13 / 05 / 2024

Işıkal Hukuk Bürosu

Işıkal Hukuk Bürosu

Avrasya ve Orta Avrupa’da 20’ye yakın ofisi bulunan Grata International Hukuk Birliği’nin Türkiye temsilcisi Işıkal Hukuk Bürosu’nun sahibi Alper Işıkal, bu önemli işbirliği ile Türk yatırımcının Avrasya’da yalnız olmadığını söyledi.

Konut sitesi aidatları artmaya devam ediyor! Devre mülk aidatları ödenmezse ne olur? 

Konut ve devre mülk aidatları artmaya devam ediyor. Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, aidatlarla ilgili merak edilenleri açıkladı. 

Borsa yatırımcılarını ikiye ayıran Mert Başaran uyardı: İşi bilmeyenin sepeti büyük olmalı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün 9 bin 306,34 puanla rekor seviyeyi gördü. Borsadaki yükseliş yatırımcıları heyecanlandırırken Ekonomist Mert Başaran 'işi bilmeyenin sepeti büyük olmalı'' diyerek uyardı. 

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutları 9 maddede tüm detaylarıyla!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun değişikliğini değerlendirerek, kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutlarını anlattı...

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Yeni yeni yol haritası nasıl olacak?

Kentsel dönüşüm kanun teklifi yasalaştı. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucuları arasında yer alan Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüm kanun teklifinin avantajlarını, eksilerini ve artılarını anlattı. İşte detaylar...

Deprem ihtiyaçları için 2024 bütçesinde 1 trilyon 28 milyar TL kaynak ayrılıyor! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem ihtiyaçları için 2024 bütçesinde 1 trilyon 28 milyar TL kaynak ayırmayı öngördüklerini açıkladı. İşte detaylar...

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

Euro 4 gün sonra işte tam böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası üyesi açıkladı, duyanlar inanamadı! 

Euro 4 gün sonra işte tam böyle olacak... Avrupa Merkez Bankası üyesi açıkladı, duyanlar inanamadı... 

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Özyurtlar Holding, tüm iş makinelerini afet bölgesine gönderdi!

Özyurtlar Holding, tüm iş makinelerini afet bölgesine gönderdi. Konuyla ilgili konuşan Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt "Biz de elimizi taşın altına koymayı milletimize borcumuz olarak görüyoruz." dedi.

556 kat değerlendi! Koç Holding’i de geride bıraktı

Sabancı Holding bünyesinde bulunan ve 2015 yılında 102 milyon dolarlık fiyatla Erdemoğlu Holding'e satışı yapılan SASA Polyester'in borsada hisse değeri ciddi şekilde yükseliş göstermeye devam ediyor. SASA bu değeri ile Koç Holding'i de geride bıraktı.

Dışişleri Bakanlığı bünyesine personel alınacak! İşte başvuru şartları

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Sekreter Alım İlanı verdi. Peki Dışişleri Bakanlığı bünyesinde sekreter kadrosunda çalışmak için kimler başvuru yapabilecek? Başvuru koşulları nelerdir?

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Işıkal Hukuk Bürosu Haberi

Işıkal Hukuk Bürosu

Avrasya ve Orta Avrupa’da 20’ye yakın ofisi bulunan Grata International Hukuk Birliği’nin Türkiye temsilcisi Işıkal Hukuk Bürosu’nun sahibi Alper Işıkal, bu önemli işbirliği ile Türk yatırımcının Avrasya’da yalnız olmadığını söyledi.  


-İş dünyasına girişiniz nasıl oldu?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir hukuk firmasında stajyer olarak işe başladım ve staj sürem bittikten sonrada aynı firmada çalışmaya devam ettim. İlerleyen zamanlarda McDonalds, Multi, Turkmall gibi çeşitli uluslararası şirketlerin hukuk direktörü olarak görev yaptım. Gerek çalışmış olduğum şirketlerden gerekse iş dünyasından edinmiş olduğumuz deneyimlerle Işıkal Hukuk Bürosu’nu kurdum. 


-Gayrimenkul hukuku ve gayrimenkul dünyası ile tanışmanız nasıl oldu?

Az önce bahsettiğim gibi çalışmış olduğum şirketlerden örneğin McDonald’s her ne kadar hızlı yemek servisi veren bir şirket gibi görünse de yüzlerce kira kontratı ve mülk...