜMDER iş kazaları önleme Haberi

İŞGÜMDER iş kazaları önleme

Aydın'da iş güvenliği uzmanlarının ve işyeri hekimlerinin bir araya gelmesiyle 22 Ekim'de kurulan İş Güvenliği Uzmanları İş Yeri Hekimleri Kalite Denetçileri Eğitimcileri ve Eğiticileri Derneği (İSGÜMDER), düzenlenen kahvaltılı toplantıyla tanıtıldı. Aydın İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi'nde faaliyet gösteren İSGÜMDER'in kurucu Başkanı Anıl Pehlivan, amaçlarının iş yerlerinde oluşabilecek iş kazalarının, meslek hastalıklarının en aza indirilmesi, iş günü kayıplarının önlenmesi, iş güvenliği uzmanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, işverenlerin bilgilendirilmesi, iş güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması ve iş yaşamında verimin artırılması olduğunu söyledi. 


"HER GÜN 200'E YAKIN İŞ KAZASI GERÇEKLEŞİYOR"

 İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin bütün çalışanları ilgilendiren, iş hayatının en temel unsurlarından birisi olduğuna işaret eden Başkan Pehlivan, "Ülkemiz, iş kazalarında Avrupa ve dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. 


Ölümlü iş kazalarında da Avrupa'da birinci, dünyada ise...