28 / 04 / 2024

Isı pay ölçer zorunlu mu

Isı pay ölçer zorunlu mu

Bir çok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, ısı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

Isı pay ölçer sistemi zorunlu mu 2015!

Isı pay ölçerler monte edilmiş olduğu radyatörün ısısı ile oda ısısı arasındaki farkı ölçerek kullanılan enerjiyi hesaplıyor. Bu sayede her daire kullanmış olduğu enerjinin parasını ödüyor. Peki, ısı pay ölçer sistemi zorunlu mu 2015!

Isı pay ölçer radyasyon yayar mı?

Isı pay ölçer; merkezi ısıtmalı binalarda kullanılan bir sistem olarak biliniyor. Isı pay ölçer ile dairelerin tüketim dağılımı ortaya çıkıyor ve tüketim dağılıma göre ödeme yapılıyor. Peki, ısı pay ölçer radyasyon yayar mı?

Isı pay ölçer takılmazsa ne olur?

Ortam ısısına göre çalışan mekanizmaya ısı pay ölçer deniyor. Bu mekanizma içinde bulunulan ortamın sıcaklığının istenilen seviyede tutulmasını sağlıyor. Peki, ısı pay ölçer takılmazsa ne olur?

Isı pay ölçerle yüzde 27 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca başlatılan ısı pay ölçer sistemi ile yüzde 27,5 enerji tasarrufu sağlandı ve 3,5 milyon metreküp daha az doğalgaz tüketildi.

Depreme karşı önlem için her binaya ivmeölçer takılacak

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, olası depremlere karşı binaların dayanıklılığını ölçebilecek şekilde ivmeölçer tasarladıklarını belirtti.

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

TCDD iade işlemi ve bilet değişiklik sürelerini değiştirdi: İade işleminde kesinti yüzde 35'e kadar yükseldi!

Demir yolu yolcu taşımacılığı çerçevesindeki gişe ve diğer satış kanalı işlemlerinde iade, bilet değişiklik ve açığa alma sürelerinde düzenleme yapıldı. İşte detaylar...

İkinci el araçlarda fiyatlar gerileyecek mi? Otomotiv yatırım aracı olmaktan çıktı mı?

Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, otomobil kampanyalarının 2024 ve 2025'te devam edeceğini, bunun da ikinci el piyasasında gerilmeye yol açacağını söyledi. Kılıçer, otomotivin artık bir yatırım aracı olmaktan çıktığını belirtti.

ŞOK’ta indirim fırtınası başladı! Kahve makinesi 429 TL’ye, vantilatör 899 TL’ye, akıllı baskül 399 TL'ye düştü!

ŞOK’ta çok konuşulan indirimler 29 Ağustos’a kadar devam edecek. Bu doğrultuda, kahve makinesi 429 TL’ye, vantilatör 899 TL’ye, akıllı yağ ölçer baskül 399 TL’ye düştü. İşte 26 Ağustos Cumartesi ŞOK fiyat listesi...

Sevgi Hatun İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sevgi Hatun İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Ölçer tarafından kuruldu.

Atka İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atka İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şirin Ölçer tarafından kuruldu.

Maba Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maba Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Ölçer tarafından kuruldu.

Bedsan İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bedsan İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Ölçer tarafından kuruldu.

Nua İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nua İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Ölçer tarafından kuruldu.

Isınma desteği nereden alınır? Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?

Isınma diğer adı ile doğalgaz desteğine dair sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle bu yardımı alanlar, “Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?” sorusunu sormaktadır. İşte detaylar!

Mertekno Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Mertekno Mühendislik Limited Şirketi Şişli'de Ayşegül Er tarafından kuruldu.

Ölcer İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ölcer İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Silivri'de Kutbettin Ölçer tarafından kuruldu.

Isı pay ölçer zorunlu mu Haberi

Isı pay ölçer zorunlu mu

Isı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

Bir çok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. 


Bu sistem, kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. 


Isı pay ölçer sistemiyle her daire kullanmı olduğu enerjinin parasını ödeyebiliyor. Isı pay ölçerler monte edilmiş olduğu radyatörün ısısı ile oda ısısı arasındaki farkı ölçerek kullanılan enerjiyi hesaplıyor. 


Isı pay ölçer zorunluluğu!

Enerji verimliliği yasası (ısı paylaşım yönetmeliği) gereğince, merkezi sistemle ısınan dairelerin 2012 yılına kadar pay ölçer uygulamasına geçmesi gerekiyordu.


Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji...