05 / 05 / 2024

ısınmayan eve mantolama yapılır mı

ısınmayan eve mantolama yapılır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda ısıtmadan yararlanamayan daireler için mantolamanın talep edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Benzin, peynir, süt ve yağdan sonra ona da zam geldi.. Eve geldiğinde fazla para ödeyeceksiniz

Türkiye'de başta benzin olmak üzere süt ve yağ gibi temel gıda ürünlerine zam geldi. Ancak zam gelen çok önemli bir ürkün daha var. Eve geldiğinde şaşırmamanız için bakmanız gerekiyor.

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıların ve ev sahiplerinin kiraladıkları eve dair merak ettiği pek çok soru var. Onlardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? İşte o soruların yanıtları!

Fakir robot süpürge fiyatları kaç lira? Her eve lazım, kaçırmayın! İşte 22 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Teknolojik ve ergonomik ürünleriyle dikkat çeken Fakir, üstün özellikli robot süpürgeleriyle de ön plana çıkıyor. Peki Fakir robot süpürge fiyatları kaç lira? İşte 22 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Hayalinizdeki eve 135 bin liradan başlayan fiyatlarla sahip olabilirsiniz! İşte 9 Mayıs 2022 Prefabrik ev fiyat listesi!

Son dönemin yükselen yıldızı prefabrik evlerin fiyatları araştırılmaya başlandı! Prefabrik evler, daha az maliyet ve hızlı teslim ile pek çok kişinin ilgisini çekti! Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi...

34 bin Euro verip Porsche otomobil aldı, eve gittiğinde fark ettiği detay yüzünden dehşete düştü

İngiltere'de yaşayan Martin Connelly isimli şahıs, 34 bin Euro karşılığında ikinci el Porsche aldı. Ancak eve gittiğinde otomobilinin bir kapısının altında komple pas bulan adam, hayatının şokunu yaşadı.

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

İzmit'te kripto para üretilen eve baskın yapıldı!

Kocaeli İzmit'te yer alan bir eve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar bileşenleri bulundu.

Ev sahibinin baltayla kapılarını kırdığı kiracı başka eve taşındı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin kapısını kırdığı Suriye uyruklu kiracılar yeni bir eve taşındı.

Kiracısının olduğu eve baltayla saldıran ev sahibi: Tekrar yapacağım!

İçerisinde kiracısının olduğu eve baltayla saldıran 93 yaşındaki ev sahibi: Tekrar yapacağım

Kiracı eve zarar verirse ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının eve zarar verdiği durumlarda ne yapılabileceğini yazdı. Peki kiracı eve zarar verirse ne yapılabilir?

Eşyaları eve sığmayan Rachel Araz, yeni evine taşındı!

Sosyal medya fenomeni Rachel Araz’a gelen hediyeler evine sığmadı. Evi ağzına kadar dolan ünlü isim, yeni evine taşındı.

ısınmayan eve mantolama yapılır mı Haberi

ısınmayan eve mantolama yapılır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda ısıtmadan yararlanamayan daireler için mantolamanın talep edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Biz binanın en alt katındaki dört daireyiz. Bizim altımız sığınak ve sığınak ısıtılmadığı için bizim dairelerimiz alttan gelen soğuk nedeni ile ısınma problemi yaşıyor, yüklü bir ısınma bedeli ödüyoruz. Sığınağın tepesi yani bizim katların altının mantolanmasını talep edebilir miyiz?" sorusunu yöneltti.

Peki binalarda ısıtmadan yararlanamayan daireler için mantolama talep edilebilir mi? İşte ayrıntılar ve Tamer Heper'in o soruya verdiği yanıt...

Okuyucuma bazı ihtimallerden söz edeceğim. Birincisi Kat Mülkiyeti Kanunu 42’nci madde. Bu maddedeki cümlelerden biri şöyle: “Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı ... kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır.”

Cümle oldukça...