05 / 05 / 2024

İshak Alatonun hayalindeki proje

İshak Alatonun hayalindeki proje

Geçtiğimiz Eylül ayında vefat eden iş insanı İshak Alaton, “En büyük hayalim” dediği bir okul projesini Çatalca için gündeme getirdi. Okul binasının üzerinde bulunduğu araziye ilişkin otoyol projesi için acele kamulaştırma kararı alındı.

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler dikkat! En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler bankalardaki konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki en düşük konut kredisi faizi hangi bankada? İşte banka banka faiz oranları...

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Ünlü Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz'dan korkutan deprem uyarısı!

İran'da 5.9 şiddetinde meydan gelen deprem sonrası ünlü Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. İshak Yılmaz, İran’da meydana gelen deprem sonrası bölgede 4, 4.5 büyüklüğünde yeni sarsıntıların gerçekleşebileceğini dile getirdi...

Manisa Şehzadeler'de 5 mahalleye dönüşüm müjdesi!

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gediz, Bayındırlık, Kocatepe, İshak Çelebi ve Dilşikar mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İshak Sağlam'dan acil eylem planı çağrısı!

HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam, imar yasasının güncellenmesi, yapı stokunun oluşturulacak karneye göre yıkılması veya güçlendirilmesi gereken binaların tespitinin acil eylem planı ile hazırlanması için çağrı yaptı.

Samsun'un deprem haritası oluşturulmalı!

Samsun'un 2. derece deprem kuşağında bulunduğunu söyleyen Mimarlar Odası Şube Başkanı İshak Memişoğlu, "Samsun, depreme hazırlıklı olan bir şehir değil. Samsun'un acilen deprem haritası oluşturulmalı" diye konuştu.

Çocukken keçi otlattığı tepeye hayalindeki tesisi inşa etti!

Düzce'de yaşayan Tahsin Altun, çocuken çobanlık yaparak keçi otlattığı tepede hayalini gerçekleştirdi. 400 rakımlı tepeye turistik tesisi inşa etti.

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

2020 yılına girilmesiyle beraber hayalindeki eve kavuşmak isteyenlerde konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Samsun'da yapılacak santralde inşaat ruhsatı çelişkisi!

Samsun'un Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi'nde yapılacak biyokütle enerji santralinin inşaat ruhsatının ‘iki katlı depo’ olarak düzenlendiği ortaya çıkınca, Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu,  "Samsun 3. İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Depo ruhsatıyla inşaat yapılmaz" dedi...

İshak Memişoğlu: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oluyor!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Samsun’da kentsel dönüşümün vatandaşları mağdur ederek, amacı dışına çıktığını belirtti...

İshak Yeşil evini müzeye çevirdi!

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde yaşayan emekli İshak Yeşil, 19 yılda biriktirdiği 2 bin eşyalık koleksiyonunu evi ve bahçesinde sergiliyor. 

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

Dallı Metal Geridönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dallı Metal Geridönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İshak Dallı tarafından kuruldu.

İshak Alatonun hayalindeki proje Haberi

İshak Alatonun hayalindeki proje

Geçtiğimiz Eylül ayında vefat eden iş insanı İshak Alaton, “En büyük hayalim” dediği bir okul projesini Çatalca için gündeme getirdi. Okulun yapılacağı arazi ile ilgili bir dizi engel çıksa da temel atıldı ve okul inşaatına başlandı. Ancak, okulu yaptıran Alaton’un şirketi geçtiğimiz şubat ayında projeye daha fazla mali destek sunamayacağını bildirdi ve protokolü feshetti. Yarım kalan okulu devralan Çatalca Belediyesi yeni yatırımcı arayışına girerken yeni bir şok yaşandı. Okul binasının üzerinde bulunduğu araziye ilişkin otoyol projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. 


Dünyada bir ilk olarak açıklanan 24 derslikli proje için İshak Alaton da “En büyük hayalim” ifadesi kullanmıştı. 2010 yılında gündeme gelen, ancak uzun bir süre bürokratik engellerin yaşandığı projenin temel atma töreni 29 Ekim 2011’de yapılmıştı. Alarko Holding projeyi...